@ARTICLE{Kianfar, author = {Divari, Neda and Kianfar, Ruhollah and Mirghelenj, Seyed Ali and janmohammadi, Hossein and }, title = {Effects of Raw and Autoclaved Amaranth Grain on Performance and Egg Quality of Layer Hens}, volume = {11}, number = {28}, abstract ={در این مطالعه اثرات استفاده از دانه آمارانت خام و اتوکلاو شده بر عملکرد و صفات کیفی تخم­مرغ با استفاده از 168 قطعه مرغ تخم­ گذار لگهورن سویه Hy-line (W36) در سن 67 هفتگی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 7 تیمار، 6 تکرار و 4 پرنده در هر تکرار مورد بررسی قرار گرفت. تیمارهای آزمایشی شامل آمارانت خام و اتوکلاو شده هر کدام در سطوح صفر (شاهد)، 5، 10 و 15 درصد بودند. در طول دوره آزمایش صفات کیفی تخم ­مرغ و صفات عملکردی پرندگان اندازه­ گیری شد. نتایج نشان داد در کل دوره تولید در مرغ­های تغذیه ‌شده با جیره شاهد در مقایسه با پرندگان تغذیه ‌شده با جیره ­های حاوی سطوح مختلف دانه آمارانت خام و اتوکلاو شده، درصد ­تخم­ گذاری و وزن تخم ­مرغ بیشتر و ضریب تبدیل غذایی پایین ­تر بود (01/0p<). مرغ­های دریافت­ کننده آمارنت اتوکلاو شده نسبت به پرندگان دریافت ­کننده آمارانت خام درصد تولید و وزن تخم ­مرغ بالاتری و ضریب تبدیل پایین­ تری داشتند (05/0p<). مرغ­های تغذیه ­شده با جیره حاوی آمارانت مصرف خوراک کمتری نسبت به کنترل داشتند (05/0p<). استفاده از آمارنت و فرآوری آن تاثیر معنی­ داری بر اکثر فراسنجه ­های کیفی داخلی و خارجی تخم­ مرغ نداشت. به‌طور کلی نتایج نشان­داد که با افزایش سطح آمارانت عملکرد تولیدی مرغ­ها کاهش یافت و فرآوری در همه سطوح باعث بهبود عملکرد گردید و این اثر در سطوح بالاتر آمارانت بیشتر بود. }, URL = {http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1065-fa.html}, eprint = {http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1065-fa.pdf}, journal = {Research on Animal Production}, doi = {10.52547/rap.11.28.32}, year = {2020} }