دوره 8، شماره 18 - ( زمستان 1396 )                   جلد 8 شماره 18 صفحات 38-46 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


عضو باشگاه پژوهشگران جوان
چکیده:   (343 مشاهده)
     این آزمایش به­منظور بررسی تأثیر نوع عمل آوری خوراک و نوع آنزیم فیتاز بر عملکرد، درصد خاکستر، کلسیم و فسفر استخوان درشت نی، خاکستر استخوان پنجه پا و قابلیت هضم فسفر در جوجه­های گوشتی انجام گرفت. در این مطالعه از420 قطعه جوجه گوشتی راس 308 دریک آزمایش فاکتوریل3×2 با دو روش عمل­آوری خوراک (پلت و آردی) و 3 گروه آنزیمی: (کنترل منفی، ناتافوس با منشأ قارچ آسپرژیلوس نیجر و مریفاز با منشأ باکتری ای.کلای) درقالب طرح کاملا تصادفی استفاده شد. طول دوره آزمایش 42 روز و سطح مورد استفاده از آنزیم در جیره­های آزمایشی 500 واحد بود. نتایج نشان داد، عمل­آوری پلت باعث افزایش معنی­دار (05/0>P) میانگین مصرف خوراک روزانه، میانگین وزن بدن و بهبود معنی­دار (05/0>P) ضریب تبدیل غذایی در تمام دوره های پرورش شد. مریفاز میانگین مصرف خوراک روزانه را در کل دوره آزمایش و وزن بدن (21 و 42 روزگی) را نسبت به آنزیم ناتافوس افزایش داد (05/0>P). عمل­آوری پلت باعث کاهش خاکستر استخوان درشت نی (42 روزگی) شد، درحالیکه درصد کلسیم خاکستر استخوان درشت نی را افزایش داد (05/0>P). مریفاز، خاکستر استخوان پنجه پا (21 روزگی) را نسبت به گروه کنترل افزایش داد (05/0>P)، درحالیکه بین مریفاز و ناتافوس اختلاف معنی­داری وجود نداشت. مریفاز سبب افزایش قابلیت هضم مدفوعی فسفر (21 روزگی) نسبت به کنترل و همچنین افزایش قابلیت هضم ایلئومی فسفر
(42 روزگی) در مقایسه با گروه کنترل و گروه ناتافوس شد (05/0>
P). تأثیر نوع آنزیم بر خاکستر استخوان درشت­نی، درصد کلسیم خاکستر استخوان درشت نی و خاکستر استخوان پنجه پا (42 روزگی) معنی­دار نبود. به طورکلی پلت باعث بهبود صفات مربوط به عملکرد و افزایش کلسیم خاکستر درشت نی (42 روزگی) شد. مریفاز باعث افزایش خاکستر پنجه (21 روزگی) نسبت به گروه کنترل شد. مریفاز باعث افزایش قابلیت هضم مدفوعی نسبت به گروه کنترل و افزایش قابلیت هضم ایلئومی فسفر نسبت به گروه کنترل و گروه مصرف­کننده آنزیم ناتافوس شد.
متن کامل [PDF 1631 kb]   (107 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي