TY - JOUR T1 - The Effect of Reducing Ration Protein Level Using Commercial Premixes on the Performance and Blood Parameters of Holstein Dairy Cows TT - اثر کاهش سطح پروتئین جیره با استفاده از پیش مخلوط های تجاری بر عملکرد و فرا سنجه های خونی گاوهای شیری هلشتاین JF - rap JO - rap VL - 11 IS - 27 UR - http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1016-fa.html Y1 - 2020 SP - 27 EP - 34 KW - Pre-Mixed KW - Bypass Protein KW - Feed Efficiency KW - Nitrogen Efficiency KW - Milk Production KW - Dairy Cattle N2 - هدف از این آزمایش بررسی اثر پیش مخلوط­ های تجاری کنسانتره حاوی پروتئین­ های عبوری در جیره ­های کم پروتئین متوازن شده بر اساس آمینو اسیدها بر عملکرد و بازدهی نیتروژن گاوهای شیرده هلشتاین در اواسط شیردهی بود. در این پژوهش از 24 رأس گاو شیرده هلشتاین سه شکم زایش با میانگین روزهای شیردهی 10±80 در قالب طرح کاملاً تصادفی با 3 جیره آزمایشی و به ­مدت 46 روز استفاده شد. گاوها به­ طور تصادفی به یکی از سه جیره آزمایشی (حاوی 5/17، 5/16 و 5/15درصد پروتئین خام) اختصاص داده شدند. نسبت پروتئین تجزیه­ ناپذیر به پروتئین تجزیه ­پذیر در شکمبه در جیره­ های آزمایشی برابر با 37 به 63 درصد از پروتئین خام تنظیم شد. نتایج نشان­ داد که مصرف ماده خشک با کاهش سطح پروتئین خام جیره افزایش یافته به ­طوریکه تیمار 5/17 و 5/15 درصد پروتئین خام اختلاف معنی ­داری را نشان دادند (048/0P=). گروه دریافت کننده جیره­ های حاوی 5/16 درصد پروتئین خام بیشترین شیر تصحیح شده بر اساس چربی 5/3 درصد (FCM) و شیر تصحیح شده بر اساس انرژی (ECM) را تولید کردند که نسبت به دو گروه دیگر تفاوت معنی­ داری را نشان ­داد (038/0P=). تنها تولید پروتئین (05/0P=) و بازده نیتروژن (03/0P=) شیر به­ طور معنی ­دار برای تیمار 5/16 درصد پروتئین خام نسبت به گروه کنترل بیشتر بود. این مطالعه نشان­ داد که کاهش سطح پروتئین خام در مقایسه با مقادیر توصیه ­شده NRC (2001) و تأمین نسبت بهینه آمینو اسیدهای محدود کننده می ­تواند ضمن حفظ تولید، بازدهی نیتروژن را افزایش دهد. M3 10.29252/rap.11.27.27 ER -