دوره 14، شماره 3 - ( پاییز 1402 )                   جلد 14 شماره 3 صفحات 88-80 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Vatandoost M, Didarkhah M. (2023). Comparison of Using Plastic or polyethylene Bags on the Qualitative and Quantitative Performance of Barley Silage. Res Anim Prod. 14(3), 80-88. doi:10.61186/rap.14.41.80
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1333-fa.html
وطن‌دوست موسی، دیدارخواه مسعود. مقایسه استفاده از پوشش‎های پلی‌اتیلنی نسبت به پلاستیکی بر عملکرد کیفی و کمی سیلاژ جو پژوهشهاي توليدات دامي 1402; 14 (3) :88-80 10.61186/rap.14.41.80

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1333-fa.html


1- گروه کشاورزی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
2- آموزشکده کشاورزی سرایان، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران
چکیده:   (1261 مشاهده)
چکیده مبسوط
مقدمه و هدف: ذخیره مناسب علوفه در سیلو سبب حفظ کیفیت بهتر سیلاژ و به حداقل رساندن کاهش ارزش تغذیهای آن در زمان سیلو کردن، ذخیره و در زمان مصرف خواهد شد. نفوذ هوا به داخل سیلاژ یکی از مهم‌ترین عواملی هست که سبب تحریک رشد باکتریهای هوازی، مخمرها و کپکها میشود. این فرآیند کیفیت سیلاژ را به‌شدت تحت تأثیر قرار میدهد و باعث فساد هوازی در آن خواهد شد. همچنین این شرایط مقدار ماده خشک و ارزش غذایی سیلاژ را کاهش داده و با افزایش میکروارگانیسمهای بیماری‌زا و مایکوتوکسینها در سیلاژ در نهایت باعث کاهش مصرف ماده خشک سیلاژ در دام خواهد شد. استفاده از پلی‌اتیلن به‌عنوان پوشش و محافظ سیلاژ برای سالهای متمادی مورد توجه و استفاده قرار گرفته است. این پژوهش به‌منظور ارزیابی مقایسه برخی از شاخصهای شیمیایی و میکروبی سیلاژ علوفه جو تهیه ‌شده توسط کیسههایی از جنس پلیاتیلن در مقایسه با کیسههای پلاستیکی و در شرایط آزمایشگاهی انجام شد.
مواد و روش‌ها: علوفه کامل جو با ماده خشک تقریبی 31 درصد برداشت‌ شد و به‌ قطعاتی به طول 30 تا 50 میلی‌متری‌ خرد شد. سپس 1) در لولههای آزمایشگاهی از جنس پلیاتیلن با درب پیچ‌دار دارای حلقههای لاستیکی، 2) در کیسههای از جنس پلی‌اتیلن و 3) در کیسه‌های پلاستیک هرکدام به وزن تقریبی 10 کیلوگرم در 4 تکرار سیلو شدند و بهمدت 60 روز در محیط بسته آزمایشگاه نگهداری شدند.
یافتهها: نتایج آزمایش نشان داد که در سیلاژهایی که در کیسههای پلیاتیلن ذخیره شده بودند نسبت به سیلاژهایی که در لولههای پلیاتیلن سیلو شدند بهترتیب شاخص اسیدیته (3/79 در مقابل 3/53) و جمعیت مخمرها (0/50 در مقابل 1/14 واحد تشکیل ‌دهنده کلنی در گرم) به‌طور معنیداری (0/001p=) افزایش داشتند، درحالی‌که در سیلاژهایی که داخل کیسههای پلاستیکی سیلو شدند، نسبت به سیلاژهایی که در لولههای پلیاتیلن سیلو شدند، تغییرات بیشتری روی داده و بهترتیب مقدار ماده خشک (31/80 درصد در مقابل 31/24 درصد؛ 0/018p=)، الیاف نامحلول در شوینده خنثی (61/89 درصد ماده خشک در مقابل 59/8 درصد ماده خشک؛ 0/014p=) و جمعیت کپک­‌ها (1/95 در مقابل 1/13 واحد تشکیل‌ دهنده کلنی در گرم؛ 0/046p=) نیز به‌طور معنیدار تغییر پیدا کردند. پایداری هوازی سیلوها در سیلاژهایی که در لولههای پلیاتیلن سیلو شدند بیشترین (95 ساعت) بود درحالی‌که این شاخص در سیلاژ با پوشش کیسه­‌های پلاستیکی به‌طور معنی‌داری (0/001P=) کمتر (62/5 ساعت) از سیلاژهای دیگر بود. بازیابی ماده خشک آن پس از باز کردن سیلوها و پس‌ازآن بهمدت 7 روز پس از هوازدگی نیز به‌طور معنی‌داری (0/001p=) نسبت به سایر سیلاژها کمتر (81/50 درصد ماده خشک در مقابل 87/84 درصد ماده خشک و 88/10 درصد ماده خشک) بود.
نتیجه‌گیری: براساس نتایج به‌دست‌آمده در این آزمایش انتخاب کیسه‌های از جنس پلی‌اتیلن در مقایسه با کیسه‌های پلاستیکی برای سیلو کردن بسته‌های   ‎   کوچک علوفه میتواند شرایط مطلوب‌تری برای حفظ کیفیت سیلاژ مهیا کند.
متن کامل [PDF 1205 kb]   (301 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه نشخوارکنندگان
دریافت: 1401/8/18 | پذیرش: 1402/3/3

فهرست منابع
1. AOAC. (2000). Official Methods of Analysis (17th edition), Association of official Analytical Chemists. Washington, DC, USA.
2. Bernardes, T. F., Nussio, L. G., & do Amaral, R. C. (2012). Top spoilage losses in maize silage sealed with plastic films with different permeabilities to oxygen. Grass and Forage Science, 67(1), 34-42. [DOI:10.1111/j.1365-2494.2011.00823.x]
3. Borreani, G., Tabacco, E., & Cavallarin, L. (2007). A New Oxygen Barrier Film Reduces Aerobic Deterioration in Farm-Scale Corn Silage. Journal of Dairy Science, 90(10), 4701-4706. [DOI:10.3168/jds.2007-0310]
4. Borreani, G., Tabacco, E., Schmidt, R. J., Holmes, B. J., & Muck, R. E. (2018). Silage review: Factors affecting dry matter and quality losses in silages. Journal of Dairy Science, 101(5), 3952-3979. [DOI:10.3168/jds.2017-13837]
5. Cavallarin, L., Tabacco, E., Antoniazzi, S., & Borreani, G. (2011). Aflatoxin accumulation in whole crop maize silage as a result of aerobic exposure. Journal of the Science of Food and Agriculture, 91(13), 2419-2425. [DOI:10.1002/jsfa.4481]
6. Danner, H., Holzer, M., Mayrhuber, E., & Braun, R. (2003). Acetic acid increases stability of silage under aerobic conditions. Applied and Environmental Microbiology, 69(1), 562-567. https://doi.org/10.1128/AEM.69.1.562-567.2003 [DOI:10.1128/aem.69.1.562-567.2003]
7. Dolci, P., Tabacco, E., Cocolin, L., & Borreani, G. (2011). Microbial dynamics during aerobic exposure of corn silage stored under oxygen barrier or polyethylene films. Applied and Environmental Microbiology, 77(21), 7499-7507. [DOI:10.1128/AEM.05050-11]
8. Jonsson, A. (1991). Growth of Clostridium tyrobutyricum during fermentation and aerobic deterioration of grass silage. Journal of the Science of Food and Agriculture, 54(4), 557-568. https://doi.org/10.1002/jsfa.2740540407 [DOI:https://doi.org/10.1002/jsfa.2740540407]
9. Kleinschmit, D. H., & Kung, L. J. (2006). The effects of Lactobacillus buchneri 40788 and Pediococcus pentosaceus R1094 on the fermentation of corn silage. Journal of Dairy Science, 89(10), 3999-4004. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(06)72443-2]
10. Lindgren, S., Pettersson, K., Kaspersson, A., Jonsson, A., & Lingvall, P. (1985). Microbial dynamics during aerobic deterioration of silages. Journal of the Science of Food and Agriculture, 36(9), 765-774. https://doi.org/10.1002/jsfa.2740360902 [DOI:https://doi.org/10.1002/jsfa.2740360902]
11. McDonald, P., Henderson, A. R., & Heron, S. J. E. (1991). The biochemistry of silage. Chalcombe https://books.google.com/books?id=oUcjAQAAMAAJ
12. Mills, J. A., & Kung, L., Jr. (2002). The effect of delayed ensiling and application of a propionic acid-based additive on the fermentation of barley silage. Journal of Dairy Science, 85(8), 1969-1975. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(02)74273-2]
