دوره 12، شماره 32 - ( تابستان 1400 )                   جلد 12 شماره 32 صفحات 19-11 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


مجتمع آموزش عالی سراوان
چکیده:   (2081 مشاهده)
   به­ منظور بررسی تاثیر سطوح مختلف روی و سلنیوم در جیره ­های حاوی سطح صفر و 2 درصد روغن اکسیده بر سیستم ایمنی سلولی، همورال و وزن نسبی اندام لنفوئیدی در جوجه های گوشتی، طرحی در قالب ازمایش فاکتوریل 2*3*2 (دو سطح صفر و 2 درصد روغن اکسیده، سه سطح صفر، 40 و 100 میلی ­گرم/کیلوگرم در جیره سولفات روی، دو سطح صفر و 0/3 میلی­ گرم/کیلوگرم در جیره سلنیت سدیم) با استفاده از 480 جوجه یک ­روزه راس 308 با 12 تیمار و در هر تیمار 4 تکرار 10 جوجه­ ای انجام شد. به ­منظور بررسی سیستم ایمنی همورال، تغییرات تیتر آنتی ­بادی با تزریق گلبول قرمز خون گوسفند  در دو نوبت (21 و 28روزگی) و خون­گیری در دو نوبت (28 و 35روزگی) انجام شد. اندازه­ گیری وزن نسبی بورس، طحال و تیموس در 42روزگی بعد از کشتار انجام شد. جهت بررسی سیستم ایمنی سلولی از تست حساسیت پوستی بازوفیل (CBH) استفاده شد. نتایج به­ دست­ آمده عیار پادتن کل در نوبت اول و دوم اختلاف­ معنی ­داری را نشان داد (0/05p<). بیشترین عیار پادتن کل اولیه و ثانویه در جوجه­ های تغذیه­ شده با روغن­ سالم (صفر درصد روغن اکسید) به­ همراه 100 میلی­ گرم/کیلوگرم روی و 0/3 میلی ­گرم/کیلوگرم سلنیوم و جوجه­ های تغذیه ­شده با روغن اکسیده (2 درصد روغن اکسیده) حاوی 100 میلی­ گرم/کیلوگرم روی و 0/3 میلی­ گرم/کیلوگرم سلنیوم بود و تأثیر استفاده هم‌زمان روی و سلنیوم در پاسخ عیار پادتن کل اولیه  نیز معنی ­دار شد و استفاده همزمان 100 میلی­ گرم/کیلوگرم روی و 0/3 میلی­ گرم/کیلوگرم سلنیوم باعث افزایش معنی­ دار پاسخ عیار پادتن کل اولیه گردید. اثر گروه ­های مختلف آزمایشی بر پاسخ عیار پادتن IgM در نوبت اول و دوم اختلاف معنی­ داری را نشان داد (0/05p<). پاسخ ایمنی سلولی تستCBH  تحت تاثیر جیره ­های مختلف آزمایشی قرار نگرفتند. نتایج تاثیر تیمار­ها بر وزن نسبی اندام مختلف لفناوی تفاوت معنی­ داری را نشان نداد. نتایج این پژوهش نشان داد مکمل ­کردن جیره با سولفات روی و سلنیوم موجب بهبود سیستم ایمنی جوجه­ های گوشتی می­ شود.
واژه‌های کلیدی: ایمنی سلولی، جوجه گوشتی، روی، سلنیوم
متن کامل [PDF 1069 kb]   (579 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه طیور
دریافت: 1399/1/12 | ویرایش نهایی: 1400/6/9 | پذیرش: 1399/12/1 | انتشار: 1400/6/9

