TI - Effect of Different Levels of Calcium, Phosphor and Vitamin D3 with Fennel Extract on, Performance and Egg Shell Quality in Post Molted Ross Broiler Breeders PT - JOURNAL ARTICLE TA - rap JN - rap VO - 8 VI - 15 IP - 15 4099 - http://rap.sanru.ac.ir/article-1-751-fa.html 4100 - http://rap.sanru.ac.ir/article-1-751-fa.pdf SO - rap 15 AB  - هدف این آزمایش مقایسه اثر سطوح مختلف کلسیم، فسفر، عصاره رازیانه و ویتامین D3بر صفات عمل‌کردی، ویژگی‌های کیفی پوسته تخم‌مرغ در مرغ مادر گوشتی سویه تجاری راس 308 از هفته 96 تا 102پس از تولک بری بود. هر پن شامل ده قطعه مرغ و یک قطعه خروس بود. این آزمایش به صورت یک طرح کاملاً تصادفی شامل هفت تیمار (سطوح مختلف کلسیم، فسفر به همراه ویتامین D3 یا عصاره رازیانه) در چهار (پن) تکرار انجام شد. عصاره رازیانه (50 میلی‌گرم/کیلوگرم) اثر معنی‌داری بر تولید تخم‌مرغ، وزن توده تخم‌مرغ، تخم‌مرغ‌های قابل ارسال به جوجه­کشی، کیفیت پوسته، درصد سفیده و افزایش وزن پرنده داشت (05/0p<). نتایج این آزمایش نشان می­دهد که کاهش کلسیم و فسفر به میزان ده درصد کم‌تر از سطح شاهد اثر معنی­داری بر متغیرهای اندازه­گیری شده نداشت (05/0p>)، اما سطوح پایین­تر کلسیم و فسفر (20 درصد) اثر معنی­داری بر متغیرهای ذکر شده داشت (05/0p<). افزودن ویتامین D3 به جیره­هایی که دارای کاهش کلسیم و فسفر به میزان ده درصد بودند توانست میزان تولید تخم‌مرغ و تخم‌مرغ‌های قابل ارسال به جوجه‌کشی را افزایش دهد (05/0p<). علاوه بر این، زمانی که جیره حاوی سطوح کم‌تر کلسیم و فسفر (ده درصد) بود، افزودن عصاره رازیانه باعث افزایش درصد تولید تخم‌مرغ و تخم‌مرغ‌های قابل ارسال به جوجه‌کشی شد اما تأثیر آن همانند ویتامین D3 نبود. نتایج این آزمایش نشان می­دهد که افزودن عصاره رازیانه بر تخم‌مرغ‌های قابل ارسال به جوجه‌کشی، کیفیت پوسته و افزایش وزن بدن معنی­دار بود و این اثر تا زمانی معنی­دار بود که میزان کلسیم و فسفر جیره به اندازه کافی تأمین شد. CP - IRAN IN - LG - eng PB - rap PG - 33 PT - Research YR - 2017