@ARTICLE{, author = {}, title = {The Effects of Different Levels of Garlic and Fenugreek Powder on Performance, Egg Quality and Hematological Parameters and Antibody Titer of Commercial Laying Hens}, volume = {8}, number = {15}, abstract ={به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف پودر شنبلیله و سیر بر عملکرد و پاسخ‌های ایمنی مرغ‌های تخم‌گذار این مطالعه انجام شد. هدف از این تحقیق مقایسه اثرات سطوح مختلف پودر شنبلیله و سیر بر عملکرد، خصوصیات کیفی پوسته تخم‌مرغ، هماتولوژی و تیتر آنتی‌بادی نیوکاسل مرغ‌های تخم‌گذار بوده است. این آزمایش در قالب طرح کاملاَّ تصادفی با شش تیمار و چهار تکرار ( 12 قطعه مرغ در هر تکرار) و در مجموع با 288 قطعه مرغ تخم‌گذار نژاد Bovans به مدت 12 هفته از سن 49 الی 61 هفتگی، انجام شد. وزن تخم‌مرغ، تولید تخم‌مرغ، وزن توده تخم‌مرغ، خوراک مصرفی و ضریب تبدیل تحت تأثیر سطوح مختلف پودر شنبلیله و پودر سیر و اثر متقابل آن‌ها قرار نگرفت (05/0p<). بالاترین درصد تولید، نتیجه مصرف پودر شنبلیله یک درصد به همراه پودر سیر یک درصد بود. استفاده از پودر شنبلیله و پودر سیر تأثیر معنی‌داری بر وزن مخصوص تخم‌مرغ، وزن پوسته و ضخامت پوسته نداشت. اثر سطوح مختلف پودر سیر و پودر شنبلیله بر واحد هاو تخم‌مرغ‌ها معنی‌دار بود. استفاده از پودر سیر و شنبلیله اثر معنی‌داری بر فراسنجه‌های خونی و عیار پادتن علیه نیوکاسل نداشت. کمترین نسبت هتروفیل به لنفوسیت و بالاترین درصد لنفوسیت مربوط به پودر سیر یک درصد بود (05/0p>). اثر سطوح مختلف پودر سیر و شنبلیله بر گلبول‌های قرمز خون معنی‌دار بود. استفاده از پودر شنبلیله و سیر در سطح یک درصد جیره­ی غذایی دارای اثرات مثبتی بر صفات کیفی تخم‌مرغ بوده و اما عملکرد، فراسنجه‌های خونی و پاسخ ایمنی مرغ‌های تخم‌گذار نیز تحت تأثیر قرار نگرفت. }, URL = {http://rap.sanru.ac.ir/article-1-766-fa.html}, eprint = {http://rap.sanru.ac.ir/article-1-766-fa.pdf}, journal = {Research on Animal Production}, doi = {10.29252/rap.8.15.124}, year = {2017} }