فهرست منابع
1. Arthur, J.R., R.C. McKenzie and G.J. Beckett. 2003. Selenium in the immune system. The Journal of Nutrition,133: 1457S-1459S. [DOI:10.1093/jn/133.5.1457S]
2. Cai, S., C. Wu, L. Gong, T. Song, H. Wu and L. Zhang. 2012. Effects of nano-selenium on performance, meat quality, immune function, oxidation resistance, and tissue selenium content in broilers. Poultry Science, 91: 2532-2539. [DOI:10.3382/ps.2012-02160]
3. Chand, N., S. Naz, A. Khan, S. Khan and R.U. Khan. 2014. Performance traits and immune response of broiler chicks treated with zinc and ascorbic acid supplementation during cyclic heat stress. International Journal of Biometeorology, 58: 2153-2157. [DOI:10.1007/s00484-014-0815-7]
4. Eerola, E., T. Veromaa and P. Toivanen. 1987. Special features in the structural organization of the avian lymphoid system.Cell and Tissue Research, 258:119-124.
5. Engberg, R.M., C. Lauridsen, S.K. Jensen and K. Jakobsen. 1996. Inclusion of oxidized vegetable oil in broiler diets. Its influence on nutrient balance and on the antioxidative status of broilers. Poultry Science, 75: 1003-1011. [DOI:10.3382/ps.0751003]
6. Fekete, S.G. and R. Kellems. 2007. Interrelationship of feeding with immunity and parasitic infection: a review. Veterinární Medicína, 52: 131. [DOI:10.17221/2028-VETMED]
7. Fuller, R. 1989. A review: probiotics in man and animals. Journal of Applied Bacteriology, 66: 365-378. [DOI:10.1111/j.1365-2672.1989.tb05105.x]
8. Hegazy, S. and Y. Adachi. 2000. Comparison of the effects of dietary selenium, zinc, and selenium and zinc supplementation on growth and immune response between chick groups that were inoculated with Salmonella and aflatoxin or Salmonella. Poultry Science,79: 331-335. [DOI:10.1093/ps/79.3.331]
9. Karimi, A., K. Hosseini, Z. Nemati and M.R. Sheikhlou. 2018. Effects of different zinc sources on productive performance and egg quality, blood parameters and immune response in Japanese layer quail. Research On Animal Production, 9(20): 27-35. [DOI:10.29252/rap.9.20.27]
10. Kidd, M., N. Anthony, L. Newberry and S. Lee. 1993. Effect of supplemental zinc in either a corn-soybean or a milo and corn-soybean meal diet on the performance of young broiler breeders and their progeny. Poultry Science, 72: 1492-1499. [DOI:10.3382/ps.0721492]
11. Kidd, M., P. Ferket and M. Qureshi. 1996. Zinc metabolism with special reference to its role in immunity. World's Poultry Science Journal, 52: 309-324. [DOI:10.1079/WPS19960022]
12. Nelson, N., N. Lakshmanan and S. Lamont. 1995. Sheep red blood cell and Brucella abortus antibody responses in chickens selected for multitrait immunocompetence. Poultry Science,74: 1603-1609. [DOI:10.3382/ps.0741603]
13. Powell, S.R. 2000. The antioxidant properties of zinc. The Journal of Nutrition,130: 1447S-1454S. [DOI:10.1093/jn/130.5.1447S]
14. Rao, S.V.R., B. Prakash, M.V.L.N. Raju, A.K. Panda, S. Poonam and O.K. Murthy. 2013. Effect of supplementing organic selenium on performance, carcass traits, oxidative parameters and immune responses in commercial broiler chickens. Asian-Australasian Journal of Animal Sciences, 26: 247. [DOI:10.5713/ajas.2012.12299]
15. Saleh, H., S. Rahimi and T.M. Karimi. 2009. Theeffect of diet that contained fish oil on performance, serum parameters, the immune system and the fatty acid composition of meat in broilers. Iranian Journal of Veterinary Medicine, 3(2): 69-75.
16. Shankar, A.H. and A.S. Prasad. 1998. Zinc and immune function: the biological basis of altered resistanceto infection. The American Journal of Clinical Nutrition, 68: 447S-463S. [DOI:10.1093/ajcn/68.2.447S]
17. Smith, M. 2003. Effects of different levels of zinc on the performance and immunocompetence of broilers under heat stress. Poultry Science, 82: 1580-1588. [DOI:10.1093/ps/82.10.1580]
18. Soroush, Z., S. Salari, M. Sari and J. Fayazi. 2015. Tabatabaii. Effects of different levels of zinc on performance, egg quality traits and some blood parameters of laying hens. Research on Animal Production, 6: 19-27 (In Pearsian).
19. Stefanidou, M., C. Maravelias, A. Dona and C. Spiliopoulou. 2006. Zinc: a multipurpose trace element. Archives of Toxicology, 80: 1. [DOI:10.1007/s00204-005-0009-5]
20. Surai, P. 2002. Selenium in poultry nutrition 2. Reproduction, egg and meat quality and practical applications. World's Poultry Science Journal, 58: 431-450. [DOI:10.1079/WPS20020032]
21. Tavárez, M., D.D. Boler, K. Bess, J. Zhao, F. Yan, A. Dilger, F. McKeith and J. Killefer. 2011. Effect of antioxidant inclusion and oil quality on broiler performance, meat quality, and lipid oxidation. Poultry Science, 90: 922-930. [DOI:10.3382/ps.2010-01180]
22. Thompson, D., K. Elgert, W. Gross and P. Siegel. 1980. Cell-mediated immunity in Marek's disease virus-infected chickens genetically selected for high and low concentrations of plasma corticosterone. American Journal of Veterinary Research, 41: 91-96.
23. Walsh, C. T., H. H. Sandstead, A. d. S. Prasad, P. M. Newberne and P. J. Fraker. 1994. Zinc: health effects and research priorities for the 1990s. Environmental Health Perspectives, 102: 5-46. [DOI:10.1289/ehp.941025]
24. Zhang, Z.W., Q.H. Wang, J.L. Zhang, S. Li, X.L. Wang and S.W. Xu. 2012. Effects of oxidative stress on immunosuppression induced by selenium deficiency in chickens. Biological Trace Element Research, 149: 352-361. [DOI:10.1007/s12011-012-9439-0]

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.