دوره 12، شماره 34 - ( زمستان 1400 )                   جلد 12 شماره 34 صفحات 77-70 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده:   (1428 مشاهده)
چکیده مبسوط
مقدمه و هدف: سیستم نورفور در کشورهای دانمارک، ایسلند، نروژ و سوئد برای پیش­بینی  تامین موادمغذی، احتیاجات نگهداری، تولید شیر، رشد و آبستنی در گاو توسعه یافته است. با توجه به تنوع در تجزیه شکمبه ­ای NDF و تأثیر آن بر عملکرد حیوانات، دانش در مورد قابلیت هضم NDF در علوفه برای تغذیه موثر نشخوارکنندگان حیاتی است. هدف از این پژوهش مقایسه تجزیه­پذیری علوفه ­های یونجه، کاه گندم و سیلاژ ذرت و برآورد غلظت الیاف نامحلول در شوینده خنثی هضم ناپذیر (iNDF) و  بالقوه قابل هضم (pdNDF) با استفاده از سیستم نورفور (Norfur) است.
مواد و روش‌ها: فراسنجه ­های تجزیه­ پذیری ماده خشک و الیاف نامحلول در شوینده خنثی به روش in situ و با استفاده از سه رأس گوسفند بالغ فیستولاگذاری شده در فواصل زمانی صفر، 2، 4، 8، 16، 24، 48 و 96 ساعت در یک طرح کاملاً تصادفی مورد ارزیابی قرار گرفت. برای سنجش iNDF سه گرم از نمونه­ ها داخل کیسه­ های پلی استر تا 288 ساعت انکوبه شدند.
یافته‌ها :بطور کلی نتایج این پژوهش نشان داد که اختلاف معنی داری بین سه علوفه یونجه، سیلاژ ذرت و کاه گندم از نظر تجزیه پذیری ماده خشک (DM) و NDF وجود دارد. ناپدید شدن شکمبه­ای DM و NDF در زمان­های انکوباسیون 0 تا 96 ساعت در علوفه یونجه بیشترین (به ترتیب 72/35 و 56/81درصد) و در کاه گندم کمترین (به ترتیب 45/72 و 35/39درصد) بود. نرخ ثابت تجزیه بین تیمارهای آزمایشی تفاوت معنی­ داری در سطح 5 درصد نداشت. تجزیه­ پذیری موثر در نرخ عبورهای 2، 5 و 8 درصد نیز بین تیمارهای آزمایشی بطور معنی­ داری متفاوت بود (0/0001>p). تجزیه پذیری موثر و غلظت NDF بالقوه قابل هضم در یونجه بیشترین و در کاه کمترین بود. اختلاف معنی داری بین فراسنجه­های pdNDF و iNDF  در کاه گندم نسبت به سیلاژ ذرت و یونجه مشاهده شد و علوفه یونجه بخش بالقوه قابل هضم بالاتری داشت (0/0001>p). بیشترین غلظت iNDF مربوط به کاه گندم و پس از آن سیلاژ ذرت و کمترین غلظت در یونجه بعد از 288 ساعت انکوباسیون بود (به ترتیب 55/31، 28/81 و 12/94درصد از  NDF).
نتیجه­ گیری :با توجه به نتایج این پژوهش با استفاده از سیستم نورفور برای تعیین تجزیه ­پذیری الیاف نامحلول در شوینده خنثی، کمترین مقدار iNDF و بیشترین مقدار pdNDF متعلق به یونجه در مقایسه با کاه و سیلاژ ذرت بود که نشان دهنده هضم پذیری بالاتر علوفه یونجه است.
 
متن کامل [PDF 1139 kb]   (405 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه نشخوارکنندگان
دریافت: 1400/2/7 | ویرایش نهایی: 1400/11/17 | پذیرش: 1400/4/7 | انتشار: 1400/11/13

فهرست منابع
1. Abdi benmar, H. and A. Sobhani Senjabod. 2014. Comparison of In vitro and In situ Techniques for estimating dry matter degradability in some feedstuffs. Research on Animal Production, 5(10): 98-112 (In Persian).
2. AOAC. 2006. Official Methods of Analysis, 19th ed. Official Methods of Analysis of AOAC International, Gaithersurg, MD, USA.
3. Bossen D., D.R. Mertens and M.R. Weisbjerg. 2008. Influence of fermentation methods on neutral detergent fiber degradation parameters. Journal of Dairy Science, 91: 1464-1476 [DOI:10.3168/jds.2007-0412]
4. Combs, D.K. 2013. TTNDFD: A new approach to evaluate forages. In Proc. Cornell Nutr. Conf., Ithaca, New York, 113-125
5. Cotanch, K.W., R.J. Grant, M.E. Van Amburgh, A. Zontini, M. Fustini, A. Palmonari and A. Formigoni. 2014. Applications of uNDF in ration modeling and formulation. New York, USA: Miner Agricultural Research Institute. 10-38.
6. Ghoorchi, T., A. Jamshidy Rodbari and F. Kazemi. 2019. Evaluation of the protein characteristic of the processed corn using Norfur model. Research on Animal Production, 10(25): 25-30 (In Persian). [DOI:10.29252/rap.10.25.25]
7. Ghoorchi, T., A. Jamshidy Rodbari and M. Samiee Zafarghandi. 2018. Effect of processing on protein and starch parameters of two barley varieties using Norfur system. Animal Production Research, 7(4): 57-64 (In Persian).
8. Golchin-Gelehdooni, S., A. Teimori-Yanesari and A. Farhadi. 2011. The effects of acid treatment and particle size on degradability parameters of canola meal and alfalfa hay in rumen. Research on Animal Production, 2(3): 36-48 (In Persian).
9. Grant, R. 2010. Forage fragility, fiber digestibility and chewing response in dairy cattle. In proceedings: Tri-state dairy nutrition conference. Columbus, USA, 27-40.
10. Harper, K.J. and D.M. McNeill. 2015. The role of iNDF in the regulation of feed intake and the importance of its assessment in subtropical ruminant systems. Agriculture, 5: 778-790. [DOI:10.3390/agriculture5030778]
11. Huhtanen, P. and S. Jaakkola. 1994. Influence of grass maturity and diet on ruminal dry matter and neutral detergent fibre digestion kinetics. Archives of Animal Nutrition, 47: 153-167. [DOI:10.1080/17450399409381802]
12. Krizsan, S.J., S. Ahvenjärvi and P. Huhtanen. 2010. A meta-analysis of passage rate estimated by rumen evacuation with cattle and evaluation of passage rate prediction models. Journal of Dairy Science, 93: 5890-5901. [DOI:10.3168/jds.2010-3457]
13. Krizsan, S.J. and P. Huhtanen. 2013. Effect of diet composition and incubation time on feed indigestible neutral detergent fiber concentration in dairy cows. Journal of Dairy Science. 96: 1715-1726. [DOI:10.3168/jds.2012-5752]
14. Mertens, D.R. 2016. Using uNDF to predict dairy cow performance and design rations. Belleville, USA: Mertens Innovation and Research LLC, 12-19.
15. Mertens, D.R. 1993. Kinetics of cell wall digestion and passage in ruminants. Pages 535-570 in Forage Cell Wall Structure and Digestibility. R. D. Hatfield, H. G. Jung, J. Ralph, D.R. Buxton, D. R. Mertens, and P. J. Weimar, edited American Society of Agronomy Inc., Crop Science Society of America Inc., Soil Science Society of America Inc., Madison, Wisconsin. [DOI:10.2134/1993.foragecellwall.c21]
16. Moore, K.J., R.D. Hatfield. 1994. Carbohydrates and Forage Quality; Alliance of crop, soul, and environmental science society: Madison, Wisconsin, USA; 229-280. [DOI:10.2134/1994.foragequality.c6]
17. Mullins, C.R., K.N. Grigsby and B.J. Bradford. 2009. Effects of alfalfa hay inclusion rate on productivity of lactating dairy cattle fed wet corn gluten feed-based diets Journal of Dairy Science, 92(7): 3510-3516 [DOI:10.3168/jds.2008-1873]
18. Norfur. 2011. The Nordic feed evaluation system. European Federation of Animal Science, Wageningen Academic Publishers, Wageningen, UK.
19. Nousiainen, J., S. Ahvenjarvi, M. Rinne, M. Hellamaki and P. Huhtanen. 2004. Prediciton of indigestible cell wall fraction of grass silage by near infrared reflectance spectroscopy. Animal Feed Science Technology, 115: 295-311. [DOI:10.1016/j.anifeedsci.2004.03.004]
20. Orskov, E. and I. McDonald. 1979. The estimation of protein degradability in the rumen from incubation measurements weighted according to rate of passage. Journal of Agricultural Science, 92, 499-503. [DOI:10.1017/S0021859600063048]
21. Plaizier, J.C., E. Khafipour, S. Li, G.N. Gozho and D.O. Krause. 2012. Subacute ruminal acidosis (SARA), endotoxins and health consequences, Animal Feed Science and Technology, 172(1): 9-21. [DOI:10.1016/j.anifeedsci.2011.12.004]
22. Poppi, D.P. 2011. Nutritional constraints for grazing animals and the importance of selective grazing behaviour. In Grassland Productivity and Ecosystem Services; CABI: Wallingford, UK, 19-26. [DOI:10.1079/9781845938093.0019]
23. Raffrenato, E. and M.E. Van Amburgh. 2010. Development of a mathematical model to predict sizes and rates of digestion of a fast and slow degrading pool and the indigestible NDF fraction. In Proc. Cornell Nutrition Conference for Feed Manufacturers, Syracuse, New York. 52-65
24. Schalla, A., L. Meyer, Z. Meyer, S. Onetti, A. Schultz and J. Goeser. 2012. Hot topic: Apparent total-tract digestibilities measured commercially using 120-hour in vitro indigestible neutral detergent fiber as a marker are related to commercial dairy cattle performance. Journal of Dairy Science, 95: 5109-5114. [DOI:10.3168/jds.2012-5650]
25. Van Soest, P.J. 1994. Nutritional Ecology of the Ruminant. Cornell University Press, Ithaca, New York. [DOI:10.7591/9781501732355]
26. Van Soest, P.J., M.E. Van Amburgh, J.B. Robertson and W.F. Knaus. 2005. Validation of the 2.4 times lignin factor for ultimate extent of NDF digestion, and curve peeling rate of fermentation curves into pools. Cornell Nutrition Conference for Feed Manufacturers, Syracuse, New York.
27. Volden, H. 2011. Norfur-The Nordic Feed Evaluation System. EAAP Scientific Series. Vol. 130- ISSN: 0071-2477, 180 pp. [DOI:10.3920/978-90-8686-718-9]
28. Wilson, J.R. and D.R. Mertens. 1995. Cell-wall accessibility and cell structure limitations to microbial digestion of forage. Crop Science, 35: 251-259. [DOI:10.2135/cropsci1995.0011183X003500010046x]
29. Yousefian, S., A. Teimouri Yansari and Y. Chashnidel. 2019. The effects of Indigestible Neutral Detergent Fiber (iNDF) of alfalfa hay and corn silage on ruminal degradability of ration fiber in sheep. Iranian Journal of Applied Animal Science, 9(1): 73-78.
30. Zali, S.M., A. Teimouri Yansari and A. Jafari Sayyadi. 2015. Effect of particle size and fragility of corn silage and alfalfa hay on intake, digestibility, performance, and chewing activity of fattening male lambs. Journal of Veterinary Science, 1: 47-57.

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.