TY - JOUR JF - rap JO - rap VL - 12 IS - 31 PY - 2021 Y1 - 2021/4/01 TI - Effect of Thyme Alcoholic Extract on Reducing of Aflatoxin and Ochratoxin Toxicity in Broiler Chickens TT - تاثیر عصاره الکلی آویشن بر کاهش اثرات آفلاتوکسین و اکراتوکسین در جوجه های گوشتی N2 - این آزمایش به ­منظور بررسی تاثیر عصاره الکلی آویشن بر کاهش اثرات آفلاتوکسین و اکراتوکسین در جوجه ­های گوشتی انجام پذیرفت. در این آزمایش از 384 قطعه جوجه گوشتی نر سویه راس- 308 در قالب طرح کاملا تصادفی به­روش فاکتوریل2×2×2 با 8 تیمار، 4 تکرار و 12 پرنده در هر تکرار استفاده شد. تیمارهای آزمایش شامل: 1: جیره پایه (شاهد)، 2: جیره پایه+ ppb 500آفلاتوکسین، 3: جیره پایه + ppb 250 اکراتوکسین، 4: جیره پایه+ ppb 500آفلاتوکسین با ppb 250 اکراتوکسین، 5: جیره پایه+ 0/3 درصد عصاره آویشن، 6: جیره پایه + ppb 500آفلاتوکسین با 0/3 درصد عصاره آویشن، 7: جیره پایه + ppb 250 اکراتوکسین با 0/3 درصد عصاره آویشن، 8: جیره پایه+ ppb 500 آفلاتوکسین با ppb 250 اکراتوکسین با 0/3 درصد عصاره آویشن بودند. نتایج نشان داد که افزودن عصاره الکلی گیاه آویشن به جیره جوجه­ های گوشتی سبب بهبود صفات عملکردی در مقایسه با تیمار شاهد شده است و همچنین جوجه­های دریافت­کننده عصاره الکلی به­ همراه آفلاتوکسین و اکراتوکسین عملکرد بهتری را نسبت به جوجه­ های که فقط آفلاتوکسین و اکراتوکسین را دریافت کرده بودند از خود نشان دادند. این در حالی است که افزودن عصاره الکلی به جیره جوجه­ های گوشتی در مقایسه با تیمار شاهد غلظت فراسنجه­ های خونی، آنزیم­های کبدی و وزن اندام­ های داخلی از لحاظ آماری تفاوت معنی­داری را نشان ندادند. اما جوجه­ های که همراه با آفلاتوکسین و اکراتوکسین عصاره الکلی آویشن را دریافت کرده بودند در مقایسه با پرنده ­های که فقط آفلاتوکسین و اکراتوکسین را در جیره دریافت کرده بودند غلظت فراسنجه­ های خونی، آنزیم­های کبدی و وزن اندام­ های داخلی آنها بهبود یافت. پیشنهاد می­ شود از گیاهان بومی مناطق مختلف به­منظوربررسی و پژوهش برای کاهش اثرات مخرب مایکوتوکسین ­ها استفاده شود. SP - 10 EP - 21 AU - nazarizade, hasan AU - hoseini, seyed mohhamad AU - pourreza, javad AD - Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, Natural Resources and Environment, University of Birjand, Birjand, Iran KW - Aflatoxin KW - Alcoholic extract KW - Broiler chickens KW - Ochratoxin KW - Thyme UR - http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1058-fa.html DO - 10.52547/rap.12.31.10 ER -