دوره 10، شماره 24 - ( تابستان 1398 )                   جلد 10 شماره 24 صفحات 36-27 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nasehi M, Entesarian M, Pourjamshidian R. (2019). Comparison Nutritive Value of Spirulina platensis Algae with some Protein Meals used in Ruminant Nutrition. rap. 10(24), 27-36. doi:10.29252/rap.10.24.27
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-941-fa.html
ناصحی محمد، انتصاریان محمد، پورجمشیدیان رضا. مقایسه ارزش تغذیه ای جلبک اسپیرولینا پلاتنسیس (Spirulina platensis) با برخی کنجاله های پروتئینی مورد استفاده در تغذیه نشخوارکنندگان پژوهشهاي توليدات دامي 1398; 10 (24) :36-27 10.29252/rap.10.24.27

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-941-fa.html


پژوهشگر مرکز شهید آبسالان، سازمان تحقیقات و جهاد خودکفایی ندسا، تهران
چکیده:   (3928 مشاهده)

     این پژوهش به­ منظور تعیین ترکیبات شیمیایی، تجزیه­ پذیری شکمبه ­ای ماده خشک و پروتئین خام، تولید گاز، قابلیت هضم ماده آلی، انرژی قابل متابولیسم، انرژی خالص شیردهی و اسیدهای چرب کوتاه زنجیر جلبک­ اسپیرولینا پلاتنسیس و مقایسه آن با کنجاله­ های سویا، کانولا، آفتابگردان و تخم پنبه در گاو انجام گرفت. آزمایش تجزیه­ پذیری شکمبه ­ای با 2 راس گاو نر تالشی به وزن تقریبی 350 کیلوگرم در ساعات صفر، 4، 8، 12، 24 و 48 انجام گرفت. برای اندازه­گیری قابلیت هضم ماده آلی، انرژی قابل متابولیسم، انرژی خالص شیردهی و اسیدهای چرب کوتاه زنجیر تیمارهای آزمایشی از روش تولید گاز استفاده شد.  بدین منظور مایع شکمبه از 3 راس گاو نر تالشی فیستولا­گذاری شده با میانگین وزنی 335 کیلوگرم گرفته شد. در بین تیمارهای آزمایشی جلبک اسپیرولینا دارای بیشترین درصد (69/67 درصد) پروتئین خام بود (0001/0 =P). بیشترین مقدار پتانسیل تجزیه ­پذیری شکمبه­ ای (a+b) ماده خشک (69/98 درصد) در بین مواد خوراکی به جلبک اسپیرولینا تعلق داشت (0001/0 =P). در بین تیمارها جلبک اسپیرولینا دارای بیشترین مقدار (36/97 درصد) بخش a+b تجزیه­ پذیری پروتئین خام بود (0001/0 =P). مقدار پتانسیل تولید گاز جلبک اسپیرولینا (77/35 میلی ­لیتر بر گرم ماده خشک) به ­طور معنی­ داری از کنجاله آفتابگردان بیشتر و از کنجاله­ های سویا، کانولا و تخم پنبه کمتر بود (0001/0 =P). قابلیت هضم ماده آلی (18/70 درصد) و انرژی قابل متابولیسم (86/9 مگاژول بر کیلوگرم ماده خشک) جلبک اسپیرولینا به­ طور معنی­ داری از کنجاله­ های آفتابگردان و تخم پنبه بیشتر اما نسبت به کنجاله ­های سویا و کانولا کمتر بود (0001/0 =P). انرژی خالص شیردهی (47/3  مگاژول بر کیلوگرم ماده خشک) و اسیدهای چرب کوتاه زنجیر (61/0 میلی­مول بر گرم ماده خشک) جلبک اسپیرولینا با کنجاله آفتابگردان اختلاف معنی ­داری نداشت اما از دیگر تیمارهای آزمایشی به ­طور معنی­ داری کمتر بود (0001/0 =P). نتایج این آزمایش نشان داد که جلبک اسپیرولینا از مقدار پروتئین خام بیشتری نسبت به کنجاله ­های پروتئینی معمول در تغذیه نشخوارکنندگان برخوردار بوده و تجزیه­ پذیری شکمبه ­ای پروتئین آن نیز بسیار زیاد است. بنابراین می­ توان از جلبک اسپیرولینا به­ عنوان یک منبع پروتئین سریع تجزیه در جیره غذایی نشخوارکنندگان استفاده کرد.
متن کامل [PDF 472 kb]   (906 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه نشخوارکنندگان
دریافت: 1397/3/26 | ویرایش نهایی: 1398/6/27 | پذیرش: 1397/11/30 | انتشار: 1398/6/27

