TY - JOUR JF - rap JO - rap VL - 8 IS - 18 PY - 2018 Y1 - 2018/3/01 TI - Effect of using Organic Acids Combination on Performance, Production Traits, Biochemical Parameters and Ileal Morphology at the End of Production Phase of Layer Japanese Quails TT - اثرات به کار گیری ترکیبی از اسید‌های آلی بر عملکرد، فراسنجه های بیوشیمیایی و ریخت شناسی روده کوچک در انتهای دوره تولید بلدرچین ژاپنی تخم گذار N2 - این آزمایش جهت بررسی اثرات استفاده از ترکیب اسید­­­­های ­آلی بر عملکرد، فراسنجه­های خونی، ریخت­شناسی روده و کیفیت داخلی تخم بلدرچین ژاپنی تخم­گذار در قالب طرح کاملا تصادفی با 225 قطعه بلدرچین ژاپنی تخم­گذار در دو بازه زمانی 37-39 و 40-42 هفتگی در 3 گروه آزمایشی با 5 تکرار و 15 قطعه بلدرچین ژاپنی در هر تکرار انجام گرفت. گروه­های آزمایشی شامل گروه اول به­عنوان شاهد که دریافت­کننده جیره پایه و گروه دوم و سوم علاوه بر جیره پایه به ترتیب، 04/0 درصد آنتی­بیوتیک باسیتراسین دی متیل سالیسیلات به­عنوان محرک رشد و 1/0 درصد ترکیبی از اسیدهای آلی در جیره دریافت کرده­اند. نتایج نشان داد که استفاده از ترکیب اسیدهای آلی سبب افزایش معنی­داری در مصرف خوراک، وزن و تولید تخم و درصد پوسته تخم ­بلدرچین در مقایسه با گروه شاهد گردید است. همچنین افزایش ارتفاع ویلی­های روده­ای در گروه دریافت کننده مکمل اسید آلی و افزایش تعداد سلول­های گابلت و عمق کریپت­های روده­ای در گروه شاهد مشاهده گردید. کمترین میزان غلظت کلسیم، لیپوپروتئین با چگالی بالا و آلکالین فسفاتاز سرم، ضریب تبدیل خوراک و واحد هاو در گروه دریافت کننده مکمل اسید­های آلی مشاهده گردید. غلظت گلوکز، پروتئین تام، فسفر و آسپارتات آمینو­ترانسفراز سرم تحت تاثیر گروه­های آزمایشی قرار نگرفت بر اساس نتایج مطالعه حاضر، استفاده از ترکیب اسیدهای آلی به­عنوان جایگزین مناسبی برای آنتی­بیوتیک محرک رشد در بلدرچین ژاپنی تخم­گذار پیشنهاد می­گردد. SP - 57 EP - 65 AU - Manafi, Milad AU - Hedayati, Mahdi AD - KW - Internal egg quality KW - Layer Japanese Quails KW - Organic acids KW - Performance UR - http://rap.sanru.ac.ir/article-1-895-fa.html DO - 10.29252/rap.8.18.57 ER -