دوره 12، شماره 33 - ( پاییز 1400 1400 )                   جلد 12 شماره 33 صفحات 18-10 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


گروه علوم دامی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران
چکیده:   (1885 مشاهده)
در تحقیق حاضر، کاهش غلظت مواد مغذی جیره و مدت زمان استفاده از آن بر عملکرد جوجه‌ گوشتی بررسی شد. تعداد  375 قطعه جوجه گوشتی نر یک روزه در قالب 5 تیمار، 5 تکرار و 15 پرنده در هر تکرار از 1 تا 39 روزگی استفاده شد. در این مطالعه، منظور از جیره‌ مرسوم، جیره‌ای در سطح توصیه احتیاجات سویه جوجه گوشتی است و منظور از جیره رقیق، جیره‌ای است که از لحاظ انرژی و اسیدهای آمینه ضروری به میزان 7 درصد رقیق‌تر می‌باشد. جیره‌های آزمایشی (به ترتیب برای دوره آغازین، رشد و پایانی) در تیمارها عبارت بودند از: T1) مرسوم، مرسوم، مرسوم (شاهد(؛ T2) رقیق، رقیق، رقیق؛ T3) مرسوم، رقیق، مرسوم؛ T4) رقیق، رقیق، مرسوم وT5 ) مرسوم، مرسوم، رقیق. در کل دوره (1 تا 39 روزگی)، خوراک مصرفی روزانه (0/05>p) و افزایش وزن روزانه (0/01>p) تیمار شاهد بالاتر از سایر تیمارها بود و تفاوت ضریب تبدیل خوراک بین تیمارها معنی‌داری نبود. در دوره پایانی، تیمار شاهد تلفات بالاتری نسبت به T2 و T3 داشت (0/05>p)، هرچند در کل دوره، تفاوت‌ تیمارها معنی‌دار نبود. وزن سینه در T1 و T3 بالاتر از T2، T4 و T5 بود (0/01>p). T2 و T3 دارای خاکستر استخوان بالاتری نسبت به T1 و T5 بودند (0/05>p). در کل می‌توان نتیجه‌گیری نمود استفاده از جیره مرسوم در کل دوره اگرچه باعث افزایش تلفات در دوره پایانی و کاهش خاکستر استخوان شد، اما در مجموع، عملکرد رشد بهتری را به دنبال داشته است.
متن کامل [PDF 1597 kb]   (437 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه طیور
دریافت: 1399/6/23 | ویرایش نهایی: 1400/9/14 | پذیرش: 1399/12/18 | انتشار: 1400/7/10

فهرست منابع
1. Acar, N., F.G. Sizemore, G.R. Leach, R.F. Wideman, R.L. Owen and G.F. Barbato. 1995. Growth of broiler chickens in response to feed restriction regimens to reduce ascites. Poultry Science, 74: 833-843. [DOI:10.3382/ps.0740833]
2. Alvani, S. 2018. Effect of maintaining the concentration of limiting amino acids in low crude protein diets on performance of broiler chicken. M.Sc. Thesis, University of Zanjan, Zanjan, Iran. 92 pp.
3. Azizi, B., G. Sadeghi, A. Karimi and F. Abed. 2011. Effects of dietary energy and protein dilution and time of feed replacement from starter to grower on broiler chickens performance. Journal of Central European Agriculture, 12: 44-52. [DOI:10.5513/JCEA01/12.1.879]
4. Aviagen. 2014. Ross 308 broiler nutrition specifications. Aviagen Ltd., Newbridge, UK, 10 pp.
5. Cobb-Vantress. 2018. Cobb 500 Broiler performance and nutrition supplement. Cobb-Vantress Inc., Siloam Springs, AR, USA, 14 pp.
6. Ghaderi. O. 2018. Effect of increasing the number of phase feeding periods from 3 to 8 on performance of broiler. M.Sc. Thesis, University of Zanjan, Zanjan, Iran. 105 pp.
7. Jackson, S., J.D. Summers and S. Leeson. 1982. The response of male broilers to varying levels of dietary protein and energy. Nutrition Reports International, 25: 601-612.
8. Kamran, Z., M. Sarwar, M. Nisa, M.A. Nadeem, S. Mahmood, M.E. Babar and S. Ahmed. 2008. Effect of low-protein diets having constant energy-to-protein ratio on performance and carcass characteristics of broiler chickens from one to thirty-five days of age. Poultry Science, 87: 468-474. [DOI:10.3382/ps.2007-00180]
9. Kamyab, A.R., K. Yusseffi and M. Rezaei. 2003. Performance of broiler chickens during and following feed restriction at an early age. Iranian Journal of Agricultural Sciences, 34(1): 19-28 (In Persian).
10. Leeson, S. 2007. Metabolic challenges: past, present, and future. Journal of Applied Poultry Research, 16: 121-125. [DOI:10.1093/japr/16.1.121]
11. Leeson, S., L. Caston and J.D. Summers. 1996. Broiler response to energy or energy and protein dilution in the finisher diet. Poultry Science, 75: 522-528. [DOI:10.3382/ps.0750522]
12. Leeson, S. and J.D. Summers. 2005. Commercial poultry nutrition. 3rd edn., Nottingham University Press, Nottingham, UK, 398 pp.
13. Mench, J.A. 2002. Broiler breeders: feed restriction and welfare. World's Poultry Science Journal, 58: 23-29. [DOI:10.1079/WPS20020004]
14. NRC. 1994. Nutrient requirement of poultry. 9th edn. National Academy Press, Washington, USA, 157 pp.
15. Rezaei, M. and H. Hajati. 2010. Effect of diet dilution at early age on performance, carcass characteristics and blood parameters of broiler chicks. Italian Journal of Animal Science, 9: 93-100. [DOI:10.4081/ijas.2010.e19]
16. SAS. 2001. Statistical Analysis System. SAS Institute Inc, Cary, NC, US.
17. Scott, M.L., M.C. Nesheim and R.J. Young. 1982. Nutrition of the chicken. 3rd edn, Scott, M.L. Associates, Ithaca, NY, USA, 562 pp.
18. Shivazad, M. and A. Seidavy. 2001. Investigation on possible compensatory growth of Arian broiler hybrid chicks by changing dietary nutrients concentration. Journal of Agricultural and Natural Sciences and Technologies, 5(1): 139-147 (In Persian).
19. Skinner, J.T., J.N. Beasley and P.W. Waldroup. 1991. Effects of dietary amino acid levels on bone development in broiler chickens. Poultry Science, 70: 941-946. [DOI:10.3382/ps.0700941]
20. Tooci, S., M. Shivazad, N. Eila and A. Zarei. 2009. Effect of dietary dilution of energy and nutrients during different growing periods on compensatory growth of Ross broilers. African Journal of Biotechnology, 8: 6470-6475. [DOI:10.5897/AJB09.774]
21. Yang, Y.X., J. Guo, S.Y. Yoon, Z. Jin, J.Y. Choi, X.S. Piao, B.W. Kim, S.J. Ohh, M.H. Wang and B.J. Chae. 2009. Early energy and protein reduction: effects on growth, blood profiles and expression of genes related to protein and fat metabolism in broilers. British Poultry Science, 50: 218-227. [DOI:10.1080/00071660902736706]
22. Zamani, M., M. Rezaie, A. Teimouri Yansari, H. Sayyah Zadeh and F. Nick Nafs. 2013. The effect of different levels of energy and protein in finisher diet on performance, carcass yield and blood serum lipids of broiler chickens. Research on Animal Sciences, 23(3): 69-86 (In Persian).
23. Zhan, X.A., M. Wang, H. Ren, R.Q. Zhao, J.X. Li and Z.I. Tan. 2007. Effect of early feed restriction on metabolic programming and compensatory growth in broiler chickens. Poultry Science, 86: 654-660. [DOI:10.1093/ps/86.4.654]

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.