@ARTICLE{Yaghobfar, author = {Yaghobfar, Akbar and Karkody, Keyvan and Dibaeeian, Mohammad and }, title = {The Effects of Different Systems of Expressing Metabolizable Energy and Amino Acid of Diet, on Performance and Carcass Characteristics of Broiler Chicks}, volume = {2}, number = {3}, abstract ={این آزمایش جهت بررسی تأثیر انرژی قابل متابولیسم ظاهری و حقیقی تصحیح شده برای ازت و اسید آمینه کل و قابل هضم مواد خوراکی مورد استفاده در جیره های آزمایشی بر عملکرد، میزان تلفات و ترکیبات لاشه جوجه­های گوشتی سویه تجاری راس 308 انجام گرفت. در این آزمایش از یک طرح کاملاً تصادفی با روش آزمایش فاکتوریل 2×2 (2 نوع سیستم بیان اسید آمینه مورد نیاز و 2 نوع سیستم بیان انرژی قابل متابولیسم) استفاده شد. جمعاً تعداد 400 قطعه جوجه گوشتی یکروزه در 4 تیمار آزمایشی با 5 تکرار و تعداد 20 قطعه در هر تکرار مورد آزمایش قرار گرفت. فراسنجه­های آزمایشی در سن 21-1 روزگی، 42-22 روزگی و 42-1 روزگی مورد ارزیابی و محاسبه قرارگرفتند. نتایج این آزمایش نشان داد که فراسنجه های افزایش وزن بدن، خوراک مصرفی و ضریب تبدیل غذایی به طور معنی داری تحت تأثیر سیستم بیان انرژی قابل متابولیسم و اسید آمینه قرار گرفت (05/0>P)، بطوریکه استفاده از سیستم بیان انرژی قابل متابولیسم و اسید آمینه به صورت انرژی قابل متابولیسم ظاهری تصحیح شده برای ازت و اسید آمینه قابل هضم در جیره­های غذایی سبب افزایش وزن بدن، خوراک مصرفی و کاهش ضریب تبدیل غذایی و تلفات گردید. همچنین جیره­های غذایی فرموله شده براساس سیستم بیان انرژی قابل متابولیسم و نوع اسید آمینه، تأثیر معنی­داری بر وزن نسبی ران و سینه داشت (05/0>P)، اما تأثیر معنی داری روی خصوصیات لاشه نداشت. براساس نتایج بدست آمده از این آزمایش، تنظیم جیره­های غذایی براساس انرژی قابل متابولیسم ظاهری تصحیح شده برای ازت و اسید آمینه قابل هضم، سبب بهبود عملکرد جوجه­های گوشتی گردید. }, URL = {http://rap.sanru.ac.ir/article-1-133-fa.html}, eprint = {http://rap.sanru.ac.ir/article-1-133-fa.pdf}, journal = {Research on Animal Production}, doi = {}, year = {2011} }