دوره 13، شماره 35 - ( بهار 1401 )                   جلد 13 شماره 35 صفحات 11-1 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس
چکیده:   (1521 مشاهده)
چکیده مبسوط
مقدمه و هدف: براساس توصیه برخی مراجع تغذیه طیور همچون انجمن ملی تحقیقات (1994NRC)، دوره پرورش بلدرچین ژاپنی در حال رشد شش هفته در نظر گرفته شده و تنها یک تراکم پروتئینی در کل دوره پرورش توصیه شده است. این در حالی است که احتیاجات اسید آمینه ­ای بلدرچین­های درحال رشد مشابه آنچه که در مورد جوجه­ های گوشتی وجود دارد با افزایش سن به صورت درصد جیره کاهش می ­یابد و اعمال یک سطح پروتئین در کل دوره پرورش باعث کمبود یا زیاد بود سطح اسید­های آمینه نسبت به احتیاجات روزانه می­ گردد. با توجه به هزینه بالای پروتئین در جیره غدایی بلدرچین و با در نظر گرفتن این نکته که در حال حاضر تحقیقات اندکی در زمینه تاثیر سطوح پروتئین خوراک در فاز­های مختلف رشد بر عملکرد بلدرچین صورت گرفته ­است، این تحقیق با هدف بررسی اثر رژیم­های مختلف پروتئینی بر عملکرد­های تولیدی و اقتصادی و همچنین خصوصیات لاشه بلدرچین­ های ژاپنی انجام شد.
مواد و روش‌ها: آزمایش با تعداد 360 قطعه بلدرچین ژاپنی در قالب طرح کاملاً تصادفی با آرایش فاکتوریل 3×3 (3 سطح پروتئین: پایین L))=20، متوسط M))=22 و بالا (H)=24 درصد در دوره میانی (8- 21 روزگی) × همین سطوح پروتئین جیره در دوره پایانی (22-42 روزگی)) با 9 تیمار، 5 تکرار و 8 قطعه بلدرچین در هر تکرار انجام شد. همه جوجه ­ها از زمان تفریخ تا سن 7 روزگی، از جیره دوره آغازین دارای 24 درصد پروتئین و 2900 کیلوکالری در کیلو­گرم انرژی قابل متابولیسم مصرف نمودند و بعد از آن برنامه ­های پروتئینی L×L، M×L، H×L، ، L×M، M×M ، H×M، L×H، M×H و H×H را دریافت نمودند. صفات تولیدی مثل مصرف خوراک، افزایش وزن بدن، ضریب تبدیل خوراک و شاخص تولید و همچنین برخی صفات اقتصادی مثل هزینه خوراک به اضافه وزن و بازده ناخالص اقتصادی به ازای هر بلدرچین و برخی صفات مربوط به خصوصیات لاشه و کیفیت گوشت مثل درصد لاشه قابل مصرف، ظرفیت نگهداری آب گوشت و شاخص فساد اکسیداتیو گوشت اندازه­گیری و یا محاسبه شدند.   
یافته‌ها: در 8 تا 42 روزگی سطوح مختلف پروتئینی در دوره میانی تاثیر معنی­­داری بر مصرف خوراک، افزایش وزن و ضریب تبدیل غذایی نداشت. درحالیکه سطوح بالاتر پروتئین (22 و 24 درصد)  دوره پایانی به طور معنی ­دار باعث بهبود افزایش وزن، ضریب تبدیل غذایی و شاخص تولید شد (0/05>p). سطوح پروتئین در دوره میانی و دوره پایانی اثر معنی ­دار بر بازده ناخالص اقتصادی نداشت اما افزایش سطح پروتئین در دوره پایانی باعث افزایش معنی دار (0/05>p) هزینه خوراک به افزایش وزن در 8-42 روزگی شد. سطوح مختلف پروتئین تاثیر معنی داری بر راندمان لاشه، ظرفیت نگهداری آب گوشت و شاخص فساد اکسیداتیو گوشت نداشتند.
 نتیجه‌گیری: برای عملکرد مطلوب و اقتصادی بلدرچین، می­توان رژیم پروتئینی با حداقل 20 درصد در دوره میانی و 22 درصد پروتئین در دوره پایانی راتوصیه نمود.
