TY - JOUR JF - rap JO - rap VL - 8 IS - 16 PY - 2017 Y1 - 2017/11/01 TI - The effect of Diet Acidification with Hydrochloric and Butyric Acids on Performance, Apparent Protein Digestibility, Length and Microbial Count of Small Intestine in Broiler Chickens TT - تأثیر جیره‌‌‌‌های غذایی اسیدی شده با اسید کلریدریک و بوتیریک بر عملکرد، ‌‌قابلیت هضم ظاهری پروتئین، طول و جمعیت میکروبی روده کوچک جوجه‌‌‌‌های گوشتی N2 - اثر افزودن اسید کلریدریک و اسید بوتیریک به جیره‌‌ بر عملکرد، قابلیت هضم ظاهری پروتئین، جمعیت میکروبی روده کوچک، شاخص‌های لاشه و بافت شناسی روده جوجه‌های گوشتی نر بررسی شد. تعداد 280 قطعه جوجه گوشتی یک­روزه سویه رأس ٣٠٨ به7 تیمار، 4 تکرار و 10 قطعه اختصاص داده شد. داده‌ها در قالب طرح کاملاً تصادفی آنالیز آماری شدند. تیمارهای آزمایشی شامل افزودن دو سطح اسید کلریدریک (5/1 و 3 درصد)، دو سطح اسید بوتیریک (2/0 و 4/0 درصد) و دو سطح مخلوطی از آنها (5/4+1/0 و 3+2/0 درصد به ترتیب اسید کلریدریک+ اسید بوتیریک) و یک تیمار شاهد بود. نتایج نشان داد که تأثیر افزودن اسید کلریدریک و اسید بوتیریک به جیره بر میانگین وزن و افزایش وزن روزانه بدن در مقایسه با گروه شاهد معنی‌دار نبود، با وجود این، تیمار اسید کلریدریک در سطح 3 درصد کمترین و تیمار اسید بوتیریک در سطح 4/0 درصد بالاترین میانگین وزن و افزایش وزن روزانه بدن را داشتند. اسیدهای افزوده شده اثر معنی‌داری بر ضریب تبدیل غذایی در دوره رشد نسبت به تیمار شاهد داشتند و در تیمارهای اسید کلریدریک با سطح 3 درصد و استفاده توأم آن با اسید بوتیریک (2+3/0درصد) بالاترین مقدار بود. اثر تیمارها بر قابلیت هضم ظاهری پروتئین، جمعیت میکروبی روده کوچک، شاخص‌های لاشه و بافت شناسی روده جوجه‌های گوشتی در مقایسه با گروه شاهد معنی‌دار نبود. نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که استفاده از اسید کلریدریک و اسید بوتیریک در جیره‌های غذایی تأثیر مثبتی بر عملکرد، شاخص‌های لاشه و مورفولوژی روده کوچک جوجه‌های گوشتی نداشت. SP - 29 EP - 39 AD - KW - Broiler KW - Butyric Acid KW - Carcass KW - Hydrochloric Acid KW - Histology KW - Performance UR - http://rap.sanru.ac.ir/article-1-801-fa.html DO - 10.29252/rap.8.16.29 ER -