@ARTICLE{Dirandeh, author = {Dirandeh, Essa and Ansari, Zarbakht and Kazemifard, Mohammad and }, title = {Comparing First Service Conception Rate Before and After Milking in Holstein Cows}, volume = {10}, number = {25}, abstract ={هدف از پژوهش حاضر مقایسه نرخ گیرایی اولین تلقیح پیش و پس از شیردوشی و بررسی تغییرات متابولیت­ها و هورمون­ها طی چهار زمان مرتبط با شیردوشی در گاوهای شیری بود. بدین منظور 300 راس گاو هلشتاین پرتولید (با تولید بیشتر از 30 کیلوگرم در روز و نمره وضعیت بدنی) به­طور تصادفی انتخاب و سپس بین دو گروه پخش شدند: 1- تلقیح پیش از شیردوشی صبح (ساعت هفت صبح، 150=n) و 2- تلقیح پس از شیردوشی صبح (ساعت نه صبح، 150=n). شیردوشی ساعت هشت صبح انجام شد. برای همزمانی تخمک­ریزی از روش G7G آوسینک استفاده شد که در روز 30 پس از زایش شروع شد. خون­گیری از 45 راس گاو در هر گروه و در چهار زمان (پیش از شیردوشی، طی شیردوشی، یک ساعت پس از شیردوشی و دو ساعت پس از شیردوشی) برای تعیین غلظت گلوکز، تری گلیسرید، اسیدهای چرب آزاد، آلبومین و کورتیزول در خون انجام شد. نتایج نشان داد غلظت گلوکز، تری گلیسرید، اسیدهای چرب آزاد، آلبومین و کورتیزول تحت تاثیر زمان شیردوشی قرار گرفت (05/0 >p) و با شروع شیردوشی در مقایسه با پیش از شیردوشی به ­طور معنی داری افزایش یافت (05/0 >p) ولی یک ساعت پس از شیردوشی به ­طور معنی­ داری نسبت به زمان شیردوشی و قبل از شیردوشی کاهش یافت (05/0 >p). نرخ گیرایی در روز 32 و 60 پس از تلقیح در گاوهایی که پس از شیردوشی تلقیح شدند به­ طور معنی­ داری بیشتر از گاوهایی بود که پیش از شیردوشی تلقیح شدند (05/0 >p). به­ طور کلی نتایج این پژوهش نشان داد تلقیح گاوها پس از شیردوشی در مقایسه با پیش از شیردوشی سبب افزایش باروری شد. }, URL = {http://rap.sanru.ac.ir/article-1-934-fa.html}, eprint = {http://rap.sanru.ac.ir/article-1-934-fa.pdf}, journal = {Research on Animal Production}, doi = {10.29252/rap.10.25.79}, year = {2019} }