XML English Abstract Print


چکیده:   (109 مشاهده)
این پژوهش به­منظور بررسی اثر افزودن امولسی­فایر لسیتین در جیره­های حاوی سطوح متفاوت انرژی بر عملکرد، خصوصیات لاشه و جمعیت میکروبی روده جوجه­های گوشتی انجام شد. تعداد 200 قطعه جوجه یک­روزه گوشتی (جنس نر) سویه تجاری راس 308 به  4 تیمار، 5 تکرار و 10 قطعه جوجه در هر تکرار در یک آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی اختصاص داده شدند. تیمارهای آزمایشی شامل: جیره حاوی روغن سویا با انرژی استاندارد، جیره حاوی روغن سویا با انرژی پایین، جیره حاوی روغن سویا با انرژی استاندارد + امولسی­فایر، جیره حاوی روغن سویا با انرژی پایین + امولسی­فایر بود. نتایج نشان داد که در مورد صفت افزایش وزن در کل دوره، با کاهش یافتن سطح انرژی وزن بدن جوجه ها افزایش یافت. همچنین در مورد صفت افزایش وزن در دوره پایانی و کل دوره، با افزایش یافتن سطح امولسی فایر، وزن بدن کاهش یافت. در مورد ضریب تبدیل، در دوره­ های آغازین، رشد و کل دوره، افزایش سطح امولسی­فایر سبب افزایش ضریب تبدیل غذایی شد. در سایر صفات آزمایشی و دوره­های مختلف پرورش اثرات آماری معنی­داری با تغییر انرژی و افزودن امولسی­فایر مشاهده نشد (05/0<P). درصد ران در جیره­های با سطح انرژی بالا نسبت به سایر تیمارها بیشتر بود. ولی سایر صفات لاشه هیچ اثر معنی­داری را نشان ندادند (05/0<P). هیچ­گونه اثری از تیمارها بر جمعیت میکروبی روده مشاهده نشد. نتایج مربوط به قابلیت هضم نشان داد که در مورد صفات ماده خشک، ماده آلی و چربی در جیره­های استاندارد و حاوی امولسی­فایر هضم کاهش یافت و در سایر صفات اثرات معنی­داری مشاهده نشد (05/0<P). در کل می­توان بیان کرد که افزایش سطح انرژی سبب کاهش وزن و کاهش هضم مواد مغذی و افزودن امولسی­فایر سبب کاهش وزن، افزایش ضریب تبدیل و کاهش هضم مواد مغذی شدند.
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه طیور
دریافت: 1399/4/7 | ویرایش نهایی: 1400/4/5 | پذیرش: 1399/10/11

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb