دوره 13، شماره 37 - ( پاییز 1401 1401 )                   جلد 13 شماره 37 صفحات 9-1 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nobakht A, Shbazi B. (2022). The Effects of Probiotic and Thyme Powder on Growth Performance, Carcass Traits and Blood Biochemical Parameters of Broilers with Normal and Crude Protein Reduced Diets. Res Anim Prod. 13(37), 1-9. doi:10.52547/rap.13.37.1
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1200-fa.html
نوبخت علی، شهبازی بانو. اثرات استفاده از پروبیوتیک و پودر آویشن بر عملکرد، صفات لاشه و شاخص‌‌های بیوشیمیایی خون جوجه‌های گوشتی تغذیه شده با جیره‌های معمول و کم پروتئین‌‌ پژوهشهاي توليدات دامي 1401; 13 (37) :9-1 10.52547/rap.13.37.1

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1200-fa.html


1- عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه
2- علوم دامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه
چکیده:   (1653 مشاهده)

چکیده مبسوط

مقدمه و هدف: موادی با منشا میکروبی و گیاهان دارویی با بهبود سطح سلامتی و وضعیت دستگاه گوارش زمینه را برای استفاده بهینه از مواد مغذی جیره ها را فراهم نموده و با کاهش استفاده از مواد مغذی، ضمن اقتصادی نمودن تولید، از آلودگی های زیست محیطی نیز جلوگیری می کنند. منابع پروتئینی جیره از جمله مواد مغذی گران قیمتی هستند که کاهش سطح استفاده از آنها در جیره های غذایی طیور نه تنها هزینه تغذیه را کاهش می دهد، بلکه با کاهش دفع مواد مغذی از طریق فضولات حیوانی، از آلودگی محیط زیست نیز ممانعت می کند. این آزمایش به منظور ارزیابی اثرات استفاده از پروبیوتیک و پودر آویشن بر عملکرد، صفات لاشه و شاخص‌‌های بیوشیمیایی خون جوجه‌های گوشتی با جیره‌های معمول و کم پروتئین انجام گردید.
مواد و روش‌ها: تعداد 192 قطعه جوجه‌گوشتی سویه راس -308 در 4 تیمار، 4 تکرار و 12 قطعه جوجه در هر تکرار به صورت فاکتوریل 2×2 شامل دو سطح پروتئین خام (معمول و 5 درصد کمتر از معمول) و دو نوع افزودنی (پروبیوتیک 0/005 درصد جیره و پودر آویشن 1 درصد جیره) در قالب طرح کاملاً تصادفی در دو دوره رشد (از 11 تا 24 روزگی) و پایانی (25 تا 42 روزگی) مورد استفاده قرار گرفتند.
یافته‌ها: استفاده از پروبیوتیک باعث افزایش میانگین وزن روزانه جوجه‌های‌گوشتی نسبت به پودر آویشن در مرحله رشد شد (0/05>p). عملکرد جوجه‌ها در دوره‏ پایانی و در کل دوره‏ آزمایش تحت تأثیر جیره‏های آزمایشی قرار نگرفتند. کاهش 5 درصدی سطح پروتئین خام جیره‌ها نیز بر عملکرد جوجه‌ها اثر نداشت. استفاده از پروبیوتیک در جیرههای کم پروتئین درصد لاشه جوجهها را نسبت به جیره با پروتئین معمول کاهش داد (0/05>p). کاهش 5 درصدی پروتئین خام  جیره‌ها، در مقایسه با جیره با پروتئین معمول، غلظت تری‌گلیسرید خون را کاهش و غلظت  LDLرا افزایش داد (0/05>p). تیمار حاوی پودر آویشن با پروتئین خام کمتر، باعث کاهش سطح تری‌گلیسرید خون شد (0/05>p). استفاده از پودر آویشن با پروتئین خام کمتر، موجب افزایش غلظت LDL خون و پودر آویشن در جیره با پروتئین معمول غلظت LDL خون را کاهش داد (0/05>p).
نتیجه­ گیری:
 به طور کلی در جوجه‌های گوشتی، کاهش 5 درصدی پروتئین خام جیره‌های غذایی، اثرات سوء بر عملکرد آنها  نداشته و استفاده از افزودنی‌های میکروبی و گیاهی نیز تأثیر قابل توجهی در عملکرد جوجه‌ها نداشت.

متن کامل [PDF 1105 kb]   (770 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه طیور
دریافت: 1400/2/19 | پذیرش: 1400/9/1

فهرست منابع
1. Afsharmazandaran, W.N. and A. Rajab. 2005. Probiotics and Their Application in Farm Animals. 3ed. Norbakhsh Press, 27-63 pp (In Persian).
2. Al-Kassie, G., Y. Al-Jumaa and Y. Jameel. 2008. Effect of probiotic (Aspergillus niger) and prebiotic (Taraxacum officinale) on blood picture and biochemical properties of broiler chicks. International Journal of Poultry Science, 7(12): 1182-1184. [DOI:10.3923/ijps.2008.1182.1184]
3. Asadi Ferouzkohy, S.H. 2011. Study the effects of pennyroyal, dill, probiotic, prebiotic and synbiotic on performance of broilers. MSC Thesis. Iilam University (In Persian).
4. Azadegan Mehr, M., M. Shams Shargh, B. Dastar and S. Hasani. 2007. Effect of different levels of protein and protexin on broiler performance. Journal of Agriculture Science and Natural Resources, 14: 68-77.
5. Bartov, I., S. Bornstein and B. Lipstein. 1974. Effect of calorie to protein ratio on the degree of fatnees in broiler fed on practical diet. British Poultry Science, 15: 107-117. [DOI:10.1080/00071667408416084]
6. Dastar, B., A. Khaksefidi and Y. Mostafalou. 2005. The effect of Tipaks probiotic and diet protein on performance of broilers, Journal of Agriculture Science and Natural Resources, 43: 17-26.
7. Delaquis, P.J., K. Stanich, B. Girard and G. Mazza. 2002. Antimicrobial activity of individual and mixed fractions of dill, cilantro, coriander and eucalyptus essential oils. International Journal of Food Microbiology, 74(1): 101-109. [DOI:10.1016/S0168-1605(01)00734-6]
8. Foncher, B.L. and L.S. Jensen. 1989. Male broiler performance during the starting and growing periods as affected by dietary protein essential amino acid and potassium levels. Poultry Science, 68: 1385-1395. [DOI:10.3382/ps.0681385]
9. Gholian, A. and M.N. Moeini. 2006. Poultry Nutrition. 3 editions. Koasar Economic Organization Press, 195-210 pp.
10. Kabir, S.N.L., M.M. Rahman, M.B. Rahman and S.U. Ahmed. 2004. The dynamics of probiotics on growth performance and immine response in broilers. International Journal of Poultry Science, 3: 361-364. [DOI:10.3923/ijps.2004.361.364]
11. Kalavathy, R., N. Abdullah, S. Jalaludin and Y.W. HO. 2003. Effects of Lactobacillus cultures on growth performance, abdominal fat deposition, serum lipids and weight of organs of broiler chickens. British poultry Science, 44: 139-144. [DOI:10.1080/0007166031000085445]
12. Karimi, K. and S.H. Rahimi. 2007. The effect of different levels of probiotic on blood lipids and immune cells of broilers. Pasouhesh and Sazandaghi Journal, 62: 40-45 (In Persian).
13. Lee, K.W., H. Everts, H. Kappert, M. Frehner, R. Losa and A. Beynen. 2003. Effects of dietary essential oil components on growth performance, digestive enzymes and lipid metabolism in female broiler chickens. British Poultry Science, 44(3): 450-457. [DOI:10.1080/0007166031000085508]
14. Marks, H.L. and G.M. Petsi. 1984. The roles of protein level and diet from in water consumption and abdominal fat pad deposition of broiler. Poultry Science, 63: 1617-1625. [DOI:10.3382/ps.0631617]
15. Mc Lead, M.G. 1991. Fat deposition and heat production as responses surplus dietary energy in fowls given a wide range of metabolizable energy protein. British Poultry Science, 32: 1097-1108. [DOI:10.1080/00071669108417432]
16. Mehri, M., A. Zareh Shaneh and A.H. Samieh. 2007. Study the effect of whey powder and probiotic on performance of broilers. 1th Processing of Animal Science Congress, 452-455 pp.
17. Mikkelsen, L., C. Bendixen, M. Jakobsen and B. Jensen. 2003. Enumeration of bifidobacteria in gastrointestinal sample from piglets. Applied Environment Microbiolgy, 69: 654- 658. [DOI:10.1128/AEM.69.1.654-658.2003]
18. Moran, J.R., R.D. Bushung and S.F. Bilgili. 1992. Reducing dietary crude protein for broiler while satisfying amino acid requirement least-cast formulation: live performance. Litter composition and yield of fast-food carcass cuts at six weeks. Poultry Science, 71: 687-694. [DOI:10.3382/ps.0711687]
19. Morton, J.F. 1977. Major medicinal plants: botany, culture and uses. Springfield (Ill.: Charles C. Thomas Publisher xix, 431p. Illus., col. illus. General (KR, 198000143).
20. Najafi, P., M. Torki and M. Modarress. 2007. Study the effect of adding thyme, cinnamon and carnation extracts in diets on broiler performance. Processing of 1th New Science and application of New technologies, 15-18 pp.
21. Nazifi, S. 1997. Poultry Heamatology and Clinical Biochemistry. 1ed. Shiraz University Press, 173-209 pp (In Persian).
22. Omidbaghi, R. 2005. Production and Processing of Medicinal Plants. 1ed. Tarbiyat Moddress Press, 347 p (In Persian).
23. Querubin, L.J., P.F. Alcantra, V. Pagaspas and L. Arellano. 1989. Amino acid supplementation of low protein and high copra meal diet for starter and finisher broiler diet. Philipine. Journal of veterinary and Animal Science, 182(15): 60-73.
24. Roush, W.B. 1982. An investigation of protein levels for broiler starter and finisher rations and the time of ration change by response surface Metodology. Poultry Science, 62: 110-116. [DOI:10.3382/ps.0620110]
25. Safalaoh, A.C.L. 2006. Body weight gain, dressing percentage, abdominal fat and serum cholesterol of broiler supplementation with a microbial preparation. Animal Journal of Feeding and Nutrition Digest, 6(1): 15-26. [DOI:10.4314/ajfand.v6i1.19170]
26. Saleh, E.A., E. Watkins and W. Waldroup. 1996. Changing time of feeding starter, grower and finisher diet for broiler. 1- Brids grown to 1 KG. Poultry Science Research Unirersity of Arkonsas, 5(3): 269-275. [DOI:10.1093/japr/5.3.269]
27. Salmon, R.E., H.I. Classen and R.K. Mc Millan. 1983. Effect of starter and finisher protein on performance: Carcass grade and Meat yield of broilers. Poultry Science, 62: 837-845. [DOI:10.3382/ps.0620837]
28. SAS Institute Inc. SAS/Stat User's Guide. 2006. Version 9.1. SAS Institute Inc., Cary, NC.
29. Toghyani, M., M. Tohid, A.A. Gheisari and S.A. Tabeidian. 2010. Performance, immunity, serum biochemical and hematological parameters in broiler chicks fed dietary thyme as alternative for an antibiotic growth promoter. African Journal of Biotechnology, 9(40): 6819-6825.
30. Twining, P.V., O.P. Tomas, E.H. Bossard and J.L. Nicholson. 1974. The effect of amino acid of and protein level on body composition of 8/5 week broilers. Proc. Maryland Nutrtion Congress, Collage Park, 89-95.
31. Yaghozadeh, S. 2010. The effect of different levels of protein and probiotic on performance and immunity of broilers. MSC Thesis. Maragheh Islamic Azad University (In Persian).
32. Zarghri, A. 1994. Medicinal Plants. Tehran University Press, 5 editions, 19-26 pp (In Persian).
33. Ziaei, H., A.K. Torshizi, M. Bashtini, H. Farhangh Meht and N. Younosi. 2008. The effect of probiotic and prebiotic using as antibiotic replacement on energy, protein and lipid digestibility in Ross strain broilers. 3th Animal Science Congress. Mashhad. Iran (In Persian).

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb