%0 Journal Article %A Amiri Andi, Mohammad %A Mansouri, Hashem %T Effect of Different Levels of Dietary Protected Butyric Acid on Growth Performance, Blood Metabolites and Minerals of TibiainBroiler Chicken %J Research on Animal Production %V 8 %N 18 %U http://rap.sanru.ac.ir/article-1-890-fa.html %R 10.29252/rap.8.18.10 %D 2018 %K Broilers, Butyric Acid, Blood Metabolites, Performance, Tibia Calcium, %X هدف از این آزمایش، بررسی تاثیر سطوح متفاوت اسید بوتیریک محافظت شده در جیره‌ بر عملکرد رشد، متابولیت‌های خونی و میزان کلسیم و فسفر استخوان درشت‌نی جوجه‌های گوشتی بود. تعداد 270 قطعه جوجه گوشتی نر یک­روزه سویه راس 308 در قالب یک طرح کاملا تصادفی به 9 تیمار و 3 تکرار (10 جوجه در تکرار) تقسیم شدند. تیمار­های آزمایشی شامل (1) شاهد (بدون افزودنی)، (2) 1/0 درصد باسیتراسین (کنترل مثبت)، (3) 2/0 درصد اسید بوتیریک در دوره آغازین، (4) 2/0 درصد اسید بوتیریک در دوره‌های آغازین و رشد، (5) 2/0 درصد اسید بوتیریک در دوره‌های آغازین، رشد و پایانی، (6) 3/0 درصد اسید بوتیریک در دوره آغازین، (7) 3/0 درصد اسید بوتیریک در دوره‌های آغازین و رشد، (8) 3/0 درصد اسید بوتیریک در دوره‌های آغازین، رشد و پایانی و (9) 5/0، 4/0 و 3/0 درصد اسید بوتیریک به­ترتیب در دوره‌های آغازین، رشد و پایانی بودند. نتایج نشان داد که بیشترین افزایش وزن روزانه در دوره آغازین مربوط به پرندگان تغذیه شده با 2/0 درصد اسید بوتیریک بود که اختلاف معنی‌داری با پرندگان تغذیه شده با تیمار شاهد و تیمارهای حاوی 3/0 و 5/0 درصد اسید بوتیریک داشت (05/0>P). استفاده از اسید بوتیریک تاثیری بر وزن بدن و افزایش وزن روزانه جوجه‌های گوشتی در دوره‌های رشد، پایانی و کل دوره پرورش نداشت. سطوح اسید بوتیریک و باسیتراسین در دوره‌های مختلف تاثیر معنی‌داری بر میزان مصرف خوراک و ضریب تبدیل غذایی جوجه‌های گوشتی نداشت. اسید بوتیریک تاثیر معنی‌داری بر متابولیت­های خونی (به جز میزان کلسیم پلاسمای خون) و درصد کلسیم و فسفر استخوان درشت‌نی جوجه‌های گوشتی در 42 روزگی نداشت. با توجه به نتایج به دست آمده به نظر می‌رسد که استفاده از 2/0 درصد اسید بوتیریک به­عنوان افزودنی جایگزین آنتی‌بیوتیک در جیره جوجه‌های گوشتی بویژه در دوره‌ی آغازین مفید باشد. %> http://rap.sanru.ac.ir/article-1-890-fa.pdf %P 10-19 %& 10 %! %9 Research %L A-10-1-267 %+ %G eng %@ 2251-8622 %[ 2018