دوره 13، شماره 36 - ( تابستان 1401 )                   جلد 13 شماره 36 صفحات 95-88 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


بخش تحقیقات تغذیه و فیزیولوژی دام، موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
چکیده:   (1944 مشاهده)
چکیده مبسوط
مقدمه و هدف: تهیه سیلاژ کامل مخلوط با مواد خوراکی حاوی رطوبت بالا میتواند یک جایگزین مناسب برای آسان کردن مدیریت مواد خوراکی، بهبود قابلیت هضم و افزایش عملکرد نشخوارکنندگان باشد. این تحقیق با هدف تعیین تأثیر استفاده از سیلاژ خوراک کامل بر پایه ذرت علوفه‌ای در جیره‌ بره‌های پرواری زل در مقایسه با جیره‌های رایج انجام شد.
مواد و روش‌ها: تعداد 14 راس بره نر نژاد زل با میانگین وزن 2/07 ± 19/74 کیلوگرم به‌صورت تصادفی به دو گروه 7 رأسی همگن  تقسیم شدند و با یکی از دو جیره آزمایشی با مواد مغذی یکسان شامل جیره شاهد بر پایه یونجه و کاه گندم و جیره سیلاژ خوراک کامل بر پایه ذرت علوفه‌ای تغذیه شدند. دو هفته دوره عادت‌پذیری به جایگاه و جیره‌‌های غذایی درنظر گرفته شد و سپس دوره آزمایش به‌مدت 12 هفته ادامه یافت. در طول دوره آزمایش خوراک مصرفی سه بار در روز در حد اشتها در اختیار بره ها قرار گرفت. وزن‌کشی بره‌ها قبل از شروع آزمایش انجام شد و سپس هر سه هفته یکبار تکرار شد. پس از پایان دوره پروار، قابلیت هضم جیره‌ها در قفس‌های متابولیکی و از طریق جمع‌ آوری کامل مدفوع تعیین شد. همچنین از ورید گردن بره‌ها خون‌گیری شد و غلظت گلوکز، پروتئین کل، آلبومین و آنزیم‌های کبدی آلانین آمینو ترانسفراز (ALT) و آسپارتات ترانس ‌آمیناز (AST) در پلاسمای خون آن‌ها تعیین شد.
یافته‌ها: میانگین مصرف خوراک در گرو‌ه‌های آزمایشی مشابه بود. اما میانگین‌ وزن بدن بره‌ها در پایان آزمایش، افزایش وزن در کل دوره، افزایش وزن روزانه و همچنین نسبت خوراک مصرفی به افزایش وزن بره‌ها با سیلاژ خوراک کامل حاوی ذرت علوفه‌ای نسبت به گروه شاهد بالاتر بود. (0/05p<). قابلیت هضم ماده خشک و ماده آلی و الیاف نامحلول در شوینده خنثی در سیلاژ خوراک کامل بر پایه ذرت علوفه‌ای نسبت به خوراک کامل بر پایه یونجه و کاه بیشتر بود (0/02>p). تفاوتی در میانگین غلظت گلوکز، پروتئین کل، آلبومین، ALT و AST پلاسمای خون بره‌ها با مصرف جیره‌های آزمایشی وجود نداشت و تمام فراسنجه‌ها در دامنه طبیعی برای گوسفندان سالم بود.
نتیجه‌گیری: نتایج این تحقیق نشان داد که تخمیر مطلوبی در سیلاژ خوراک کامل بر پایه ذرت علوفه‌ای انجام شد و مصرف آن در بره‌های پرواری زل سبب افزایش وزن نهایی و افزیش وزن روزانه و بهبود نسبت خوراک مصرفی به افزایش وزن در مقایسه با جیره بر پایه یونجه و کاه گردید. از این‌رو می‌تواند به‌عنوان یک جایگزین مناسب برای آسان کردن مدیریت مواد خوراکی، بهبود قابلیت هضم و افزایش عملکرد در بره‌های پرواری مورد استفاده قرار گیرد.
متن کامل [PDF 1919 kb]   (656 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه نشخوارکنندگان
دریافت: 1400/9/23 | ویرایش نهایی: 1401/7/12 | پذیرش: 1400/10/14 | انتشار: 1401/7/11

