RT - Journal Article T1 - Improving Rooster Sperm Quality by Adding Different Levels of Naringenin after Freezing-Thawing Process JF - rap YR - 2019 JO - rap VO - 10 IS - 25 UR - http://rap.sanru.ac.ir/article-1-956-fa.html SP - 61 EP - 68 K1 - Antioxidant K1 - Freezing K1 - Naringenin K1 - Oxidative stress K1 - Rooster sperm AB - تلقیح مصنوعی یک تکنولوژی تولیدمثلی است که در آن از بهترین نرهای پرورشی استفاده مؤثر می‌شود. تلقیح مصنوعی موفق، متأثر از عوامل متعددی می‌باشد که یکی از اصلی‌ترین و کلیدی‌ترین آن‌ها دسترسی به اسپرم‌های بارور بعد از فرآیند انجماد- ذوب می‌باشد. هدف از این پژوهش بررسی اثر غلظت‌های مختلف نارینژنین پس از فرایند انجماد و یخ‌گشایی می‌باشد. اسپرم­ گیری به‌صورت هفته‌ای دو بار و به روش مالش شکمی انجام شد. پس از افزودن رقیق‌کننده به نمونه‌های منی، نمونه‌ها برای تعادل دمایی در داخل یخچال با دمای چهار درجه سانتی­گراد قرار داده شدند. سپس در تانک حاوی ازت مایع ذخیره شدند. غلظت­های مختلف نارینژنین شامل 0، 50، 100 و 150 میکرومولار بودند. پس از یخ‌گشایی، پارامترهای جنبایی، زنده‌مانی، میزان ناهنجاری‌ها، یکپارچگی غشاء، میزان تولید MDA، فعالیت آندژنوسی آنزیم‌های SOD و گلوتاتیون پراکسیداز و ظرفیت کل آنتی‌اکسیدانی، ارزیابی شد. نتایج نشان داد که جنبایی کل و پیش‌رونده در تیمار 100 میکرومولار نارینژنین به‌طور معنی‌داری در مقایسه با تیمار کنترل افزایش‌یافت. زنده‌مانی و یکپارچگی غشای سلول‌های اسپرم در غلظت 100 میکرومولار در مقایسه با گروه شاهد به‌طور معنی‌داری افزایش پیدا کرد (05/0p<). تیمار 100 میکرومولار نارینژنین باعث افزایش گلوتاتیون پراکسیداز و ظرفیت کل آنتی‌اکسیدانی و کاهش میزان MDA در مقایسه با تیمار کنترل شد (05/0p<). بر اساس نتایج تحقیق حاضر، نارینژنین در غلظت 100 میکرومولار در محیط رقیق‌کننده، کیفیت اسپرم خروس را پس از یخ­ گشایی بهبود می‌بخشد. LA eng UL http://rap.sanru.ac.ir/article-1-956-fa.html M3 10.29252/rap.10.25.61 ER -