RT - Journal Article T1 - Effect of Different Levels of Purslane Seed (Portulaca Oleracea) on Performance and Some Egg Characteristics in Laying Hens JF - rap YR - 2016 JO - rap VO - 7 IS - 13 UR - http://rap.sanru.ac.ir/article-1-628-fa.html SP - 39 EP - 32 K1 - Egg characteristics K1 - Laying hens K1 - Performance K1 - Purslane seed K1 - Yolk cholesterol AB - این آزمایش به منظور بررسی اثر سطوح مختلف بذر خرفه بر عملکرد، خصوصیات تخم­مرغ و کلسترول و تری­گلیسرید خون و زرده تخم­مرغ در دوره­های مختلف بر روی مرغان تخم­گذار انجام شد. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تیمار، چهار تکرار و هشت8 قطعه مرغ در هر تکرار و روی مرغ­های تخم­گذار سویه­های­لاین (W36) از سن 32 تا 42 هفتگی انجام شد. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از: 1- تیمار شاهد، 2- تیمار حاوی 1% بذر خرفه و 3- تیمار حاوی 2% بذر خرفه، نتایج نشان داد وزن تخم­مرغ در تیمار دریافت­کننده 1% بذر خرفه افزایش معنی­داری پیدا کرد (05/0P<). درصد تولید نیز در تیمار دریافت­کننده 2٪ بذر خرفه، نسبت به تیمار شاهد افزایش معنی­داری داشت (05/0P<). گرم تخم­مرغ تولیدی در تیمارهای دریافت­کننده بذر خرفه نسبت به تیمار شاهد افزایش معنی­داری نشان دادند (05/0P<). هم­چنین ضریب تبدیل غذایی در اثر مصرف بذر خرفه به­طور معنی­داری بهبود یافت (05/0P<). صفات مربوط به تخم­مرغ تحت تأثیر معنی­دار تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت. کلسترول و تری­گلیسرید خون و زرده تخم­ مرغ، اگرچه در اثر مصرف خرفه کاهش نشان داد ولی معنی­دار نبود. از نتایج حاصل چنین استنتاج می­شود که سطح 1% بذر خرفه دارای اثرات مثبتی بر وزن تخم­مرغ و سطح 2% آن باعث بهبود گرم تخم­مرغ تولیدی و ضریب تبدیل غذایی می­شود. LA eng UL http://rap.sanru.ac.ir/article-1-628-fa.html M3 10.18869/acadpub.rap.7.13.39 ER -