TY - JOUR T1 - Effect of Different Levels of Soybean Meal Peptides on Performance, Intestinal Morphology and Intestinal Bacterial Population in Broiler Chicks TT - اثر سطوح مختلف پپتیدهای کنجاله سویا بر عملکرد، ریخت شناسی روده و جمعیت میکروبی دستگاه گوارش جوجه های گوشتی JF - rap JO - rap VL - 9 IS - 22 UR - http://rap.sanru.ac.ir/article-1-833-fa.html Y1 - 2018 SP - 9 EP - 17 KW - Broiler KW - Intestinal microbial population KW - Performance KW - Soybean meal peptides KW - Villus height N2 - هدف از این پژوهش، بررسی اثر سطوح مختلف پپتیدهای کنجاله سویا بر افزایش وزن، ضریب تبدیل خوراکی، مصرف خوراک، ریخت­ شناسی روده و جمعیت میکروبی دستگاه گوارش جوجه­ های گوشتی بود. 280 قطعه جوجه خروس گوشتی یک روزه سویه راس 308 در قالب طرح کاملا تصادفی با 7 تیمار و 4 تکرار و 10 قطعه جوجه در هر تکرار مورد استفاده قرار گرفت. جوجه ­های گوشتی با 100 گرم آنتی بیوتیک آویلامایسین، صفر (شاهد)، 150، 200، 250، 300 و 350 میلی­ گرم در کیلوگرم پپتیدهای استخراج شده از کنجاله سویا به مدت 42 روز تغذیه شدند. نتایج نشان داد که گروه تغذیه شده با 350 میلی­گرم پپتید افزایش وزن و ضریب تبدیل غذایی بهتری نسبت به سایر گروه‌های آزمایشی دارا بود (05/0p<). ارتفاع پرز، عمق کریپت و نسبت ارتفاع به عمق کریپت در دئودنوم، ژژنوم و ایلئوم جوجه­ های تغذیه شده با 350 میلی­ گرم پپتید در مقایسه با سایر گروه ­های آزمایشی افزایش یافت (05/0p<). همچنین افزودن 350 میلی ­گرم پپتید تعداد باکتری­ های کلی فرم و اشریشیاکلی را در ایلئوم کاهش و تعداد لاکتو باسیلوس­ های را نسبت به تیمار شاهد افزایش داد (05/0p<). به ­طور­کلی استفاده از 350 میلی­ گرم پپتید در جیره جوجه­ های گوشتی سبب بهبود عملکرد، افزایش ارتفاع پرز، عمق کریپت و نسبت ارتفاع به عمق کریپت در دئودنوم، ژژنوم و ایلئوم و افزایش تعداد لاکتوباسیلوس ­های ایلئوم در مقایسه با تیمار شاهد شد. M3 10.29252/rap.9.22.9 ER -