متن کامل [PDF 1922 kb]   (438 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه طیور
دریافت: 1399/7/22 | ویرایش نهایی: 1401/4/26 | پذیرش: 1400/10/12 | انتشار: 1401/1/10

فهرست منابع
1. Alagawany, M., M.E.A. El- Hack, V. Laudadio, and V. Tufarelli. 2014. Effect of low-protein diets with crystalline amino acid supplementation on egg production, blood parameters and nitrogen balance in laying Japanese quails. Avian Biology Research, 7: 235-243. [DOI:10.3184/175815514X14152945166603]
2. Blake, J.P. and J.B. Hess. 2013. Changes in protein level for bobwhite quail. Journal of Applied Poultry Research, 22: 511-515. [DOI:10.3382/japr.2013-00727]
3. Bouton, P.E., P.V. Harris and W.R. Shorthose. 1971. Effect of ultimate pH upon the water holding capacity and tenderness of mutton. Journal of Food Science, 36: 435-439. [DOI:10.1111/j.1365-2621.1971.tb06382.x]
4. Cheraghi Venovel, E. 2018. Effect of different Levels of protein, mineral and vitamin supplements on performance, carcass traits and meat quality of Japanese quails. MSc thesis. College of Agriculture and Natural Resources. Gonbad Kavous University, Iran (In Persian).
5. Dastar, B., M. Rahimi Ratki and H. Gholami. 2014. Effect of dietary protein level during grower and layer periods on the performance and egg quality of Japanese quail. Research on Animal Production, 4 (8): 1-11 (In Persian).
6. D'Mello, J.P.F. 1994. Amino Acids in Farm Animal Nutrition. 1st ed. CABI Publishing, UK,
7. Wallingford, 418 pp.
8. Duncan, D.B. 1955. Multiple ranges and multiple F-test. Biometrics, 11: 1-42. [DOI:10.2307/3001478]
9. Ferket, P.R. and A.G. Gernat. 2006. Factors that affect feed intake of meat birds: A Review. International Journal of Poultry Science, 5(10): 905-911. [DOI:10.3923/ijps.2006.905.911]
10. Freitas, A.C., M.D.F.F. Fuentes, E.R. Freitas, F.S. Sucupira, B.C.M. Oliveira and G.B. Espindola. 2006. Dietary crude protein and metabolizable energy levels for meat quails. Brazilian Journal of Poultry Science, 35: 1705-1710. [DOI:10.1590/S1516-35982006000600018]
11. Fancher, B.I. and L. Jensen. 1989. Dietary protein levels and essential amino acid content: Influence upon female broiler performance during the grower period. Poultry Science, 68: 891-908. [DOI:10.3382/ps.0680897]
12. Golian A., M. Aami Azghadi and M. Pilevar. 2010. Influence of various levels of energy and protein on performance and humoral immune responses in broiler chicks. Global Veterinaria, 4(5): 434-440.
13. Gheisari, A., H.A. Halaji, G. Maghsoudinegad, M. Toghyani, A. Alibemani and S.E. Saeid. 2011. Effect of different dietary levels of energy and protein on performance of Japanese quails (Coturnix coturnix Japonica). Pages 156-159 in: 2end International Conference on Agricultural and Animal Science, IPCBEE, Vol. 2, Singapore.
14. Gardzielewska, J., Z. Taraseeicz, A. Danczak, J. Kiecien, Z. Goluch-koniuszy, J. Gardzielewska, M. Jakubowska, Z. Tarsewicz, D. Szcerbinska, and M. Ligcki. 2005. Meat quality of broiler quail fed on feeds with different protein content. Electronic Journal of Polish Agricultural University, 8(1): ISSN 505-0297.
15. Hallaji, H., A. Gheisari and A.A. Bemani. 2011. Effect of diet containing different energy and protein levels on performance of Japanese quails. 5th National Conference on New Ideas in Agriculture, Islamic Azad University, Isfahan Khorasegan Branch.2011.02.16 (In Persian).
16. Hameed, G.A., N. Ahmad and M. Rabbani. 2002. Effect of replacing dietary levels of soybean meal with canola meal in in Japanese quail. International Journal of Agriculture and Biology, 4(3): 389-391.
17. Hamdieh, M., S.A. Hosseini, H. Lotfollahian, M. Mohiti-Asli and A. Gholami-Karkani. 2013. Effect of thyme (Zataria multiflora Boiss) essential oil on performance, carcass characteristics and meat oxidative stability of broilers. Animal Production Research, 2(2): 43-53 (In Persian).
18. Horniakova, E. and K.A. Abas. 2009. Influence of Low levels of protein and sex on carcass traits and nutrient content in broiler meats. Slovak Journal of Animal Science, 42(2): 75-78.
19. Hyankova, L., L. Dedkova, H. Knizetova and D. Klecker. 1997. Responses in growth, food intake and food conversion efficiency to different dietary protein concentrations in meat-type lines of Japanese quail. British Poultry Science, 38: 564 -570. [DOI:10.1080/00071669708418037]
20. Jahanian, R. and M.A. Edriss.2015. Metabolizable energy and crude protein requirements of two quail species (coturnix japonica and coturnix ypsilophorus). The Journal of Animal and Plant Sciences, 25(3): 603-611.
21. Jeacocke, R.E. 1977. Continuous measurement of the pH of beef muscle in intact beef carcass. Journal of Food Technology, 12: 375-386. [DOI:10.1111/j.1365-2621.1977.tb00120.x]
22. Jensen, C., C. Lauridsen and G. Bertelsen. 1998. Dietary vitamin E: quality and storage stability of pork and poultry. Journal of Food Science and Technology, 9: 62-72. [DOI:10.1016/S0924-2244(98)00004-1]
23. Kamran, Z., M. AslamMirza and S. Mahmoud. 2004. Effect of decreasing dietary protein levels with optimal amino acids profile on the performance of broilers. Pakistan Veterinary Journal, 24: 165-168.
24. Kaur, S., A.B. Mandal, K.B. Singh and M.M. Kadam. 2008. The response of Japanese Quails (Heavy Body Weight Line) to dietary energy levels and graded essential amino acid levels on growth performance and immune-competence. Livestock Science, 117: 255-262. [DOI:10.1016/j.livsci.2007.12.019]
25. Leeson, S. and J.D. Summers. 2005. Commercial Poultry Nutrition, 3rd ed. Nottingham University Press, Thrumpton, Nottingham, England, pp: 385-388.
26. Malamo, G.A., S.A. Bolu and S.G. Olutade. 2013. Effect of dietary crude protein on performance and nitrogen economy of broilers. Sustainable Agriculture Research, 2(3): 52-57. [DOI:10.5539/sar.v2n3p52]
27. McCoy, R.A., K.C. Behnke, J.D. Hancock and R.R. McEllhiney.1994. Effect of maximum uniformity on broiler chick performance. Poultry Science, 73: 443-451. [DOI:10.3382/ps.0730443]
28. Mikulski, D., J. Jankowski, Z. Zduńczyk, M. Wroblewska, K. Sartowska and T. Majewska. 2009. The effect of selenium source on performance, carcass traits, oxidative status of the organism, and meat quality of turkeys. Journal of Animal and Feed Sciences, 18: 518-530. [DOI:10.22358/jafs/66427/2009]
29. Moradi, M., S. Maghsoudlou, F. Rostami and Y. Mostafalu. 2013. Effect of different substitution levels of extruded soybean with soybean meal and different dietary vitamin E levels on production index and economic traits of broilers. Animal Production Research, 1(4): 15-25 (In Persian).
30. Morrissey, P.A., D.J. Buckley and P.J.A. Sheehy. 1994. Vitamin E and meat quality. Proceedings of Nutrition Society, 53: 289-295. [DOI:10.1079/PNS19940034]
31. Mosaad, G.M.M. and C. Iben. 2009. Effect of dietary energy and protein levels on growth performance, carcass yield and some blood constituents of Japanese quails (Coturnix coturnix Japonica). Die Bodenkultur, 60(4): 39-46.
32. National Research Council. 1994. Nutrient Requirements of Poultry. 9th rev. ed. Natl. Acad. Press, Washington DC.
33. Nasril, J. 2003. Continuous multiple-phase feeding of broiler chickens. Ph.D Dissertation. Texas A&M University, USA.
34. Namroud, N.F., M. Shivazad and M. Zaghari. 2008. Effect of fortifying low crude protein diet with crystalline amino acid on performance, blood ammonia level, and excreta characteristics of broiler chicks. Poultry Science, 87: 2250-2258. [DOI:10.3382/ps.2007-00499]
35. Randall, M. and G. Bolla. 2008. Rasing Japanese quail. 2end ed. Primefact 602, New Department of Primary Industries, www.dpi.nsw.gov.au.
36. Rahman, M.S., A.H. Pramanik, B. Basak, S.U. Tarafdar and S.K. Biswas. 2002. Effect of feeding low protein diets on the performance of broiler during hot-humid season. International Journal of Poultry Science, 1: 35-39. [DOI:10.3923/ijps.2002.35.39]
37. Rezaeipour, V., A. Barsalani and R. Abdullahpour. 2016. Effects of phytase supplementation on growth performance jejunum morphology liver health and serum metabolites of Japanese quails fed sesame (Sesamum indicum) meal-based diets containing graded levels of protein. Tropical Animal Health and Production, 48: 1141-1146. [DOI:10.1007/s11250-016-1066-x]
38. SAS Institute. 2004. SAS User's Guide: Version 9.1 ed. SAS Inst. Inc., Cary, NC.
39. Silva, J.H.V., J. Jordaho Filho, F.G.P. Costa, P.B. Lacerda, D.G.V. Vargas and M.R. Lima. 2012. Nutritional requirements of quails. Revista Brasileira de Saúde e Produção Animal, 13: 775-790. [DOI:10.1590/S1519-99402012000300016]
40. Sharifi, M.R., M. Shams Shargh, and B. Dastar. 2010. Investigation the effect of different dietary protein levels on performance and some economic factors in Japanese quail. The 4th Congress on Animal Science, September 2010, Tehran University, Karaj, 887-890 pp (In Persian). [DOI:10.4081/ijas.2011.e4]
41. Sheikh, N., H. Moravej, M. Shivazad and A. Towhidi. 2012. The effects of different levels of dietary energy and protein on performance and carcass characteristics of Japanese quails. Animal Production Research, 2: 55-63 (In Persian).
42. Taheri, H.R., M. Abbasi and N. Tanha. 2017. Effect of different dietary levels of energy and protein on performance of Japanese quail during growing phase. Research on animal Production, 8(15): 11-17 (In Persian). [DOI:10.29252/rap.8.15.11]
43. Tarladgis, B.G., M.T. Watts and B.T. Younathan. 1960. Distillation method for quantitative determination of malon-dialdehyde in rancid foods. Journal of American Chemistry Society, 37: 44-49. [DOI:10.1007/BF02630824]
44. Tandogan, M. and H. Cicek. 2016. Technical performance and cost analysis of broiler production in turkey. Brazillian Journal of Poultry Science, 18(1): 169-174. [DOI:10.1590/18069061-2015-0017]
45. Tessaraud, S., E. Bihan-dural, R. Pereson, J. Michel and A.M. Chagueau. 1999. Response of chick lines selected on carcass quality to dietary lysine supply. Poultry Science, 78: 80-84. [DOI:10.1093/ps/78.1.80]
46. Wen, Z.G., Y.K. Du, M. Xie, X.M. Li, J.D. Wang and P.L. Yang. 2017. Low-protein diets on growth performance and carcass yields of growing French meat quails (France coturnix coturnix). Poultry Science, 96: 1364-1369. [DOI:10.3382/ps/pew321]
47. Wickramasuriya, S.S., Y.J. Yi, J. Yoo, N.K. Kang and J.M. Heo. 2015. A review of canola meal as an alternative feed ingredient for ducks. Journal of Animal Science and Technology, 57: 29. [DOI:10.1186/s40781-015-0062-4]
48. Yazarloo, M., S.D. Sharifi, F. Shariatmadari and A. Salehi. 2014. Determination of optimum levels of energy and protein in grower diet of Japanese quail (Coturnix coturnix japonica). Journal of Animal Production, 15: 1-10 (In Persian).
49. Yamazaki, M., H. Murakami, K. Nakashima, H. Abe and M. Takemasa. 2006. Effect of excess essential amino acids in low protein diet on abdominal fat deposition and nitrogen excretion of the broiler. The Journal of Poultry Science, 43: 150-155. [DOI:10.2141/jpsa.43.150]

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.