Research on Animal Production
پژوهشهاي توليدات دامي
rap
Agriculture
http://rap.sanru.ac.ir
1
admin
2251-8622
2676-461X
8
10.61186/rap
14
8888
13
fa
jalali
1396
8
1
gregorian
2017
11
1
8
16
online
1
fulltext
fa
بررسی تأثیر سطوح مختلف کنجاله گوار با آنزیم بتاماناناز بر جمعیت باکتریایی ایلئوم، پاسخ ایمنی و برخی فراسنجه های خونی در جوجه های گوشتی
Effect of Different Levels of Guar Meal With β-mannanase Enzyme on Ileal Bacteria Population, Immune Response and Some Blood Parameters in Broiler Chickens
تخصصي
Special
پژوهشي
Research
<strong><span style="font-family:2 mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">این آزمایش به منظور بررسی تأثیر سطوح مختلف کنجاله ­گوار (صفر، 5 و 10 درصد) و</span></span></strong> <strong><span style="font-family:2 mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">آنزیم بتا</span></span></strong><span dir="LTR"><span style="font-size:8.0pt;">-</span></span><strong><span style="font-family:2 mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">ماناناز (صفر و 05/0 درصد) در دوره ­های رشد و پایانی در قالب یک آزمایش فاکتوریل 3×2 با طرح </span></span></strong><strong><span style="font-family:2 mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">بلوک­های </span></span></strong><strong><span style="font-family:2 mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">کامل تصادفی بر جمعیت باکتریایی ایلئوم، پاسخ ایمنی و برخی</span></span></strong><strong><span style="font-family:2 mitra;"><span style="font-size:10.0pt;"> فراسنجه­ های خونی</span></span></strong><strong><span style="font-family:2 mitra;"><span style="font-size:10.0pt;"> جوجه ­های گوشتی انجام شد. سیصد و شصت قطعه جوجه خروس گوشتی سویه تجاری راس</span></span></strong><strong><span style="font-family:2 mitra;"><span style="font-size:10.0pt;"> 308</span></span></strong><strong><span style="font-family:2 mitra;"><span style="font-size:10.0pt;"> با 6 تیمار، </span></span></strong><strong><span style="font-family:2 mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">هر تیمار از 4</span></span></strong><strong><span style="font-family:2 mitra;"><span style="font-size:10.0pt;"> تکرار و 15 قطعه جوجه</span></span></strong><strong><span style="font-family:2 mitra;"><span style="font-size:10.0pt;"> در هر واحد آزمایشی</span></span></strong><strong><span style="font-family:2 mitra;"><span style="font-size:10.0pt;"> به مدت 42 روز پرورش یافتند.</span></span></strong><strong><span style="font-family:2 mitra;"><span style="font-size:10.0pt;"> جهت ارزیابی جمعیت</span></span></strong><strong><span style="font-family:2 mitra;"><span style="font-size:10.0pt;"> باکتریایی ایلئوم،</span></span></strong><strong><span style="font-family:2 mitra;"><span style="font-size:10.0pt;"> پرنده­ های مورد آزمایش در سن 42 روزگی </span></span></strong><strong><span style="font-family:2 mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">به روش جابجایی مهره ­های گردنی کشتار شدند</span></span></strong><strong><span style="font-family:2 mitra;"><span style="font-size:10.0pt;"> و پس از باز کردن حفره شکمی، جمعیت</span></span></strong><strong><span style="font-family:2 mitra;"><span style="font-size:10.0pt;"> باکتریایی </span></span></strong><strong><span style="font-family:2 mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">مورد بررسی قرار گرفت. برای بررسی پاسخ ایمنی، در سن 35 روزگی یک میلی­لیتر گلبول قرمز گوسفند به صورت داخل عضلانی تزریق شده و در سن 41 روزگی از ناحیه ورید بال خونگیری به عمل آمد. </span></span></strong><strong><span style="font-family:2 mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">به­منظور تعیین</span></span></strong> <strong><span style="font-family:2 mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">فراسنجههای خونی، </span></span></strong><strong><span style="font-family:2 mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">از هر تیمار 4 پرنده انتخاب </span></span></strong><strong><span style="font-family:2 mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">و پس از خون­گیری، نمونه­ های خون برای تعیین برخی فراسنجههای خونی به آزمایشگاه منتقل شده است. </span></span></strong><strong><span style="font-family:2 mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">نتایج این آزمایش نشان داد</span></span></strong> <strong><span style="font-family:2 mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">که</span></span></strong><strong><span style="font-family:2 mitra;"><span style="font-size:10.0pt;"> کمترین جمعیت باکتری­های بی­ هوازی و ای­ کولای مربوط به </span></span></strong><strong><span style="font-family:2 mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">جوجه­ های تغذیه شده با سطح 10 درصد کنجاله گوار حاوی مکمل آنزیمی بود (05/0</span></span></strong><span dir="LTR"><span style="font-size:8.0pt;">P<</span></span><strong><span style="font-family:2 mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">)، اما تغذیه سطوح مختلف کنجاله گوار و مکمل آنزیمی بر پاسخ ایمنی و</span></span></strong><strong><span style="font-family:2 mitra;"><span style="font-size:10.0pt;"> فراسنجه­ های خونی</span></span></strong><strong><span style="font-family:2 mitra;"><span style="font-size:10.0pt;"> جوجه ­های گوشتی اثر معنی ­داری نداشت. به ­طور­کلی نتایج این آزمایش نشان داد که استفاده از 10 درصد کنجاله گوار در جیره غذایی همراه با مکمل آنزیمی باعث کاهش باکتری­های بی­ هوازی و ای-کولای در ایلئوم شد، اما تاًثیری روی فراسنجه ­های خونی و پاسخ ایمنی جوجه ­های ­گوشتی نداشت.</span></span></strong>
This experiment was conducted to investigate effects of different levels of Guar meal (0, 5, and 10%) and β-mannanase enzyme (0 and 0/05 percent) on microbial flora in Ileal, immune response and some blood parameters in broiler chickens during grower and finisher stages in 2×3 factorial arrangement with a randomized complete block design. Three hundred sixty Ross 308 male broiler chicks with 6 treatments and 4 replicates, 15 chicks in each experimental unit reared for 42 days. To evaluate the bacterial population in Ileum 42 day-old birds were slaughtered by cervical dislocation and after opening abdominal cavity a portion of Ileum were investigated for bacterial population. To investigate immune response one ml of sheep red blood cells was injected intramuscular to the birds at 35 day-old and blood samples were taken from wing vein at 41 day-old. In order to determine blood parameters from each treatment 4 birds were selected and blood samples for determining some blood parameters transferred to the laboratory. The results of this experiment showed that the lowest anaerobic, <em>E.coli</em> population observed in birds fed 10% Guar meal with enzyme supplementation (<em>P</em><0.05), but feeding different levels of Guar meal and enzyme supplementation had no significant affect on immune response and blood parameters of broiler chickens. Geverally, the results of this experiment indicated that supplementation 10% Guar meal in diets with enzyme reduces anaerobic and <em>E.</em><em> coli</em> bacteria, but had no affect on blood parameters and immune response in broiler chickens.
آنزیم بتا-ماناناز, پاسخ ایمنی, جمعیت باکتریایی, جوجه گوشتی, فراسنجه های خونی, کنجاله گوار
Bacteria population, Blood parameters, Broiler, Guar meal, Immune response, β-mannanase enzyme
11
20
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-215&slc_lang=fa&sid=1
حسن
نبی پور افروزی
10031947532846007065
10031947532846007065
Yes
منصور
رضایی
10031947532846007066
10031947532846007066
No
وحید
تقی زاده
10031947532846007067
10031947532846007067
No