AU - Norouzi, Siroos AU - Yaghobfar, Akbar AU - Shokrpour, Mehrded AU - Safamehr, Alireza TI - Determination of Nutritive Value and Effect of Different Levels of Prosopis juliflora Pods on Performance of Laying Hens PT - JOURNAL ARTICLE TA - rap JN - rap VO - 4 VI - 7 IP - 7 4099 - http://rap.sanru.ac.ir/article-1-217-fa.html 4100 - http://rap.sanru.ac.ir/article-1-217-fa.pdf SO - rap 7 AB  - این تحقیق به منظور تعیین ارزش غذایی غلاف (دانه با غلاف) درخت کهور و همچنین بررسی اثرات سطوح مختلف آن بر عملکرد مرغ های تخمگذار انجام شد. نتایج مربوط به ترکیبات شیمیایی غلاف کهور شامل پروتئین خام، الیاف خام، خاکستر خام، چربی خام، کلسیم، فسفر، کل تانن و کل ترکیبات فنلی قابل استخراج به ترتیب برابر 75/11، 80/18، 50/0، 60/1، 55/0، 09/0، 03/5 و 52/7 درصد ماده خشک بود. انرژی قابل متابولیسم ظاهری، انرژی قابل متابولیسم ظاهری تصحیح شده برای ازت، انرژی قابل متابولیسم حقیقی، انرژی قابل متابولیسم حقیقی تصحیح شده برای ازت در غلاف کهور به ترتیب 81/3041، 75/3041، 51/3591 و 97/3592 کیلوکالری بر کیلوگرم برآورد شد. میانگین انرژی قابل متابولیسم حقیقی و تصحیح شده بین تیمارهای آزمایشی اختلاف معنی داری را نشان داد . در قالب یک طرح کاملأ تصادفی، تعداد 120 قطعه مرغ تخم­گذار لگهورن سفید در سن 47 هفتگی انتخاب و به چهار تیمار آزمایشی و شش تکرار شامل پنج قطعه مرغ در هر تکرار به مدت 14 هفته پرورش داده شدند. تیمارهای آزمایشی شامل سطوح صفر، 5، 10 و 15 درصد غلاف کهور بود. نتایج این آزمایش بین تیمارهای آزمایشی برای صفات تولید تخم مرغ، تولید توده تخم مرغ، تعداد تخم مرغ، خوراک مصرفی و ضریب تبدیل غذایی ارتفاع سفیده، واحد ها، درصد پوسته و وزن مخصوص تخم مرغ اختلاف معنی داری را نشان داد. در کل با توجه به اثرات مثبت مشاهده شده از قبیل درصد تولید تخم مرغ و ضریب تبدیل غذایی مشابه با گروه شاهد، پیشنهاد می شود که می توان از غلاف درخت کهور تا سطح 10 درصد در جیره غذایی مرغ های تخمگذار استفاده نمود. CP - IRAN IN - Animal Science Research Institute, Karaj LG - eng PB - rap PG - 62 PT - Research YR - 2013