Research on Animal Production
پژوهشهاي توليدات دامي
rap
Agriculture
http://rap.sanru.ac.ir
1
admin
2251-8622
2676-461X
8
10.61186/rap
14
8888
13
fa
jalali
1396
8
1
gregorian
2017
11
1
8
16
online
1
fulltext
fa
تاثیر سطوح مختلف تفاله خشک مرکبات و آنزیم پکتیناز بر عملکرد و برخی از خصوصیات دستگاه گوارش جوجه های گوشتی
Effect of Pectinase and Dried Citrus Pulp on Performance, Nutrient Digestibility and Intestinal Characteristics of Broiler Chickens
تخصصي
Special
پژوهشي
Research
<div><strong><span dir="RTL"><span style="font-family:2 mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">این تحقیق به</span></span></span><span style="font-family: times new roman bold,serif;"><span style="font-size: 8pt;">­</span></span><span dir="RTL"><span style="font-family:2 mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">منظور بررسی تاثیر تفاله خشک مرکبات (0، 5 و 10 درصد) و مکمل آنزیم پکتیناز (0 و 2000 واحد در کیلوگرم) بر میزان مصرف خوراک، افزایش وزن بدن، ضریب تبدیل غذایی، قابلیت هضم مواد مغذی، </span></span></span><span style="font-family: times new roman bold,serif;"><span style="font-size: 8pt;">pH</span></span><span dir="RTL"><span style="font-family:2 mitra;"><span style="font-size:10.0pt;"> محتویات سنگدان و ایلئوم و اندازه نسبی اندام ­های داخلی جوجه ­های گوشتی اجرا شد. در این آزمایش از 240 قطعه جوجه گوشتی </span></span></span><span dir="RTL"><span style="font-family:2 mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">نر </span></span></span><span dir="RTL"><span style="font-family:2 mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">سویه راس 308 در قالب یک آزمایش فاکتوریل 3×2 بر پایه طرح کاملاً تصادفی با 6 تیمار و 4 تکرار و تعداد 10 پرنده در هر تکرار به مدت 42 روز استفاده شد. در پایان هر دوره آزمایش (آغازین، رشد و پایانی) میزان مصرف خوراک و افزایش وزن بدن اندازه ‏گیری و ضریب تبدیل محاسبه شد. در پایان 42 روزگی، قابلیت هضم مواد مغذی، </span></span></span><span style="font-family: times new roman bold,serif;"><span style="font-size: 8pt;">pH</span></span><span dir="RTL"><span style="font-family:2 mitra;"><span style="font-size:10.0pt;"> محتویات سنگدان و ایلئوم و اندازه نسبی اندام­ های داخلی جوجه ‏های گوشتی اندازه‏ گیری شد. نتایج نشان داد که مکمل پکتیناز تاثیر معنی‏ داری بر میزان مصرف خوراک، افزایش وزن بدن، ضریب تبدیل غذایی، قابلیت هضم مواد مغذی، </span></span></span><span style="font-family: times new roman bold,serif;"><span style="font-size: 8pt;">pH</span></span><span dir="RTL"><span style="font-family:2 mitra;"><span style="font-size:10.0pt;"> محتویات سنگدان و ایلئوم و اندازه نسبی اندام ­های داخلی جوجه‏ های گوشتی نداشت (05/0<</span></span></span><span style="font-family: times new roman bold,serif;"><span style="font-size: 8pt;">P </span></span><span dir="RTL"><span style="font-family:2 mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">). در حالی‏که افزودن تفاله خشک مرکبات، پارامترهای عملکردی رشد، قابلیت هضم ماده خشک، پروتیین خام، چربی خام و </span></span></span><span style="font-family: times new roman bold,serif;"><span style="font-size: 8pt;">pH</span></span><span dir="RTL"><span style="font-family:2 mitra;"><span style="font-size:10.0pt;"> محتویات سنگدان جوجه‏ های گوشتی را کاهش داد (05/0></span></span></span><span style="font-family: times new roman bold,serif;"><span style="font-size: 8pt;">P </span></span><span dir="RTL"><span style="font-family:2 mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">). هیچ اثر بر هم کنشی بین تفاله خشک مرکبات و آنزیم پکتیناز برای پارامترهای اندازه ‏گیری شده در این تحقیق وجود نداشت (05/0<</span></span></span><span style="font-family: times new roman bold,serif;"><span style="font-size: 8pt;">P</span></span><span dir="RTL"><span style="font-family:2 mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">). نتایج تجقیق حاضر نشان داد که استفاده از 100 گرم در کیلوگرم جیره تفاله خشک مرکبات منجر به کاهش قابلیت هضم ظاهری مواد مغذی و افزایش اندازه دستگاه گوارش جوجه ‏های گوشتی شد و عملکرد جوجه ­های گوشتی را کاهش داد. </span></span></span></strong></div>
The present study was conducted to evaluate the effects of dried citrus pulp(0, 5, and 10%) and pectinase enzyme supplementation (0 and 2000 unit per kg) on feed intake, body weight gain, feed conversion ratio, nutrient digestibility and the internal organ size of broiler chickens. A total of 240 one day old male Ross 308 broiler chicks were used in a factorial arrangement (2×3) based on a completely randomized design<span dir="RTL">.</span> Each of 6 dietary treatments was given to 4 replicate pens from 1 to 42 d of age. At the end of each phase (starter, grower and finisher) feed intake and body weight gain were measured and feed conversion ratio was calculated. At the end of the experiment (day 42) nutrient digestibility, digesta pH of gizzard and ileum and relative weight of internal organs were measured. The results showed that dietary supplementation with pectinase did not affect measured parameters throughout the experiment (<em>p</em>>0.05), whereas inclusion of dried citrus pulp linearly reduced (<em>p</em>≤0.05) the growth performance parameters, the digestibility of DM and CP as well as pH of digesta in gizzard during the experiment. No interaction effect was observed between pectinase and dried citrus pulp in any measured parameters (<em>p</em>>0.05). It is concluded that the dietary incorporation of 100 g/kg citrus pulp reduced nutrient digestibility and increased the size of gastrointestinal tract, and consequently decreased growth performance of broilers.
آنزیم پکتیناز, تفاله خشک مرکبات, جوجه گوشتی, عملکرد
Broiler, Citrus pulp, Growth performance, Pectinase enzyme
21
28
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-216&slc_lang=fa&sid=1
زهرا
نیک نفس
10031947532846007102
10031947532846007102
No
امیدعلی
اسماعیلی پور
10031947532846007103
10031947532846007103
Yes
روح اله
میرمحمودی
10031947532846007104
10031947532846007104
No
سعید
امین
10031947532846007105
10031947532846007105
No