دوره 8، شماره 18 - ( زمستان 1396 )                   جلد 8 شماره 18 صفحات 37-30 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Vaziri S, Mohammadi M, Mohiti Asli M. (2018). Effect of Different Levels of Date Waste in Diet on Performance and Immune Response of Broilers. rap. 8(18), 30-37. doi:10.29252/rap.8.18.30
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-892-fa.html
وزیری سلمان، محمدی مهرداد، محیطی اصلی مازیار. تاثیر سطوح مختلف ضایعات خرما در جیره برعملکرد و پاسخ‌ ایمنی جوجه‌های گوشتی پژوهشهاي توليدات دامي 1396; 8 (18) :37-30 10.29252/rap.8.18.30

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-892-fa.html


چکیده:   (3819 مشاهده)
در این پژوهش تأثیر سطوح مختلف ضایعات خرما در جیره بر عملکرد و سیستم ایمنی جوجه­های گوشتی با استفاده از240 قطعه جوجه گوشتی یک ­روزه سویه راس 308، در قالب یک طرح کاملا تصادفی با 5 تیمار، 4 تکرار و 12 قطعه پرنده در هر تکرار بررسی شد. پس از آنالیز ترکیبات شیمیایی ضایعات خرما، مقادیر افزایشی صفر (شاهد)،  5، 10، 15 و 20 درصد آن به جیره­ها اضافه شد و هر کدام از جیره­ها به مدت 42 روز به جوجه­ها تغذیه شدند. عملکرد رشد جوجه­ها به طور هفتگی اندازه­گیری شد. پاسخ ایمنی هومورال در جوجه­ها، با تزریق عضلانی 1/0 میلی­لیتر محلول 25 درصد گلبول قرمز گوسفند (SRBC) در روزهای 8 و 22 دوره پرورش و اندازه­گیری آنتی­بادی علیه آن در روزهای 21، 28، 35 و 42  بررسی شد. در روز 16 پرورش، ایمنی سلولی با تزریق فیتوهماگلوتینین­ به چین پوستی بال، مورد ارزیابی قرار گرفت. افزودن ضایعات خرما اثر معنی­داری بر مصرف خوراک روزانه نداشت. افزایش وزن روزانه به طور خطی با افزایش سطح ضایعات خرما در جیره کاهش یافت (05/0>P). پرندگانی که از 20 درصد ضایعات خرما در جیره استفاده نمودند بالاترین ضریب تبدیل را در مقایسه با گروه شاهد داشتند (05/0>P). استفاده از سطح 10 درصد یا بیشتر ضایعات خرما در جیره، سبب افزایش عیار آنتی­بادی تام علیه SRBC و IgM در 35 و 42 روزگی شد (05/0>P). افزودن ضایعات خرما به جیره جوجه­های­گوشتی اثر معنی­داری بر واکنش جلدی به تزریق فیتوهماگلوتنین نداشت. نتایج نشان داد که می­توان تا 10 درصد ضایعات خرما را در جیره جوجه­های­گوشتی بدون اثر منفی بر عملکرد استفاده نمود که به نظر می­رسد  سطح 10 درصد به تقویت پاسخ ایمنی هومورال پرنده کمک می­کند
متن کامل [PDF 734 kb]   (1791 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1396/12/9 | ویرایش نهایی: 1396/12/12 | پذیرش: 1396/12/9 | انتشار: 1396/12/9

