دوره 8، شماره 18 - ( زمستان 1396 )                   جلد 8 شماره 18 صفحات 107-112 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (480 مشاهده)
هدف از این پژوهش ارزیابی روش هچ در تعیین محتوای پروتئین خام برخی خوراک­های دامی بود. تعداد 21 نمونه خوراکی شامل انواع مواد علوفه­ای، مواد کنسانتره­ای، مخلوط­های کنسانتره­ای، نمونه­های هضمی شکمبه­ای و مقادیر 025/0، 05/0، 075/0، 1/0، 125/0، 15/0، 175/0 و 2/0 میلی­گرم کلرید آمونیوم انتخاب شده و با استفاده از روش کجلدال، به­عنوان روش مرجع و روش هچ، محتوای نیتروژن و پروتئین خام آن­ها تعیین و با یکدیگر مقایسه شدند. تفاوت معنی­داری بین دو روش از نظر برآورد محتوای پروتئین خام مواد خوراکی مختلف و مقادیر کلرید آمونیوم وجود نداشت. همبستگی بین روش هچ و روش کجلدال از نظر تعیین محتوای پروتئین خام مواد خوراکی مورد آزمایش مثبت و بالا بود (99/0 = r). تغییر در روش هضم نمونه­ها طی روش اصلی هچ سبب سرعت بخشیدن به روش مذکور شده و امکان آنالیز همزمان چندین نمونه را فراهم آورد. با توجه به نتایج این آزمایش، محتوای پروتئینی نمونه­های مورد آنالیز در آزمایشگاه­های خوراک دامی را می­توان با استفاده از روش هچ با دقت و صحت بالا تعیین نمود.
متن کامل [PDF 970 kb]   (364 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي