TY - JOUR T1 - Effect of Wheat Distillers Dried Grains with Solubles and Enzyme on Blood Components and Productive Indices of Laying Hens TT - اثر گندم تقطیری و آنزیم بر ترکیبات خون و شاخص های تولیدی مرغ های تخم گذار JF - rap JO - rap VL - 7 IS - 13 UR - http://rap.sanru.ac.ir/article-1-624-fa.html Y1 - 2016 SP - 8 EP - 1 KW - Exogenous Enzyme KW - Laying Hens KW - Performance KW - WDDGS N2 - تفاله خشک دانه گندم تقطیر شده همراه با مواد حل شده در آن یا به اصطلاح ساده­تر، گندم تقطیری محصول جانبی است که می­توان از آن در تغذیه طیور استفاده کرد اما وجود پلی­ساکاریدهای غیرنشاسته­ای ممکن است میزان استفاده از آن را محدود کند. بنابراین هدف این آزمایش ارزیابی گندم تقطیری همراه با آنزیم روی عملکرد مرغ­های تخم­گذار بود. برای انجام این تحقیق، 320 قطعه مرغ تخم­گذار هایلاین استفاده شده است. این آزمایش از آغاز هفته 51 و به مدت 12 هفته انجام شد. مدل آماری این پژوهش، ترتیب فاکتوریل 5×2 در قالب طرح کاملاً تصادفی بود. عامل اول، گندم تقطیری در 5 سطح 0، 5، 10، 15 و 20 درصد و عامل دوم، آنزیم اندوفید­دبلیو با حداقل 1200 واحد فعالیت آرابینوزایلاناز و 440 واحد بتاگلوکاناز در دو سطح 0 و 05/0 درصد در جیره استفاده شد. برای هر یک از ده تیمار غذایی، چهار تکرار و هشت قطعه مرغ در هر تکرار وجود داشت. برای تعیین صفات مختلف تخم­مرغ تازه، 6 بار رکوردگیری به صورت یک هفته در میان انجام شد. در این پژوهش استفاده از گندم تقطیری در جیره تأثیری روی وزن بدن و مصرف خوراک مرغ، ضریب تبدیل خوراک به تخم­مرغ، درصد تولید روزانه و وزن توده تخم­مرغ، نیتروژن اوره­ای خون و فعالیت آنزیم­های AST، ALT و LDH نداشت (05/0P>). گندم تقطیری سبب کاهش معنی­دار شاخص رنگ زرده شد. آنزیم مورد استفاده، باعث بهبود معنی­دار ضریب تبدیل و افزایش توده تخم­مرغ شد ولی بر سایر شاخص­ها اثر معنی­داری نداشت. برهم­کنش گندم تقطیری و آنزیم برای هیچ یک از صفات معنی­دار نبود. M3 10.18869/acadpub.rap.7.13.8 ER -