13. Muck, R. E. (1988). Factors influencing silage quality and their implications for management. Journal of Dairy Science, 71(11), 2992-3002. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(88)79897-5]
14. Pahlow, G., Muck, R. E., Driehuis, F., Elferink, S. J. W. H. O., & Spoelstra, S. F. (2003). Microbiology of Ensiling. In Silage science and technology (pp. 31-93). [DOI:10.2134/agronmonogr42.c2]
15. Parra, C. S., Bragatto, J. M., Piran Filho, F. A., Silva, S. M. S., Tuzzi, B. F., Jobim, C. C., & Daniel, J. L. P. (2021). Effect of sealing strategy on the feeding value of corn silage for growing dairy heifers. Journal of Dairy Science, 104(6), 6792-6802. [DOI:10.3168/jds.2020-19895]
16. Pitt, R. E. (1986). Dry matter losses due to oxygen infiltration in silos. Journal of agricultural engineering research, 35(3), 193-205. [DOI:10.1016/S0021-8634(86)80056-7]
17. Scudamore, K. A., & Livesey, C. T. (1998). Occurrence and significance of mycotoxins in forage crops and silage: a review. Journal of the Science of Food and Agriculture, 77(1), 1-17. https://doi.org/https://doi.org/10.1002/(SICI)1097-0010(199805)77:1<1::AID-JSFA9>3.0.CO;2-4 https://doi.org/10.1002/(SICI)1097-0010(199805)77:1<1::AID-JSFA9>3.0.CO;2-4 [DOI:https://doi.org/10.1002/(SICI)1097-0010(199805)77:13.0.CO;2-4]
18. Shakeri, p., Fazaeli, h., Aghashahi, A., Safaei, A., & Shakeri, A. (2022). Effects of using total mixed ration silage based on fodder corn in feeding fattening Llambs. Research on Animal Production, 13(36), 88-95. (In Persian). [DOI:10.52547/rap.13.36.88]
19. Spoelstra, S. F., Courtin, M. G., & Beers, J. A. C. V. (1988). Acetic acid bacteria can initiate aerobic deterioration of whole crop maize silage. The Journal of Agricultural Science, 111(1), 127-132. [DOI:10.1017/S0021859600082915]
20. Tabacco, E., Ferrero, F., & Borreani, G. (2020). Feasibility of utilizing biodegradable plastic film to cover corn silage under farm conditions. Applied Sciences, 10(8), 2803. [DOI:10.3390/app10082803]
21. Teimoury Chamebon, A., Yanesari, A. T., Chashnidel, Y., & Sayadi, A. G. (2017). Study of chemical composition, quality and ruminal degradability parameters of silaged orange pulp with wheat straw and urea. Research on Animal Production, 8(15), 84-95. (In Persian). https://doi.org/10.29252/rap.8.15.84 [DOI:https://doi.org/doi.org/10.29252/rap.8.15.84]
22. Toosi, R., BayatKouhsar, J., Vatandoost, M., & Ghanbari, F. (2021). Effect of aerobic exposure to forage before ensiling on the chemical composition, aerobic stability, and microbial population of corn silage before and after silage opening. Animal Production Research, 10(3), 89-99. (In Persian). [DOI:10.22124/ar.2021.16149.1517]
23. Van Soest, P. v., Robertson, J. B., & Lewis, B. A. (1991). Methods for dietary fiber, neutral detergent fiber, and nonstarch polysaccharides in relation to animal nutrition. Journal of Dairy Science, 74(10), 3583-3597. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(91)78551-2]
24. Weinberg, Z. G., & Muck, R. E. (1996). New trends and opportunities in the development and use of inoculants for silage FEMS Microbiology Reviews, 19, 16. [DOI:10.1111/j.1574-6976.1996.tb00253.x]
25. Woolford, M. K. (1990). The detrimental effects of air on silage. Journal of Applied Bacteriology, 68(2), 101-116. [DOI:10.1111/j.1365-2672.1990.tb02554.x]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb