دوره 2، شماره 4 - ( 1-1390 )                   جلد 2 شماره 4 صفحات 11-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hashemi S R, Dastar B, Hassani S, Jafari Ahangari Y. (2011). Physiological Responses of Male Broiler Chickens to Different Dietary Protein Level and Feed Restriction Under Acute Heat Stress Condition. rap. 2(4), 1-11.
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-126-fa.html
هاشمی سید رضا، دستار بهروز، حسنی سعید، جعفری آهنگری یوسف. پاسخ فیزیولوژیکی جوجه خروس های گوشتی به سطوح مختلف پروتئین جیره و محدودیت غذایی در شرایط تنش گرمایی حاد پژوهشهاي توليدات دامي 1390; 2 (4) :11-1

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-126-fa.html


‌دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده:   (6122 مشاهده)

  این آزمایش به منظور بررسی دمای بدن و فراسنجه های خونی جوجه خروس های گوشتی سویه تجاری راس 308 در هنگام تغذیه با جیره های حاوی سطوح متفاوت پروتئین یا محدودیت خوراک در شرایط تنش گرمایی و در سن 21 تا 42 روزگی انجام شد. دو گروه به صورت آزاد با جیره های حاوی سطح پروتئین متعادل (مقدار توصیه شده انجمن ملی تحقیقات) و کم پروتئین (85 درصد مقدار توصیه شده انجمن ملی تحقیقات) تغذیه شدند. گروه سوم با جیره حاوی سطح پروتئین متعادل تغذیه شدند، اما روزانه به مدت 8 ساعت از ساعت 8 صبح (دو ساعت قبل از اعمال تنش گرمایی) تا ساعت 4 بعد از ظهر (پایان تنش گرمایی) گرسنه نگهداشته شدند. در طول آزمایش آب به صورت آزاد در اختیار جوجه ها قرار داشت. محدودیت خوراک سبب کاهش معنی دار دمای بدن نسبت به سایر تیمارهای آزمایشی پس از اعمال تنش گرمایی شد (05/0 P< ). تنش گرمایی سبب افزایش دمای بدن در 32 روزگی از 37/41 به 98/41 درجه سانتیگراد شد. مقدار تری گلیسرید سرم در گروه تحت محدودیت خوراک از سایر تیمارها کمتر بود درحالیکه کمترین میزان اسید اوریک مربوط به گروه تغذیه شده با جیره کم پروتئین بود (05/0 P< ). تیمارهای آزمایشی تاثیری بر غلظت سایر فراسنجه های سرم خون پرندگان در زمان های قبل و پس از تنش گرمایی نداشتند. اعمال تنش گرمایی همچنین سبب افزایش معنی دار کلسترول، تری گلیسرید، پروتئین تام، آلبومین، اسید اوریک و گلوکز و کاهش معنی دار پتاسیم خون شد (05/0 P< ). تنش گرمایی تاثیری بر غلظت سدیم، کلسیم، گلوبولین و HDL خون نداشت. نتایج این آزمایش نشان می دهد دمای بدن جوجه خروس های گوشتی پس از اعمال تنش گرمایی افزایش و فراسنجه های سرم خون آنها 13 تا 33 درصد تغییر می یابد.

متن کامل [PDF 312 kb]   (1628 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1392/2/1 | ویرایش نهایی: 1397/11/30 | پذیرش: 1392/2/9 | انتشار: 1392/2/9

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb