TY - JOUR T1 - Effect of Bacterial Inoculation and Levels of High-Moisture Maize Silage Particle Size on Consumption, Digestibility, Rumen Parameters and Feed Intake Behavior in Sheep TT - تاثیر تلقیح باکتریایی و اندازه ذرات سیلاژ ذرت با رطوبت بالا بر مصرف، گوارش پذیری، فراسنجه های شکمبه ای و رفتار مصرف خوراک در گوسفند JF - rap JO - rap VL - 11 IS - 27 UR - http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1018-fa.html Y1 - 2020 SP - 35 EP - 45 KW - Aerobic Stability KW - Corn Silage KW - Microbial Protein KW - Physical Effective NDF KW - Ruminal Parameters N2 - این تحقیق به­ منظور بررسی تاثیر تلقیح باکتریایی در سیلاژهای با اندازه ذرات درشت و ریز با ماده خشک کم، بر ویژگی­ های فیزیکی و شیمیایی سیلاژها و مصرف، گوارش­ پذیری و فراسنجه­ های شکمبه­ ای در گوسفند کرمانی انجام شد. نزدیک به 1200 کیلو­گرم ذرت علوفه‌ای با اندازه ریز و درشت (به­ ترتیب 8 و 16 میلی­متر) برداشت شد. در هنگام تهیه سیلاژ، 50 درصد علوفه ذرت ریز و درشت با تلقیح باکتریایی فرآوری شدند. سیلوها بعد از 45 روز باز و استفاده شدند. چهار گوسفند نر دو ساله کرمانی با میانگین وزنی 6/1±1/36 کیلوگرم در در قالب طرح مربع لاتین با آرایه فاکتوریل 2×2 با چهار دوره 21 روزه مورد استفاده قرار گرفتند. در جیره ­های آزمایشی نسبت علوفه به کنسانتره 50:50 بود و عبارت بودند از: 1) جیره دارای سیلاژ ذرت درشت تلقیح شده، 2) جیره دارای سیلاژ ذرت درشت تلقیح نشده، 3) جیره دارای سیلاژ ذرت ریز تلقیح شده و 4) جیره دارای سیلاژ ذرت ریز تلقیح نشده. پایداری هوازی در سیلاژهای تلقیح شده و سیلاژهایی با اندازه درشت بیشتر بود (05/0>P). مصرف ماده خشک، ماده آلی، الیاف نامحلول در شوینده ­ی خنثی و اسیدی و الیاف موثر فیزیکی و گوارش ­پذیری الیاف نامحلول در شوینده ­ی اسیدی در جیره­ های دارای سیلاژ ریز بیشتر بود (05/0>P). تولید پروتین میکروبی در سیلاژهای با اندازه ریز بیشتر از سیلاژهای با اندازه درشت بود (05/0>P). زمان جویدن در جیره­های دارای سیلاژ ریز بیشتر بود (05/0>P). نتایج نشان داد تلقیح باکتریایی سبب افزایش پایداری هوازی سیلاژهای با ماده خشک کم شد، امّا مصرف مواد مغذّی و تولید پروتئین میکروبی در جیره ­های سیلاژ ریز بیشتر بود (05/0>P). M3 10.29252/rap.11.27.35 ER -