دوره 8، شماره 18 - ( زمستان 1396 )                   جلد 8 شماره 18 صفحات 10-19 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


استادیار
چکیده:   (337 مشاهده)
هدف از این آزمایش، بررسی تاثیر سطوح متفاوت اسید بوتیریک محافظت شده در جیره‌ بر عملکرد رشد، متابولیت‌های خونی و میزان کلسیم و فسفر استخوان درشت‌نی جوجه‌های گوشتی بود. تعداد 270 قطعه جوجه گوشتی نر یک­روزه سویه راس 308 در قالب یک طرح کاملا تصادفی به 9 تیمار و 3 تکرار (10 جوجه در تکرار) تقسیم شدند. تیمار­های آزمایشی شامل (1) شاهد (بدون افزودنی)، (2) 1/0 درصد  باسیتراسین (کنترل مثبت)، (3) 2/0 درصد اسید بوتیریک در دوره آغازین، (4) 2/0 درصد اسید بوتیریک در دوره‌های آغازین و رشد، (5) 2/0 درصد اسید بوتیریک در دوره‌های آغازین، رشد و پایانی، (6) 3/0 درصد اسید بوتیریک در دوره آغازین، (7) 3/0 درصد اسید بوتیریک در دوره‌های آغازین و رشد، (8) 3/0 درصد اسید بوتیریک در دوره‌های آغازین، رشد و پایانی و (9) 5/0، 4/0 و 3/0 درصد اسید بوتیریک به­ترتیب در دوره‌های آغازین، رشد و پایانی بودند. نتایج نشان داد که بیشترین افزایش وزن روزانه در دوره آغازین مربوط به پرندگان تغذیه شده با 2/0 درصد اسید بوتیریک بود که اختلاف معنی‌داری با پرندگان تغذیه شده با تیمار شاهد و تیمارهای حاوی 3/0 و 5/0 درصد اسید بوتیریک داشت (05/0>P). استفاده از اسید بوتیریک تاثیری بر وزن بدن و افزایش وزن روزانه جوجه‌های گوشتی در دوره‌های رشد، پایانی و کل دوره پرورش نداشت. سطوح اسید بوتیریک و  باسیتراسین در دوره‌های مختلف تاثیر معنی‌داری بر میزان مصرف خوراک و ضریب تبدیل غذایی جوجه‌های گوشتی نداشت. اسید بوتیریک تاثیر معنی‌داری بر متابولیت­های خونی (به جز میزان کلسیم پلاسمای خون) و درصد کلسیم و فسفر استخوان درشت‌نی جوجه‌های گوشتی در 42 روزگی نداشت. با توجه به نتایج به دست آمده به نظر می‌رسد که استفاده از 2/0 درصد اسید بوتیریک به­عنوان افزودنی جایگزین آنتی‌بیوتیک در جیره جوجه‌های گوشتی بویژه در دوره‌ی آغازین مفید باشد.
متن کامل [PDF 214 kb]   (105 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي