Research on Animal Production
پژوهشهاي توليدات دامي
rap
Agriculture
http://rap.sanru.ac.ir
1
admin
2251-8622
2676-461X
8
10.61186/rap
14
8888
13
fa
jalali
1400
9
1
gregorian
2021
12
1
12
34
online
1
fulltext
fa
تولید و ارزیابی پپتیدهای زیست فعال حاصل از هیدرولیز ضایعات گوشت مرغ و پودر آب پنیر با استفاده از اتوکلاو و فرآیند تخمیر زیستی
Production and Evaluation of Bioactive Peptides Resulting from Hydrolysis of Chicken Meat Waste and Whey Powder Through Autoclave and Bio-Fermentation Process
تغذیه نشخوارکنندگان
تغذیه نشخوارکنندگان
پژوهشي
Research
<div dir="RTL">
<h1 dir="RTL" style="margin-bottom: 0.0001pt; line-height: 80%; text-align: justify;"><strong><span style="font-family:2 Mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">چکیده مبسوط</span></span></strong></h1>
<div style="text-align: justify;"><strong><span style="color:black;"><span style="font-family:2 Mitra;">مقدمه و هدف: </span></span></strong><span style="font-family:2 Mitra;">ضایعات گوشت مرغ و پودر آب پنیر به عنوان محصولات جانبی اغلب سرشار از پروتئین های با کیفیت بالا هستند و می توانند توسط آنزیم های پروتئازی تولید شده توسط میکروارگانیسم ها، هیدرولیز شوند. <span style="color:black;">این پژوهش، با هدف تولید پپتیدهای زیست فعال از </span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:2 Mitra;">ضایعات گوشت مرغ</span></span> <span style="color:black;"><span style="font-family:2 Mitra;">و پودر آبپنیر، از طریق تخمیر زیستی توسط باکتریهای باسیلوس سابتلیس، باسیلوس لیکنیفورمیس، قارچ آسپرژیلوس اورایزا، و هیدرولیز توسط اتوکلاو، انجام پذیرفت. همچنین، ارزیابی منابع پروتئینی ایزوله و هیدرولیز شده در شرایط آزمایشگاهی صورت گرفت.</span></span><strong><span style="color:black;"><span style="font-family:2 Mitra;"></span></span></strong><br>
<strong><span style="color:black;"><span style="font-family:2 Mitra;">مواد</span></span></strong> <strong><span style="color:black;"><span style="font-family:2 Mitra;">و روشها: </span></span></strong><span style="font-family:2 Mitra;">ضایعات گوشت مرغ ابتدا چربیگیری شده و سپس از طریق</span> <span style="font-family:2 Mitra;">فرآیند</span> <span style="font-family:2 Mitra;">استخراج</span> <span style="font-family:2 Mitra;">قلیایی</span> <span style="font-family:2 Mitra;">و رسوب</span> <span style="font-family:2 Mitra;">اسیدی، پروتئین آن جداسازی شد</span><span style="font-family:2 Mitra;">.</span> <span style="color:black;"><span style="font-family:2 Mitra;">میکروارگانیسمها نیز در محیط کشت اختصاصی، کشت داده شده و سپس به پروتئین جداسازی شده در مرحله قبل، افزوده شدند و فرآیند هیدرولیز تخمیری انجام گرفت. </span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:2 Mitra;">همچنین از دستگاه اتوکلاو نیز برای انجام هیدرولیز استفاده شد. منابع پروتئین</span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:2 Mitra;"> جداسازی شده</span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:2 Mitra;"> و هیدرولیز شده، برای تعیین مقادیر پروتئین خام، ماده آلی، خاکستر، ماده خشک، عصاره اتری</span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:2 Mitra;">،</span></span> <span style="color:black;"><span style="font-family:2 Mitra;">و میزان گاز تولیدی در شرایط برون تنی، مورد ارزیابی آزمایشگاهی قرار گرفتند. </span></span><span style="font-family:2 Mitra;">درنهایت، دادههای حاصل از ارزیابی آزمایشگاهی با استفاده از مدل آماری طرح کاملاً تصادفی توسط نرمافزار 4/9</span><span dir="LTR"><span style="font-size:8.0pt;">SAS</span></span> <span style="font-family:2 Mitra;"> مورد تجزیهوتحلیل آماری قرار گرفتند.</span><strong><span style="font-family:2 Mitra;"></span></strong><br>
<strong><span style="color:black;"><span style="font-family:2 Mitra;">یافتهها: </span></span></strong><span style="color:black;"><span style="font-family:2 Mitra;">نتایج حاصل از تولید و ارزیابی منابع پروتئینی ایزوله و هیدرولیز شده نشان داد که در طی هیدرولیز، تغییرات جزیی در ترکیب شیمیایی ایجاد شد اما میزان تولید پپتیدهای با وزن مولکولی پایین، افزایش (0/01></span></span><span dir="LTR"><span style="color:black;"><span style="font-size:8.0pt;">p</span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:2 Mitra;">). همچنین، مشخص شد که تولید پپتیدهای زیست فعال از منابع مختلف با روشهای مختلف دارای کارایی متفاوتی است. بهطوریکه در بین محصولات ضایعات گوشت مرغ و پودر آبپنیر، بیشترین میزان پپتیدهای با وزن مولکولی پایین، توسط باکتری باسیلوس سابتلیس (به­ ترتیب 1/227 و 0/786 میکروگرم بر میلیلیتر) تولید شد. اتوکلاو نیز منجر به شکستن پیوندهای شیمیایی ضعیف و افزایش تولید پپتیدهای کوچک گردید. همچنین، نتایج حاصل از تولید گاز در شرایط آزمایشگاهی نشان داد که هیدرولیز </span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:2 Mitra;">ضایعات گوشت مرغ و</span></span> <span style="color:black;"><span style="font-family:2 Mitra;">پودر آبپنیر</span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:2 Mitra;"> با استفاده از قارچ اورایزا منجر به افزایش میزان گاز تولیدی (به ­ترتیب 139/77 و 189/21) گردید و تمام تیمارهای هیدرولیزی منجر به بهبود قابلیت هضم ماده خشک شدند.</span></span><strong><span style="color:black;"><span style="font-family:2 Mitra;"></span></span></strong><br>
<strong><span style="color:black;"><span style="font-family:2 Mitra;">نتیجه ­گیری: </span></span></strong><span style="font-family:2 Mitra;">نتایج کلی تحقیق نشان داد که هیدرولیز </span><span style="font-family:2 Mitra;">ضایعات گوشت مرغ</span> <span style="font-family:2 Mitra;">و پودر آبپنیر <span style="font-family:2 Mitra;">از طریق تخمیر زیستی و هیدرولیز توسط اتوکلاو، میزان تولید پپتیدهای زیست فعال را افزایش داد و باکتری باسیلوس </span></span>سابتلیس <span style="font-family:2 Mitra;">بیشترین میزان پپتید را تولید کرد. همچنین، تیمار آسپرژیلوس اورایزا نسبت به سایر تیمارها، بیشترین افزایش را در میزان گاز تولیدی و بخش قابل تخمیر ایجاد نمود که نشان­دهنده تأثیر مثبت تولید پروتئین هیدرولیز شده با این روش در افزایش فعالیت زیستی پروتئین </span><span style="font-family:2 Mitra;">ضایعات گوشت مرغ</span> <span style="font-family:2 Mitra;">و پودر آب</span> <span style="font-family:2 Mitra;">پنیر <span style="font-family:2 Mitra;">است.</span></span><strong><span dir="LTR"><span style="color:black;"><span style="font-size:8.0pt;"></span></span></span></strong></div>
</div>
<div style="text-align: justify;"><br clear="all" >
</div>
<strong><span dir="LTR"><span style="font-size:8.0pt;"></span></span></strong>
<div style="text-align: justify;">Extended Abstract<br>
<strong>Introduction and Objective: </strong>Chicken meat waste and whey powder as by-products are often rich in high quality proteins and can be hydrolyzed by protease enzymes produced by microorganisms. The aim of this study was to produce bioactive peptides from chicken meat waste and whey powder by bio-fermentation by Bacillus subtilis, Bacillus licheniformis, Aspergillus oryzae, and hydrolysis by autoclave. Also, isolated and hydrolyzed protein sources were evaluated under <em>in vitro</em> condition.<br>
