TY - JOUR JF - rap JO - rap VL - 8 IS - 18 PY - 2018 Y1 - 2018/3/01 TI - Effects of Different Fat Sources On Energetics and Redox Status of Liver Mitochondria of Broilers in Chronic Heat-Stress Condition TT - اثر منابع مختلف چربی بر انرژتیک و وضعیت اکسایش کاهش میتوکندری های جگر جوجه های گوشتی تحت شرایط تنش گرمایی بلندمدت N2 - تنش گرمایی اثرهای ناخوشایندی بر عملکرد جانوران مزرعه و در پی آن بر اقتصاد صنعت پرورش آن­ها دارد. در این راستا و با هدف کاهش گرمای تولیدی در درون سلول، اثر منابع مختلف چربی از نظر طول زنجیر و درجه­ی اشباع­ بر کنش میتوکندری­های جگر جوجه­های گوشتی انجام شد. چربی­های مورد استفاده در این آزمایش شامل: الف) چربی گاو (Tallow) به‌عنوان منبع اسیدهای چرب اشباع بلندزنجیر، ب) روغن نارگیل به‌عنوان منبع اسیدهای چرب اشباع متوسط و کوتاه­زنجیر، پ) روغن زیتون به‌عنوان منبع اسیدهای چرب تک نااشباع و ت) روغن سویا به‌عنوان منبع اسیدهای چرب چند نااشباع بودند. جوجه­های گوشتی نر سویه تجاری راس 308 از روز 32 تا روز 42 در دمای 36 درجه­ی سلسیوس قرار گرفتند. در میتوکندری­های جگر گروه­هایی که چربی گاو و یا روغن نارگیل خورده بودند، فعالیت دِهیدروژنازها، پتانسیل غشا و غلظت گونه­های واکنش­پذیر اکسیژن بیشتر (01/0P<) و غلظت گلوتاتیون کمتر (01/0P<) از دو گروه دیگر بود. یافته­های این آزمایش نشان دادند که مصرف اسیدهای چرب اشباع، به ویژه انواع بلندزنجیر، می­تواند در شرایط تنش گرمایی به کاهش تولید گرما در جوجه‌های گوشتی کمک کند. SP - 83 EP - 90 AU - Seifi, Kazem AU - Rezaei, Mansour AU - Teimouri Yansari, Asadollah AU - Riazi, GholamHossein AU - Zamiri, Mohammad Javad AD - KW - Broiler KW - Energetics KW - Fat KW - Mitochondria KW - Heat stress KW - Oxidation UR - http://rap.sanru.ac.ir/article-1-898-fa.html DO - 10.29252/rap.8.18.83 ER -