دوره 8، شماره 18 - ( زمستان 1396 )                   جلد 8 شماره 18 صفحات 20-29 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشجوی دکتری
چکیده:   (393 مشاهده)
هدف این تحقیق مقایسه سطوح عصاره میکروجلبک کلرلا ولگاریسبا افزودنی‌ها بر عملکرد، ویژگی‌های لاشه وفراسنجه‌هایخونی جوجه‌های گوشتی مواجه با تنش گرمایی بود. این آزمایش با تعداد 280 قطعه جوجه خروس گوشتی یکروزه راس 308 به مدت 6 هفته انجام شد. این آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با 7 تیمار در 4 تکرار انجام شد. تیمارها شامل: 1- شاهد؛ 2- جیره با 2/0 گرم در کیلوگرم عصاره کلرلا ؛ 3- جیره با 4/0 گرم در کیلوگرم عصاره کلرلا؛ 4- جیره با 100 میلی‌گرم در کیلوگرم خوراک ویتامین E؛ 5- جیره با پربیوتیک؛ 6- جیره با پروبیوتیک؛ 7- جیره با آنتی‌بیوتیک. تنش گرمایی از 25 تا 42 روزگی اعمال شد. تیمار 2 سبب افزایش در مصرف خوراک و وزن­گیری در مقایسه با سایر تیمارها شد (05/0 >P). تیمار 3 کمترین ضریب تبدیل را در مقایسه با سایر تیمارها نشان داد (05/0 >P). غلظت گلوکز، پروتئین، آلبومین و HDL با مصرف تیمار 2 در مقایسه با سایر تیمارها افزایش یافتند. بیشترین و کمترین غلظت کلسترول، تری‌گلیسرید و VLDL به­ترتیب در تیمارهای شاهد و 2 مشاهده شد (05/0 >P). وزن لاشه توخالی و پیش‌معده در تیمارهای 2 و 3 بیشترین افزایش را داشتند (05/0 >P). به­طور کلی عصاره کلرلا در غلظت 2/0 گرم در کیلوگرم می‌تواند برای بهبود عملکرد جوجه‌های گوشتی جایگزین مناسبی برای سایر افزودنی‌های خوراکی به­ویژه آنتی‌بیوتیک‌ها باشد.
متن کامل [PDF 279 kb]   (127 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي