TY - JOUR JF - rap JO - rap VL - 10 IS - 25 PY - 2019 Y1 - 2019/11/01 TI - Comparison of the Effect of Essential Oils Blend with Probiotic and Flavomycin on Humoral Immune Response, Meat Quality and Some Blood Parameters in Broiler Chickens TT - مقایسه اثر ترکیب روغن‌های اسانسی با پروبیوتیک و فلاوومایسین بر پاسخ ایمنی همورال، برخی فراسنجه‌های خونی و کیفیت گوشت در جوجه های گوشتی N2 - هدف از این پژوهش مقایسه تاثیر یک نوع ترکیب روغن­ های اسانسی با پروبیوتیک و آنتی­ بیوتیک محرک رشد فلاوومایسین بر پاسخ ایمنی همورال،­ برخی فراسنجه­ های خونی و کیفیت گوشت در جوجه­ های گوشتی بود. تعداد 288 قطعه جوجه گوشتی یک­روزه سویه راس 308 در قالب طرح کاملا تصادفی به چهار تیمار، چهار تکرار و 18 قطعه جوجه در هر تکرار اختصاص داده شد. تیمارها شامل: 1) شاهد (جیره پایه دارای ذرت و کنجاله سویا بدون افزودنی)، 2) جیره پایه + 150 میلی­ گرم در کیلوگرم ترکیب روغن­ های اسانسی3 ) جیره پایه + 200 میلی‌گرم در کیلوگرم پروبیوتیک گالیپرو 4) جیره پایه + 150 میلی‌گرم در کیلوگرم آنتی­ بیوتیک فلاوومایسین بود. به­منظور ارزیابی پاسخ ایمنی همورال، تیتر آنتی­ بادی علیه گلبول قرمز گوسفندی در روزهای 26 و 33 آزمایش به­روش هماگلوتیناسیون اندازه­گیری شد. برای ارزیابی فراسنجه ­های خونی و کیفیت گوشت، در سن 42روزگی 2 قطعه مرغ از هر تکرار انتخاب، خون­گیری و سپس کشتار شد. پاسخ ایمنی همورال بین تیمارها تفاوت معنی­ داری نداشت (05/0 < p). شاخص قرمزی (a*) در عضله ران وpH عضله سینه 24 ساعت پس از کشتار در تیمارهای 2 و3 به ­طور معنی­ داری کاهش یافت (05/0 > p). غلظت لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) خون در تیمار 4 نسبت به سایر تیمارها کمتر بود (05/0> p). به­ طور کلی نتایج این آزمایش نشان داد که افزودن ترکیب روغن­ های اسانسی و پروبیوتیک به جیره جوجه­ های گوشتی سامانه ایمنی پرنده را تحت تأثیر قرار نمی­ دهد، اما pH گوشت پس از کشتار بهبود می‌یابد. همچنین افزودن آنتی ­بیوتیک به جیره تاثیر منفی بر HDL خون دارد. SP - 42 EP - 51 AU - Mahmoudi, Jamal AU - Farahavar, Abbas AU - Mirzaie Goudarzi, Sara AU - Saki, Ali Asghar AU - Ahmadi, Ahmad AD - Department of Animal Science, Bu-Ali Sina University, Hamedan, Iran KW - Food Additives KW - Flavomycin KW - Immunity KW - Meat Quality KW - Phytogenic Components ponents UR - http://rap.sanru.ac.ir/article-1-989-fa.html DO - 10.29252/rap.10.25.42 ER -