%0 Journal Article %T Effect of L-Arginine on Productive Performance, Egg Quality Parameters, Blood and Hormone Parameters of Laying Hens in Late-phase of Production %J Research on Animal Production %V 8 %N 17 %U http://rap.sanru.ac.ir/article-1-860-fa.html %R 10.29252/rap.8.17.11 %D 2018 %K Egg Shell Thickness, Hormone Parameters, Hough Unit, Layer Hen, Specific gravity, Yolk Cholesterol, %X این پژوهش به­منظور بررسی اثرات ال-آرژنین بر عملکرد تولیدی، خصوصیات کیفی تخم­مرغ، فراسنجه­های خونی و هورمونی مرغان تخم‌گذار در اواخر دوره تولید به مدت هشت هفته انجام شد. از تعداد 48 مرغ تخم­گذار سویه­های-لاین (w36) در سن 98-92 هفتگی در قالب طرح کاملاّ تصادفی با چهار سطح تیمار (کنترل: 20/1، 32/1، 44/1 و 56/1 درصد) با چهار تکرار و سه پرنده در هر تکرار استفاده شد. در سن 90 هفتگی مرغان وزن شدند و به­صورت تصادفی در 16 قفس به نحوی پخش شدند که حداقل اختلاف وزنی در بین قفس­ها وجود داشت. صفات عملکردی به­صورت روزانه و خصوصیات کیفی تخم­مرغ هر دو هفته ثبت شد. در پایان آزمایش دو تخم‌مرغ از هر قفس به­منظور اندازه‌گیری کلسترول زرده تخم‌مرغ جمع­آوری شد. افزایش سطح ال­آرژنین در جیره اثر معنی­داری بر عملکرد تولیدی مرغان و خصوصیات کیفی پوسته تخم‌مرغ نداشت (05/0P>). به­طور کلی نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که افزایش سطح ال-آرژنین بدون اینکه اثرات منفی روی صفات عملکرد تولیدی بگذارد باعث بهبود واحد هاو، غلظت کلسترول زرده و کاهش پروژسترون خون شد. %> http://rap.sanru.ac.ir/article-1-860-fa.pdf %P 11-17 %& 11 %! %9 Research %L A-10-1-249 %+ %G eng %@ 2251-8622 %[ 2018