<strong>Material and Methods: </strong>Chicken meat wastes were first degreased and then their protein was isolated through alkaline extraction and acid precipitation. The microorganisms were cultured in a specific culture medium and then added to the protein isolated in the previous step, and the fermentation hydrolysis process was performed. An autoclave was also used for hydrolysis. Isolated and hydrolyzed protein sources were evaluated <em>in vitro</em> to determine the amounts of crude protein, organic matter, ash, dry matter, ether extract, and the amount of gas produced <em>in vitro</em>. Finally, the data obtained from the laboratory evaluation were statistically analyzed using a completely randomized statistical model using SAS 9.4 software</div>
<div style="text-align: justify;"><strong>Results: </strong>The results of production and evaluation of isolated and hydrolyzed protein sources showed that during hydrolysis, minor changes were made in the chemical composition, but the production of low molecular weight peptides increased. Also, it was found that the production of bioactive peptides from different sources by different methods has different efficiencies. Among the products of chicken meat waste and whey powder, the highest amount of low molecular weight peptides was produced by Bacillus subtilis (1.227 and 0.786 μg / ml, respectively). Autoclave treatment also led to the breaking of weak chemical bonds and increased production of small peptides. Also, the results of <em>in vitro</em> gas production method showed that hydrolysis of chicken meat waste and whey powder using Oryzae, increased the amount of gas produced (139.77 and 189.21, respectively) and all hydrolysis treatments improved the digestibility of dry mater<span dir="RTL">.</span></div>
<div style="text-align: justify;"><strong>Conclusion</strong>: The general results of the study showed that hydrolysis of chicken meat waste and whey powder through bio-fermentation and hydrolysis by autoclave increased the production of bioactive peptides and Bacillus subtilis produced the highest amount of peptides. Also, Aspergillus oryzea treatment compared to other treatments made the largest increase in the amount of gas production and fermentable part, which shows the positive effect of hydrolyzed protein production by this method in increasing the biological activity of chicken meat waste and whey protein.</div>
آنزیمهای پروتئازی, پودر آبپنیر, پروتئین ایزوله, ضایعات گوشت مرغ, قابلیت هضم
Chicken meat waste, Digestibility, Isolated protein, Protease enzymes, Whey powder
78
88
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-667-4&slc_lang=fa&sid=1
Vahid
Yekani
وحید
یکانی
vahidyekani1995@gmail.com
100319475328460017104
100319475328460017104
No
Urmia University
دانشگاه ارومیه
hamed
khalilvandi-behroozyar
حامد
خلیلوندی بهروزیار
h.khalilvandi@urmia.ac.ir
100319475328460017105
100319475328460017105
Yes
Urmia University
دانشگاه ارومیه
Rasoul
Pirmohammadi
رسول
پیرمحمدی
r.pirmohammadi@urmia.ac.ir
100319475328460017106
100319475328460017106
No
Urmia University
گروه علوم دامی دانشگاه ارومیه
Maryam
Donyadoost chalan
مریم
دنیادوست چلان
h.khalilvandi@urmia.ac.ir
100319475328460017107
100319475328460017107
No
Kimiya Danesh Alvand Co.
شرکت دانش بنیان کیمیا دانش الوند
bahram
mohtashami
بهرام
محتشمی
b.mohtashami@urmia.ac.ir
100319475328460017108
100319475328460017108
No
Urmia University
دانشگاه ارومیه