%0 Journal Article %A Ashrafi, Iraj %A Daghigh Kia, Hossein %A Moghaddam, Gholamali %A Saberivand, Adel %T New Formulation of Bull Semen Freezing Extender via Egg Yolk and Sodium Dodecyl Sulphate %J Research on Animal Production %V 8 %N 18 %U http://rap.sanru.ac.ir/article-1-897-fa.html %R 10.29252/rap.8.18.76 %D 2018 %K Egg yolk, Holstein bull, Sperm freezing, Sodium dodecyl Sulphate, Surfactant, %X ساختارهای بیوشیمیایی و آناتومیکی سلول اسپرم طی فرآیند انجماد اسپرم تحت تأثیر قرار می­گیرند. لذا استفاده از مواد محافظ انجمادی در محیط انجماد، ضروری­ترین بخش در فرآیند انجماد اسپرم می­باشد. هدف از این پژوهش بررسی تاثیر استفاده از سطوح مختلف زرده تخم‌مرغ (15، 20 و 25 درصد) به­عنوان ماده محافظ انجماد به همراه سطوح مختلف سدیم دودسیل سولفات (SDS) (صفر، 05/0 و 1/0 درصد) به­عنوان سورفکتانت بر اسپرم­های منجمد یخ­گشایی شده گاو هلشتاین می­باشد. در این پژوهش از 3 رأس گاو هلشتاین (6-8 ساله و میانگین وزن 850 کیلوگرم) دو بار در هفته توسط واژن مصنوعی اسپرم­گیری شد. برای از بین بردن اثرات فردی دام­ها، انزال­ها به نسبت مساوی باهم مخلوط شدند. نمونه­ها بعد از طی مراحل سردسازی و پر شدن در پایوت­ها، در بخار ازت منجمد شده و در ازت مایع نگهداری شدند. نتایج بدست آمده بعد از یخ­گشایی نشان داد که افزودن 05/0 و 1/0 درصد SDS بر رقیق کننده حاوی درصدهای مختلف زرده تخم‌مرغ موجب افزایش معنی­دار درصد جنبایی کل، جنبایی پیش­رونده، درصد خطی بودن جنبایی، جنبایی عرضی سر، سرعت در مسیر مستقیم، سرعت در مسیر منحنی، میانگین سرعت در مسیر، زنده­مانی و یکپارچگی غشای پلاسمایی اسپرم­های منجمد-یخ­گشایی شده می­شوند (05/0P<). افزودن سطح 1/0 درصد SDS در رقیق کننده حاوی درصدهای مختلف زرده تخم‌مرغ نسبت به سطح 05/0 درصد نتایج بهتری را همراه داشت. اختلاف معنی­داری بین گروه­های تیماری (1/0 درصد SDS+ 25 درصد زرده تخم­مرغ) و (1/0 درصد SDS+ 15 درصد زرده تخم مرغ) مشاهده نشد. بطورکلی می­توان ترکیب 1/0 درصد SDS+ 15 درصد زرده تخم‌مرغ را به­عنوان موثرترین ترکیب زرده تخم­مرغ و SDS بر اساس ارزیابی میکروسکوبی اسپرم منجمد-یخ­گشایی شده گاو پیشنهاد کرد. %> http://rap.sanru.ac.ir/article-1-897-fa.pdf %P 76-82 %& 76 %! %9 Research %L A-10-1-274 %+ %G eng %@ 2251-8622 %[ 2018