@ARTICLE{Khodaei-Motlagh, author = {Khodadadi, HamidReza and Khodaei-Motlagh, Mahdi and Kazemi, Mehdi and Momeni, HamidReza and }, title = {Comparative Assessment the Effect of Eggplant Peel (Solanum melongena) Extract on the Chilled-Stored in Farahani Ram Sperm}, volume = {13}, number = {35}, abstract ={چکیده مبسوط مقدمه و هدف: در پژوهش حاضر، تأثیر سطوح مختلف عصاره پوست بادمجان (SME) (Solanum melongena) بر ویژگی­های اسپرم قوچ نژاد فراهانی در شرایط نگه­داری کوتاه ­مدت مورد مطالعه قرار گرفت. مواد و روش‌ها: گروه­های آزمایشی شامل غلظت ­های مختلف عصاره (شاهد)، 2، 4، 6 و 8 میلی گرم در میلی­ لیتر در بافر تریس بودند. نمونه ­های منی از پنج رأس قوچ جمع­ آوری شد. فراسنجه­ های اسپرماتوزوئید در شرایط مایع در زمان­های صفر، 24، 48، 72 و 96 ساعت پس از نگه­داری در دمای یخچال بررسی شدند. یافته‌ها: یافته‌های تحقیق نشان داد که اثر متقابل عصاره پوست بادمجان و زمان ذخیره‌سازی بر تحرک اسپرم، یک پارچگی غشاء، زنده‌مانی و تحرک پیشرونده اسپرم معنی‌دار بود (0/05p<) درصد یکپارچگی غشای اسپرم، در غلظت 2 درصد عصاره بالاترین مقدار بود (0/05p<) و تحرک پیشرونده اسپرم در غلظت 2 درصد بیشتر از سایر گروه‌ها نشان داده شد. با این حال، افزودن 2 درصد اثر بهتری نسبت به سایر تیمارها داشت (0/05p<). نتیجه‌گیری: در نتیجه، افزودن عصاره پوست بادمجان در شرایط آزمایشگاهی به مایع منی قوچ در شرایط سرد نگهداری می‌تواند پارامترهای اسپرم را در طی ارزیابی بهبود بخشد. }, URL = {http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1249-fa.html}, eprint = {http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1249-fa.pdf}, journal = {Research on Animal Production}, doi = {10.52547/rap.13.35.118}, year = {2022} }