فهرست منابع
1. Agbagla-Dohnani, A., P. Noziere, G. Clement and M. Doreau. 2011. In Sacco degradability, chemical and morphological composition of 15 varieties of European rice straw. Animal Feed Science and Technology, 94: 15-27. [DOI:10.1016/S0377-8401(01)00296-6]
2. Akinfemi, A., O.A. Adu and F. Doherty. 2010. Conversion of sorghum stover into animal feed with white-rot fungi: Pleurotus ostreatus and Pleurotus pulmonarius. African Journal of Biotechnology, 9: 1706-1712. [DOI:10.5897/AJB10.1453]
3. AOAC. 2005. Official methods of analysis, 16th ed. Association of Official Analytical Chemists, Arlington, VA, USA.
4. Babayemi, O.J. 2007. In vitro fermentation characteristics and acceptability by West African dwarf goats of some dry season forages. African Journal of Biotechnology, 6:1260-1265.
5. Bach, S.J., Y. Wang and T.A. McAllister. 2008. Effect of feeding sun-dried seaweed (Ascophyllum nodosum) on fecal shedding of Escherichia coli O157:H7 by feedlot cattle and on growth performance of lambs. Animal Feed Science and Technology, 142: 17-23. [DOI:10.1016/j.anifeedsci.2007.05.033]
6. Blummel, M. and K. Becker. 1997. The degradability characteristics of fifty-four roughages and rough neutral detergent fiber as described in vitro gas production and their relation to voluntary intake. British Journal of Nutrition, 77: 757-768. [DOI:10.1079/BJN19970073]
7. Costa, D.F.A., S.P. Quigley, P. Isherwood, S.R. McLennan and D.P. Poppi. 2016. Supplementation of cattle fed tropical grasses with microalgae increases microbial protein production and average daily gain. Journal of Animal Science, 94: 2047-2058. [DOI:10.2527/jas.2016-0292]
8. Getachew, G., H.P.S. Makkar and K. Becker. 2002. Tropical browses: contents of phenolic compounds, in vitro gas production and stoichiometric relationship between short chain fatty acid and in vitro gas production. The Journal of Agricultural Science, 139: 341-352. [DOI:10.1017/S0021859602002393]
9. Ghaeni, M., M. Matinfar, L. Roomiani and N. Choobkar. 2010. Chemical composition of Spirulina powder. Journal of Animal Environment, 1: 55-61 (In Persian).
10. Ha, J.K. and J.J. Kennelly. 1984. In situ dry matter and protein degradation of various protein sources in dairy cattle. Canadian Journal of Animal Science, 64: 443-452. [DOI:10.4141/cjas84-050]
11. Habib, M.A.B., M. Parvin, T.C. Huntington and M.R. Hasan. 2008. A review on culture, production and use of Spirulina as food for humans and feeds for domestic animals and fish, FAO fisheries and aquaculture circular. Food and Agriculture Organisation of the United Nations (FAO), Rome, 1-26.
12. King, R. 2012. Economic value of algae as a livestock feed, in: R. King (ed.), Report to Energetix. RHK Consulting Pty., Essendon (Australia), pp: 1-11.
13. Lashkari, S., O. Azizi and H. Jahani-Azizabadi. 2015. Effects of different processing methods of flaxseed on ruminal degradability and in vitro post-ruminal nutrient disappearance. Archives of Animal Nutrition, 69: 177-186. [DOI:10.1080/1745039X.2015.1034520]
14. Lopez-Alonso, M., F. Rey-Crespo, I. Orjales, R. Rodriguez-Bermudez and M. Miranda. 2016. Effects of different strategies of mineral supplementation (marine algae alone or combined with rumen boluses) in organic dairy systems. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition, 100: 836-843. [DOI:10.1111/jpn.12449]
15. Mahdavi Kalatenu, M., N.M. Torbatinejad, S. Zerehdaran, F. Moslemipour and R. Samiei. 2014. Utilize of guar meal instead common oil seeds meal in nutrition of Mazandaran male Zel fattening lambs. Journal of Ruminant Research, 2: 51-66 (In Persian).
16. Makkar, H.P.S., G. Tran, V. Heuze, S. Giger-Reverdin, M. Lessire, F. Lebas and P. Ankers. 2016. Seaweeds for livestock diets: a review. Animal Feed Science and Technology, 212: 1-17. [DOI:10.1016/j.anifeedsci.2015.09.018]
17. Matiwos, S., S. Melaku and A. Tolera. 2008. Supplementation of cotton seed meal on feed intake, digestibility and live weight and carcass parameters of Sidama goats. Livestock Science, 119: 137-144. [DOI:10.1016/j.livsci.2008.03.011]
18. Menke, K.H. and H. Steingass. 1988. Estimation of energetic feed value obtained from chemical analysis and gas production using rumen fluid. Animal Research and Development, 28: 7-55.
19. Menke, K.H., L. Raab, H. Salewski, D. Fritz and W. Schneider. 1979. The estimation of the digestibility and metabolizable energy content of ruminal feedstuffs from the gas production when they are incubated with rumen liquid in vitro. The Journal of Agricultural Science, 93: 217-222. [DOI:10.1017/S0021859600086305]
20. National Research Council. 2001. Nutrient Requirements of Dairy Cattle. 7th revised edition. The National Academic Press, Washington, D.C. USA. 408 pp.
21. Ørskov, E.R. and I. McDonald. 1979. The estimation of protein degradability in the rumen from incubation measurements weighted according to rate of passage. The Journal of Agricultural Science, 92: 499-503. [DOI:10.1017/S0021859600063048]
22. Panjaitan, T., S.P. Quigley, S.R. McLennan and D.P. Poppi. 2010. Effect of the concentration of Spirulina (Spirulina platensis) algae in the drinking water on water intake by cattle and the proportion of algae by passing the rumen. Animal Production Science, 50: 405-409. [DOI:10.1071/AN09194]
23. Robertson, J.B. and P.J. Van Soest. 1981. The detergent system of analysis and its application to human foods. In: James W.P.T., Theander O. (Eds.), The Analysis of Dietary Fiber in Food. Marcel Dekker, NY, USA, pp: 123-158 (Chapter 9).
24. Safaie, A.R. 2014. Biological effects of grape pomace on methane gas production, degradability and performance improvement in ruminants. Ph.D. Thesis, Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources, Gorgan, Iran, 134 pp (In Persian).
25. SAS. 2002. User's guide: Statistics, Version 9.1. SAS Institute, Inc. Cary, NC, USA.
26. Shawrang, P., A. Nikkhah, A. Zare-Shahneh, A.A. Sadeghi, G. Raisali and M. Moradishahrebabak. 2008. Effects of gamma irradiation on chemical composition and ruminal protein degradation of canola meal. Radiation Physics and Chemistry, 77: 918- 922. [DOI:10.1016/j.radphyschem.2008.03.006]
27. Soren, N.M. and V.R.B. Sastry. 2009. Replacement of soybean meal with processed karanj (Pongamia glabra) cake on the balances of karanjin and nutrients, as well as microbial protein synthesis in growing lamb. Animal Feed Science and Technology, 149: 16-29. [DOI:10.1016/j.anifeedsci.2008.04.011]
28. Tahmorespour, M. and A. Tahmasebi. 2008. Assessment of animal and poultry feedstuff. Ferdowsi University of Mashhad publication, 224 pp (In Persian).
29. Van Soest, P.J., J.B. Robertson and B.A. Lewis. 1991. Methods for dietary fiber, neutral detergent fiber and non-starch polysaccharides in relation to animal's nutrition. Journal of Dairy Science, 74: 3583-3597. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(91)78551-2]
30. Vosough Sharifi, O., A. Yaghoubfar, S.D. Sharifi, G. Mirzadeh and F. Askari. 2012. Study on the possibility of Gracilariopsis persica utilization in layer diets. Journal of Animal Production, 1: 1-10 (In Persian).

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb