AU - Isazade, Samad AU - Mousavi, Naser AU - Taherkhani, Reza TI - Effects of Organic Acids with Different Dietary Electrolyte Balances on Growth Performance and Intestinal Microbial Population of Broiler PT - JOURNAL ARTICLE TA - rap JN - rap VO - 6 VI - 12 IP - 12 4099 - http://rap.sanru.ac.ir/article-1-562-fa.html 4100 - http://rap.sanru.ac.ir/article-1-562-fa.pdf SO - rap 12 AB  - به منظور بررسی اثرات استفاده از یک منبع اسید آلی در جیره­های با سه سطح تعادل الکترولیت جیره بر عملکرد تولیدی، اسیدیته و جمعیت میکروبی دستگاه گوارش جوجه­های گوشتی، تعداد 720 قطعه جوجه گوشتی سویه راس 308 (مخلوط دو جنس) به صورت فاکتوریل (2×3) در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با 6 تیمار و 4 تکرار در هر تیمار به مدت 40 روز پرورش یافتند. جیره­های آزمایشی شامل سه سطح از تعادل الکترولیت جیره (200، 250 و 300 میلی­اکی­والان در کیلوگرم) با و بدون افزودن اسید آلی بود. اثر تیمارها بر صفات عملکردی، درصد اجزاء لاشه، جمعیت میکروبی سکوم و pH بخش­های مختلف دستگاه گوارش در پایان آزمایش اندازه­گیری شد. نتایج نشان داد در دوره پایانی و کل دوره خوراک مصرفی جوجه­ها در تیمار با تعادل الکترولیت 300 میلی­اکی­والان در کیلوگرم نسبت به تیمارهای 200 و 250 بیشتر بوده و اختلاف معنی­داری داشت (05/0>P) استفاده از مکمل اسید آلی سبب افزایش خوراک مصرفی شد (05/0>P) میانگین افزایش وزن جوجه­های تیمار تعادل الکترولیت جیره 300 میلی­اکی­والان در کیلوگرم در دوره آغازین و رشد نسبت به سایر گروه­ها بیشتر بود (05/0>P). گروهی که اسید آلی دریافت کرده بودند در تمام دوره­های پرورش افزایش وزن بیشتری نشان دادند (05/0>P). درصد وزنی سنگدان جوجه­هایی که از جیره حاوی تعادل الکترولیت جیره 300 میلی­اکی­والان تغذیه شدند، بیشتر از گروه­های دیگر بوده و این اختلاف با جوجه­های گروه تعادل الکترولیت جیره 200 میلی­اکی والان معنی­دار بود (05/0>P). اسید آلی بر درصد ران و پشت و گردن اثر معنی­داری نشان داد (05/0>P). اثرات اصلی و متقابل تیمارهای آزمایشی بر ضریب تبدیل خوراک معنی­دار نبود. جمعیت انتروکوکوس­های سکوم در گروه تعادل الکترولیت جیره 300 میلی­اکی­والان کاهش نشان داده و با گروه 200 میلی­اکی­والان اختلاف معنی­داری داشت (05/0>P). نتایج این تحقیق نشان داد که استفاده از اسید آلی می­تواند میانگین افزایش وزن و خوراک مصرفی جوجه­های گوشتی را افزایش دهد، بدون آنکه تاثیری درکاهش جمعیت باکتربایی سکوم داشته و یا موجب تغییر pH دستگاه گوارش جوجه­ها گردد. CP - IRAN IN - Islamic Azad University Varamin Branch LG - eng PB - rap PG - 49 PT - Research YR - 2016