دوره 8، شماره 18 - ( زمستان 1396 )                   جلد 8 شماره 18 صفحات 83-90 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانش‌آموخته مقطع دکتری
چکیده:   (382 مشاهده)
تنش گرمایی اثرهای ناخوشایندی بر عملکرد جانوران مزرعه و در پی آن بر اقتصاد صنعت پرورش آن­ها دارد. در این راستا و با هدف کاهش گرمای تولیدی در درون سلول، اثر منابع مختلف چربی از نظر طول زنجیر و درجه­ی اشباع­ بر کنش میتوکندری­های جگر جوجه­های گوشتی انجام شد. چربی­های مورد استفاده در این آزمایش شامل: الف) چربی گاو (Tallow) به‌عنوان منبع اسیدهای چرب اشباع بلندزنجیر، ب) روغن نارگیل به‌عنوان منبع اسیدهای چرب اشباع متوسط و کوتاه­زنجیر، پ) روغن زیتون به‌عنوان منبع اسیدهای چرب تک نااشباع و ت) روغن سویا به‌عنوان منبع اسیدهای چرب چند نااشباع بودند. جوجه­های گوشتی نر سویه تجاری راس 308 از روز 32 تا روز 42 در دمای 36 درجه­ی سلسیوس قرار گرفتند. در میتوکندری­های جگر گروه­هایی که چربی گاو و یا روغن نارگیل خورده بودند، فعالیت دِهیدروژنازها، پتانسیل غشا و غلظت گونه­های واکنش­پذیر اکسیژن بیشتر (01/0P<) و غلظت گلوتاتیون کمتر (01/0P<) از دو گروه دیگر بود. یافته­های این آزمایش نشان دادند که مصرف اسیدهای چرب اشباع، به ویژه انواع بلندزنجیر، می­تواند در شرایط تنش گرمایی به کاهش تولید گرما در جوجه‌های گوشتی کمک کند.
متن کامل [PDF 585 kb]   (86 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي