RT - Journal Article T1 - Determination of the Best Dietary Level of L-Arginine on Improving Growth Performance, Carcass Traits and Blood Parameters in Broiler Chickens in the Starter and Grower Periods JF - rap YR - 2016 JO - rap VO - 6 IS - 12 UR - http://rap.sanru.ac.ir/article-1-567-fa.html SP - 87 EP - 95 K1 - Arginine K1 - Growth Performance K1 - Carcass traits K1 - Blood Parameters K1 - Broiler Chicken AB - هدف از مطالعه حاضر تعیین بهترین سطح تغذیه‌ای ال-آرژنین بر بهبود عملکرد رشد، صفات لاشه‌ای و فراسنجه‌های خون در جوجه مرغ‌های گوشتی سویه راس 308 در دوره­های آغازین و رشد بود. در این آزمایش تعداد 192 قطعه جنس ماده جوجه گوشتی در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 جیره غذایی تغذیه شدند که هر جیره غذایی شامل 4 تکرار بود. جیره‌های غذایی حاوی 100%، 153%، 168% و 183% آرژنین قابل هضم بر اساس توصیه کاتالوگ راس بودند و از 1 تا 24 روزگی تغذیه شدند. در پایان دوره آزمایش، تعداد سه جوجه از هر تکرار به صورت تصادفی انتخاب، نمونه‌های خون از هر کدام جمع‌آوری شده و کشتار شدند تا صفات لاشه مورد اندازه‌گیری قرار گیرند. نتایج نشان دادند که جیره‌های غذایی آرژنین اثر معنی‌دار (05/0P<) افزاینده بر وزن بدن، بازده لاشه، تولید ماهیچه و رشد روده کوچک و اثر کاهنده بر وزن چربی شکمی داشت. مکمل آرژنین غلظت‌ پلاسمایی تری‌یدوتیرونین و تیروکسین را افزایش (05/0P<) و غلظت‌های پلاسمایی تری‌گلیسرید و اوره را کاهش (05/0P<) داد. بر اساس نتایج حاصل از این مطالعه، مصرف میزان 168% آرژنین قابل هضم بر اساس توصیه کاتالوگ راس، بهترین نتیجه را در بهبود رشد و صفات لاشه داشت. LA eng UL http://rap.sanru.ac.ir/article-1-567-fa.html M3 ER -