%0 Journal Article %A Shakeri, Pirouz %A Riasi, Ahmad %A Madahian, Ali %T Use of Pistachio By-Product Extracts by Different Solvents to Reduce Ruminal Degradability of Canola Meal Protein %J Research on Animal Production %V 9 %N 20 %U http://rap.sanru.ac.ir/article-1-827-fa.html %R 10.29252/rap.9.20.61 %D 2018 %K By-Product, Canola Meal, Degradability, Extract, Pistachio, %X ا این آزمایش با ‌هدف بررسی تأثیر عصاره محصول فرعی پسته در محافظت از تجزیه پروتئین‌های‌ کنجاله‌ کلزا در شکمبه انجام شد. از محصول فرعی پسته با حلال‌های آب، اتانول 70 درصد، متانول 80 درصد و مخلوط کلروفرم و متانول عصاره‌گیری شد. مقادیری از عصاره‌های آبی، اتانولی و متانولی به کنجاله‌ کلزا اضافه شد تا میزان تانن اضافه ‌شده به مخلوط به صفر، 5/0 و یک درصد رسید. میزان ناپدیدشدن شکمبه‌ای و پس از شکمبه‌ای و همچنین تجزیه‌پذیری شکمبه‌ای ماده­خشک و پروتئین خام با سه تکرار اندازه‌گیری شد. برای تعیین میزان ناپدیدشدن شکمبه‌ای و تجزیه‌پذیری نمونه‌ها، از سه رأس گاو نر اخته‌شده تالشی مجهز به فیستولای شکمبه‌ای و برای تعیین میزان ناپدیدشدن پس از شکمبه‌ای از دستگاه شبیه‌ساز هضم استفاده شد. عصاره‌های آب، اتانول، متانول و مخلوط کلروفرم و متانول به­ترتیب 11/37، 64/59، 87/56 و 55/7 درصد از تانن موجود در محصول فرعی پسته را استخراج کردند. فرآوری کنجاله کلزا با 5/0 درصد تانن عصاره‌ آبی و یک درصد تانن عصاره متانولی سبب کاهش ناپدیدشدن شکمبه‌ای پروتئین خام شد (01/0>p)، بدون آن‌که‌ میزان ناپدیدشدن پروتئین­خام در کل دستگاه گوارش را تحت تأثیر قرار دهد. همچنین افزودن 5/0 و یک درصد تانن عصاره آبی به کنجاله کلزا میزان پروتئین‌های با تجزیه‌پذیری سریع در شکمبه را کاهش داد (01/0>p). به‌طور کلی نتایج این آزمایش نشان داد که تانن عصاره‌های آبی و اتانولی محصول فرعی پسته می‌توانند در محافظت از تجزیه پروتئین‌ کنجاله کلزا در شکمبه مؤثر باشند، هرچند استفاده از تانن عصاره آبی محصول فرعی پسته می‌تواند اقتصادی‌ و کاربردی‌تر باشد. %> http://rap.sanru.ac.ir/article-1-827-fa.pdf %P 61-69 %& 61 %! %9 Research %L A-10-441-2 %+ %G eng %@ 2251-8622 %[ 2018