فهرست منابع
1. AOAC. 2000. Official Methods of Analysis, 17th ed. Association of Official Analytical Chemists, Arlington, VA, USA.
2. Bueno, A.V.I., G. Lazzari, C.C. Jobim and J.L.P. Daniel. 2020. Ensiling Total Mixed Ration for Ruminants: A Review. Agronomy, 10: 1-18, Doi: 10.3390/agronomy10060879. [DOI:10.3390/agronomy10060879]
3. Cao, Y., T. Takahashi, K.I. Horiguchi, N. Yoshida and Y. Cai. 2010. Methane emissions from sheep fed fermented or non-fermented total mixed ration containing whole-crop rice and rice bran. Animal Feed Science and Technolgy, 157: 72-78. [DOI:10.1016/j.anifeedsci.2010.02.004]
4. Chen, L., G. Guo, X. Yuan, J. Zhang, J. Li and T. Shao. 2015. Effects of applying molasses, lactic acid bacteria and propionic acid on fermentation quality, aerobic stability and in vitro gas production of total mixed ration silage prepared with oat-common vetch intercrop on the Tibetan Plateau. Journal of the Science of Food and Agriculture, 96: 1678-1685. [DOI:10.1002/jsfa.7271]
5. Daniel, J.L.P., D. Junges and L.G. Nussio. 2015. A meta-analysis of the effects of length of storage on starch digestibility and aerobic stability of corn silages. In Proceedings of the 17th International Silage Conference, Piracicaba, Brazil, 1-3 July 2015, Piracicaba, Brazil, 306 pp.
6. Fazaeli, H. 2018. Agriculture by- products, processing and utilization in animal feeding. Press Animal Science Research Institute (ASRI), Karaj, Iran, 467 pp (In Persian).
7. Fazaeli, H. 2020. Total mixed ration silage, new technology in animal feeding management. Press Animal Science Research Institute (ASRI), Karaj, Iran, 408 pp (In Persian).
8. Khaki, Z., N. Atyabi, M. Abasalipour Kabir and P. Khazraeenia. 2005. Clinical Biochemistry of Domestic Animals. Press Tehran University, Tehran. Iran, 180 pp (In Persian).
9. McDonald, P., A.R. Henderson and S.J.E. Heren. 1991. The biochemistry of silage. 2nd ed. chalcombePub, Abersyth. UK, 340 pp.
10. Meenongyai, W., V. Pattarajinda, A.M. Stelzleni, J. Sethakul and M. Duangjinda. 2017. Effects of forage ensiling and ration fermentation on total mixed ration pH, ruminal fermentation and performance of growing Holstein-Zebu cross steers. Animal Science Journal, 88: 1372-1379. [DOI:10.1111/asj.12797]
11. Miyaji, M., H. Matsuyama and K. Nonaka. 2016. Effect of ensiling process of total mixed ration on fermentation profile, nutrient loss and in situ ruminal degradation characteristics of diet. Animal Science Journal, 88: 134-139. [DOI:10.1111/asj.12610]
12. Miyaji, M. and K. Nonaka. 2018. Effects of altering total mixed ration conservation method when feeding dry-rolled versus steam-flaked hulled rice on lactation and digestion in dairy cows. Journal of Dairy Science, 101: 5092-5101. [DOI:10.3168/jds.2017-13802]
13. Moss, A.R., J.P. Jouany and J. Newbold. 2000. Methane production by ruminants: its contribution to global warming. Annales de Zootechnie, 49: 231-253. [DOI:10.1051/animres:2000119]
14. Nishino, N., H. Harada and E. Sakaguchi. 2003. Evaluation of fermentation and aerobic stability of wet brewers' grains ensiled alone or in combination with various feeds as a total mixed ration. Journal of the Science of Food and Agriculture, 83: 557-563. [DOI:10.1002/jsfa.1395]
15. Samadi-Vaskasi, H., A.A. Teimouri-Yansari, S. Golchin-Gelehdooni and H. Taghavi-Kargan 2014. Effect of Iranian Clover Silage Processing with Easily Degradable Carbohydrates and Enzyme on Intake, Digestibility, Chewing Behavior and Body Weight Gain in Zell Sheep. Research on Animal Production, 5(9): 69-82 (In Persian).
16. SAS Institute. 2003. SAS®/STAT Software, Release 9.1. SAS Institute, Inc., Cary, NC. USA.
17. Schingoethe, D.J.A. 2017. A 100-Year Review: Total mixed ration feeding of dairy cows, Journal of Dairy Science, 100: 10143-10150. [DOI:10.3168/jds.2017-12967]
18. Shahravan, S., Y. Chasnidel, A. Teymouri Yansari, S.M. Hosseini and R. Sameie. 2016. Effects different levels of Garlic exteract on some blood parameters and performance and carcasses in fattening Zel lambs. Journal of Ruminant Research, 4(1): 131-146, doi: 10.22069/ejrr.2016.3087
19. (In Persian).
20. Wang, H., T. Ning, W. Hao, M. Zheng and C. Xu. 2015. Dynamics associated with prolonged ensiling and aerobic deterioration of total mixed ration silage containing whole crop corn. Asian-Australasian Journal of Animal Sciences, 29: 62-72. [DOI:10.5713/ajas.15.0319]
21. Weinberg, Z., Y. Chen, D. Miron, Y. Raviv, E. Nahim, A. Bloch, E. Yosef, M. Nikbahat and J. Miron. 2011. Preservation of total mixed rations for dairy cows in bales wrapped with polyethylene stretch film a commercial scale experiment. Animal Feed Science and technology, 164: 125-129. [DOI:10.1016/j.anifeedsci.2010.11.016]
22. Wongnen, C., C. Wachirapakorn, C. Patipan, D. Panpong, K. Kongweha, N. Namsaen, P. Gunun and C. Yuangklang. 2009. Effects of fermented total mixed ration and cracked cottonseed on milk yield and milk composition in dairy cows. Asian-Australasian Journal of Animal Sciences, 22: 1625-1632. [DOI:10.5713/ajas.2009.80668]
23. Yuan, X.J., G. Guo, A. Wen, S.T. Desta, J. Wang, Y. Wang and T Shao. 2015. The effect of different additives on the fermentation quality, in vitro digestibility and aerobic stability of a total mixed ration silage. Animal Feed Science and technology, http://dx.doi.org/10.1016/j.anifeedsci.2015.06.001. [DOI:10.1016/j.anifeedsci.2015.06.001]

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.