Research on Animal Production
پژوهشهاي توليدات دامي
rap
Agriculture
http://rap.sanru.ac.ir
1
admin
2251-8622
2676-461X
8
10.61186/rap
14
8888
13
fa
jalali
1396
8
1
gregorian
2017
11
1
8
16
online
1
fulltext
fa
کاربرد پوسته برنج بهعنوان یک منبع فیبر نامحلول در جیره جوجههای گوشتی
Rice hulls Application as an Insoluble Dietary Fiber Source in Broilers Diets
تخصصي
Special
پژوهشي
Research
<strong><span style="color:black;"><span style="font-family:2 mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">در این آزمایش از</span></span></span></strong> <strong><span style="color:black;"><span style="font-family:2 mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">200 قطعه جوجه گوشتی از سویه</span></span></span></strong> <strong><span style="color:black;"><span style="font-family:2 mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">راس 308 در</span></span></span></strong> <strong><span style="color:black;"><span style="font-family:2 mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">قالب</span></span></span></strong> <strong><span style="color:black;"><span style="font-family:2 mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">یک طرح</span></span></span></strong> <strong><span style="color:black;"><span style="font-family:2 mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">کاملاً</span></span></span></strong> <strong><span style="color:black;"><span style="font-family:2 mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">تصادفی با 5 تیمار و 4 تکرار استفاده</span></span></span></strong> <strong><span style="color:black;"><span style="font-family:2 mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">شد . جیره­ ها شامل جیره شاهد فاقد پوسته برنج و چهار جیره آزمایشی حاوی پوسته برنج در دو سطح 75/0% یا 5/1% در یکی از دو اندازه کوچکتر از 1 میلی­ متر و یا بین 1 تا</span></span></span></strong> <strong><span style="color:black;"><span style="font-family:2 mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">2 میلی­ متر بودند. عملکرد رشد طی 42 روز ه بصورت دوره رشد و پایانی، صفات لاشه به صورت نسبتی از وزن اندام­ ها به وزن زنده و همچنین قابلیت هضم مواد مغذی جیره ­های آزمایشی تعیین گردیدند. در دوره رشد جیره­ های حاوی پوسته برنج در سطح 5/1% صرف نظر از اندازه ذرات آنها منجر به افزایش وزن روزانه بیشتری در جوجه­ های گوشتی در مقایسه با جیره ­های حاوی سطح پایین­تر یعنی 75/0% پوسته جو شدند (05/0></span></span></span></strong><strong><span dir="LTR"><span style="color:black;"><span style="font-family:times new roman bold,serif;"><span style="font-size:8.0pt;">P </span></span></span></span></strong><strong><span style="color:black;"><span style="font-family:2 mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">). میزان مصرف خوراک جوجه­ های توسط نوع جیره آزمایشی تحت تاثیر قرار نگرفت. ضریب تبدیل غذایی در گروه تغذیه شده با سطح 75/0% پوسته برنج با اندازه ذرات 2-1 میلی­ متر پایین­ تر از گروه تغدیه شده با سطح 75/0% پوسته برنج با اندازه ذرات کمتر از 1 میلی­متر بود (05/0></span></span></span></strong><strong><span dir="LTR"><span style="color:black;"><span style="font-family:times new roman bold,serif;"><span style="font-size:8.0pt;">P </span></span></span></span></strong><strong><span style="color:black;"><span style="font-family:2 mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">). در مقابل وزن سنگدان در جوجه ­های تغذیه شده با 5/1% پوسته برنج با اندازه ذرات 2-1 میلی­ متر افزایش یافت و تفاوت مشاهده شده با گروه تغذیه شده با 75/0% پوسته برنج با اندازه ذرات کمتر از 1 میلی­ متر معنی ­دار بود (05/0></span></span></span></strong><strong><span dir="LTR"><span style="color:black;"><span style="font-family:times new roman bold,serif;"><span style="font-size:8.0pt;">P </span></span></span></span></strong><strong><span style="color:black;"><span style="font-family:2 mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">). قابلیت هضم ماده خشک، خاکستر و چربی خام در جیره حاوی 75/0% پوسته برنج با اندازه ذرات 2-1 میلی­ متر بالاتر از سایر جیره ­ها بود وتفاوت­های مشاهده شده بخصوص با گروه شاهد معنی ­دار بودند (05/0></span></span></span></strong><strong><span dir="LTR"><span style="color:black;"><span style="font-family:times new roman bold,serif;"><span style="font-size:8.0pt;">P </span></span></span></span></strong><strong><span style="color:black;"><span style="font-family:2 mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">). نتایج این تحقیق پیشنهاد می­نماید که استفاده از پوسته برنج با اندازه ذرات 2-1 میلی ­متر در سطح 75/0% از جیره می­تواند اثرات مثبتی بر راندمان تولیدی و نیز هزینه خوراک جوجه­ های گوشتی داشته باشد.</span></span></span></strong>
The experiment was carried out using 200 Ross 308 broiler chickens in a completely randomized design with 5 treatment and 4 replicates. The experimental diets were consisted of a control free hulls diet and four diets containing 0.75 or 1.5 percent rice hulls with particle sizes of less than 1 mm or between 1-2 mm. The performance traits were determined through 42 d experimental period and carcass traits were expressed as a ratio of live weight. The digestibility coefficients of nutrients of the experimental diets were also determined. At grower phase, the diets contained 1.5% rice hulls regardless of their particle size, improved weight gain compared to the group fed the diets with 0.75% rice hulls (P<0.05). The experimental diets did not affect feed intake of broilers. The feed conversion ratio in group fed the diet contained 0.75% rice hulls with 1-2 mm particle size was lower than the group fed the diet contained 0.75% rice hulls with particle size of less than 1 mm (P<0.05). Gizzard weight in chickens fed the diet contained 1.5% rice hulls with particle size of 1-2 mm was increased and the observed difference with the group fed the diet contained 0.75% rice hulls with particle size of less than 1 mm was significant (P<0.05). The digestibility coefficients for dry matter, ash and crude fat improved in the diet contained 0.75% rice hulls with particle size of 1-2 mm and the difference with the control diet was significant (P<0.05). The results of the present study suggest that including rice hulls with 1-2 mm particle size at 0.75% of the diet could positively affect performance traits and feed cost of broiler chickens.
اندازه ذرات ,پوسته برنج, جوجه گوشتی, عملکرد رشد, صفات لاشه, ضرایب هضمی, هزینه تولید
Particle size, Rice hulls, Broiler, Performance traits, Carcass characteristics, Digestibility coefficients, Production costs
47
54
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-219&slc_lang=fa&sid=1
علی
اباذزی
10031947532846007078
10031947532846007078
No
بهمن
نوید شاد
10031947532846007079
10031947532846007079
Yes
فرزاد
میرزایی آقجه قشلاق
10031947532846007080
10031947532846007080
No
سعید
نیک بین
10031947532846007081
10031947532846007081
No