فهرست منابع
1. Abdelkariem, A.L. 2009. The Influence of different levels of discarded dates substitute maize on broiler performance., M.Sc. Thesis, University of Dongola, Dongula, Sudan. 92 pp.
2. Abul Abbas, K., A.H. Lichtman and J.S. Pober. 2007. Cellular and molecular immunology. 6th edn, W.B. Saunders Company, Wallingford, UK. 566 pp.
3. Al-Farsi, M.A. and C.Y. Lee. 2008. Optimization of phenolics and dietary fibre extraction from date seeds. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 108: 977-985. [DOI:10.1016/j.foodchem.2007.12.009]
4. Asadi, M., M. Mohammadi and M. Roostaei-Alimehr. 2014. Effect of alcoholic Chicory (Cichorium intybus L.) extract on performance and immune response of broilers. Research of Animal Production, 9: 36-49 (In Persian).
5. Bauer, R. 1996. Echinacea drugs, effects and active ingredients. Economic and Medicinal Plants Research, 90: 110-115.
6. Benmeddour, Z., E. Mehinagic, L.E. Meurlay and D. Louaileche. 2012. Phenolic composition and antioxidant capacities of ten Algerian date (Phoenix dactylifera L.) cultivars: A comparative study. Journal of Functional Foods, 5(1): 346-354. [DOI:10.1016/j.jff.2012.11.005]
7. Besharati, Z., M. Mohammadi, M. Roostaei-Alimehr and Y. Hamidoghli. 2015. Effect of Stevia (Stevia rebaudiana) alcoholic extract on performance and humoral immunity response in broilers. Research of Animal Production, 11: 51-59 (In Persian).
8. El-Deek, A.A., Y.A. Attia and M.A. Al-Harthi. 2010. Whole inedible date in the grower-finisher broiler diets and the impact on productive performance, nutrient digestibility and meat quality. Animal, 4(10): 1647-52. [DOI:10.1017/S1751731110000820]
9. FAO Statistical yearbook. 2013. World Food and Agriculture.
10. Farrell, D. 2005. Matching poultry production with available fee resources: issues and constraints. World's Poultry Science Journal, 61: 298-307. [DOI:10.1079/WPS200456]
11. Gholamrezaie Sani, L., M. Mohammadi, J. Jalali Sendi, S.A. Abolghsemi and M. Roostaie-Ali Mehr. 2013. Extract and leaf powder effect of Artemisia annua on performance, cellular and humoral immunity in broilers. Iranian Journal of Veterinary Research, 14(1): 15-20.
12. Goel, V., C. Chang, J.V. Slama, R. Barton, R. Gahler and T.K. Basu. 2002. Alkylamides of Echinacea purpurea stimulate alveolar macrophage function in normal rats. International Journal of Immunopharmacology, 2: 381-387. [DOI:10.1016/S1567-5769(01)00163-1]
13. Ghorbani, M.R., A. Aghaei, S. Salari and M.R. Jamali. 2017. Effect of different levels of date waste on the performance of laying hens. Iranian Journal of Animal Science Research, doi: 22067/ijasr.v3i1.56174 (In Persian).
14. Hashempour, M. 1999. Date treasures. First edn, Agricultural Education Press. Tehran, Iran, 668 pp (In Persian).
15. Jumah, H.F., I.I Al-Azzawi and S.A. Al-Hashimi. 1973. Some nutritional aspects of feeding ground date pits for broilers. Mesopotamia Journal of Agriculture, 8(2): 139.
16. Kamel, B.S. 1981. Nutritional value of whole dates and date pits in broiler Ration. Poultry Science, 60(5): 1006-1011. [DOI:10.3382/ps.0601005]
17. Karasawa, K., Y. Uzuhashi, M. Hirota and H. Otani. 2011. Matured fruit extract of date palm tree (Phoenixdactylifera L.) stimulates the cellular immune system in mice. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 59(20): 11287-11293. [DOI:10.1021/jf2029225]
18. Khaleghi, H., N. Afzali and M. Zaghari. 2012. Effect of different levels of Byprolive D (Date-by-Product) with and without enzyme on some characters of broiler chickens. In: proc. Fifth Animal Science Congress. Esfahan, September 2012. 35 pp (In Persian).
19. Nanekarani, S., M. Goodarzi and M. Heidari. 2012. The effect of different levels of Spearmint (Mentha Spicata) extract on immune system and blood parameters of broiler chickens. APCBEE Procedia, 4: 135-139. [DOI:10.1016/j.apcbee.2012.11.023]
20. Nie, W. and Y.X. Zhang. 1999. Progress of the immunomodulating effect of polysaccharides and their mechanism. Chinese Pharmacology Bulletin, 15: 3-15.
21. National Research Council. 1994. Nutrient Requirements of Poultry. 9th rev. edn. National Academy Press, Washington D.C.
22. Puri, A., R. Sahai, K.L. Singh, R.P. Saxena, J.S. Tandon and K.C. Saxena. 2000. Immunostimulant activity of dry fruits and plant materials used in Indian traditional medical system for mothers after child birth and invalids. Journal of Ethno pharmacology, 71: 89-92. [DOI:10.1016/S0378-8741(99)00181-6]
23. Quanzhen, W. and C. Jian. 2011. Perspectives and utilization technologies of chicory (Cichorium intybus L.): Areview. African Journal of Biotechnology, 10:1966-1977.
24. SAS Institute. 2004. SAS/STAT User's Guide. Version 9.1. SAS Institute Inc. Cary. NC.
25. Shahsavari, S. and M. Salar Moeini. 2010. The feeding value of waste whole date either with or without enzyme supplementation on broiler performance. Iranian Journal of Animal Science, 2: 145-152 (In Persian).
26. Spence, K.M. 2002. In vivo evaluation of immunomodulatory properties of crude extracts of Echinacea species and fractions isolated from Echinacea purpurea. PhD Thesis, University of southern Queensland, Queensland, Australia.110 pp.
27. Zangiabadi, H. and M. Torki. 2010. The effect of a β-mannanase-based enzyme on growth performance and humoral immune response of broiler chickens fed diets containing graded levels of whole dates. Tropical Animal Health and Production, 42: 1209-1217. [DOI:10.1007/s11250-010-9550-1]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb