@ARTICLE{Hashemi, author = {Hashemi, Seyed Reza and Dastar, Behrooz and Hassani, Saeed and Jafari Ahangari, Yousef and }, title = {Physiological Responses of Male Broiler Chickens to Different Dietary Protein Level and Feed Restriction Under Acute Heat Stress Condition}, volume = {2}, number = {4}, abstract ={این آزمایش به منظور بررسی دمای بدن و فراسنجه های خونی جوجه خروس های گوشتی سویه تجاری راس 308 در هنگام تغذیه با جیره های حاوی سطوح متفاوت پروتئین یا محدودیت خوراک در شرایط تنش گرمایی و در سن 21 تا 42 روزگی انجام شد. دو گروه به صورت آزاد با جیره های حاوی سطح پروتئین متعادل (مقدار توصیه شده انجمن ملی تحقیقات) و کم پروتئین (85 درصد مقدار توصیه شده انجمن ملی تحقیقات) تغذیه شدند. گروه سوم با جیره حاوی سطح پروتئین متعادل تغذیه شدند، اما روزانه به مدت 8 ساعت از ساعت 8 صبح (دو ساعت قبل از اعمال تنش گرمایی) تا ساعت 4 بعد از ظهر (پایان تنش گرمایی) گرسنه نگهداشته شدند. در طول آزمایش آب به صورت آزاد در اختیار جوجه ها قرار داشت. محدودیت خوراک سبب کاهش معنی دار دمای بدن نسبت به سایر تیمارهای آزمایشی پس از اعمال تنش گرمایی شد (05/0 P< ). تنش گرمایی سبب افزایش دمای بدن در 32 روزگی از 37/41 به 98/41 درجه سانتیگراد شد. مقدار تری گلیسرید سرم در گروه تحت محدودیت خوراک از سایر تیمارها کمتر بود درحالیکه کمترین میزان اسید اوریک مربوط به گروه تغذیه شده با جیره کم پروتئین بود (05/0 P< ). تیمارهای آزمایشی تاثیری بر غلظت سایر فراسنجه های سرم خون پرندگان در زمان های قبل و پس از تنش گرمایی نداشتند. اعمال تنش گرمایی همچنین سبب افزایش معنی دار کلسترول، تری گلیسرید، پروتئین تام، آلبومین، اسید اوریک و گلوکز و کاهش معنی دار پتاسیم خون شد (05/0 P< ). تنش گرمایی تاثیری بر غلظت سدیم، کلسیم، گلوبولین و HDL خون نداشت. نتایج این آزمایش نشان می دهد دمای بدن جوجه خروس های گوشتی پس از اعمال تنش گرمایی افزایش و فراسنجه های سرم خون آنها 13 تا 33 درصد تغییر می یابد. }, URL = {http://rap.sanru.ac.ir/article-1-126-fa.html}, eprint = {http://rap.sanru.ac.ir/article-1-126-fa.pdf}, journal = {Research on Animal Production}, doi = {}, year = {2011} }