TY - JOUR T1 - Evalution of Silage Characteristics of Some Forage of Vicia faba Genotypes TT - بررسی خصوصیات سیلاژ برخی از ژنوتیپ های علوفه باقلا JF - rap JO - rap VL - 10 IS - 26 UR - http://rap.sanru.ac.ir/article-1-972-fa.html Y1 - 2019 SP - 30 EP - 37 KW - Aerobic Stability KW - Load Microbial KW - Silage KW - Vicia Faba N2 - این پژوهش به­ منظور ارزیابی ترکیبات شیمیایی، بار میکروبی و پایداری هوازی سیلاژ ژنوتیپ­ های مختلف گیاه باقلای علوفه­ ای (منشا از کشور سوریه) انجام شد. یازده ژنوتیپ گیاه باقلای علوفه­ ای شامل ژنوتیپ­ های G-Faba-249، Histal، Barkat، G-Faba247، G-Faba100، G-Faba332، G-Faba256، G-Faba333، G-Faba331، G-Faba98، Luzde otono مورد استفاده قرار گرفت. باقلای علوفه­ ای به تعداد 3 تکرار به ازای هر ژنوتیپ، در مرحله آخر رویشی برداشت و به مقدار 10 کیلو داخل هر پلاستیک پر شد و درب سیلاژها بعد از 60 روز باز شدند. اختلاف معنی­ داری بین ژنوتیپ­ های مختلف بر ماده­ خشک علوفه و سیلاژ،pH، ازت آمونیاکی و پروتئین­ خام وجود داشت (05/>p). اختلاف معنی­ داری بین ژنوتیپ­ ها روی باکتری­های اسیدلالتیک مشاهده نشد، اما روی تعداد کل باکتری­ها و کپک دیده شد (05/>p). بیشترین زمان رسیدن به پیک دمایی و پیک دما را ژنوتیپ G-Faba-249 داشت. ژنوتیپ G-Faba-249 بالاترین امتیاز (درجه خوب) را از نظر ارزیابی ظاهری و نقطه فلیگ بدست آورد. به ­طور کلی می­ توان نتیجه گرفت که سیلاژ ژنوتیپ­ های مختلف علوفه باقلا در این تحقیق را می­توان به ­عنوان یک سیلاژ با کیفیت در خوراک دام استفاده نمود. M3 10.29252/rap.10.26.30 ER -