دوره 8، شماره 18 - ( زمستان 1396 )                   جلد 8 شماره 18 صفحات 9-1 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


چکیده:   (3651 مشاهده)
این آزمایش به­منظور بررسی اثر سطوح مختلف پروتئین خام، متیونین و بتائین بر عملکرد و خصوصیات لاشه جوجه‌های گوشتی انجام شد. 640 قطعه جوجه گوشتی یک روزه از سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار و به­صورت فاکتوریل 2×2×2 مورد استفاده قرار گرفت. جوجه­ها تا سن 7 روزگی به­صورت متداول پرورش داده شدند و از سن 7 تا 42 روزگی با 2 سطح پروتئین خام (بالا و متوسط)، 2 سطح متیونین (بالا و متوسط) و 2 سطح بتائین (صفر و 08/0 درصد) تغذیه شدند. هر جایگاه بستری (پن) شامل 20 قطعه­ جوجه ­بود. شاخص­های مورد اندازه­گیری عبارت بودند از: میانگین خوراک مصرفی روزانه، میانگین افزایش وزن روزانه و ضریب­تبدیل غذایی که به­صورت هفتگی اندازه­گیری شد. در سن 42 روزگی یک قطعه جوجه از هر تکرار انتخاب و برای تجزیه لاشه ذبح گردید. نتایج آزمایش نشان داد اثرات متقابل دوتایی تفاوت معنی­داری باهم نداشتند. در سن 42-7 روزگی بین تیمار شاهد با سایر تیمارها از نظر میزان خوراک مصرفی تفاوت معنی­داری وجود نداشت. جوجه­های دریافت­کننده بتائین خوراک مصرفی روزانه بالاتری نسبت به جوجه­هایی داشتند که بتائین دریافت نکرده بودند ولی این اختلاف فقط در سن 21-14 روزگی معنی­دار بود (05/0P<). از نظر میانگین افزایش وزن روزانه تفاوت معنی­داری بین تیمارها مشاهده گردید. جوجه­های دریافت­کننده بتائین و سطح بالای پروتئین، افزایش وزن روزانه بالاتری نسبت به جوجه­هایی داشتند که با جیره غذایی حاوی بتائین و سطح متوسط پروتئین خام تغذیه شدند. در هیچ­کدام از دوره­های آزمایش اثرات اصلی سطوح پروتئین خام، متیونین و بتائین بر میانگین ضریب تبدیل خوراک جوجه­ها از نظر آماری معنی­دار نبود. مقدار چربی محوطه بطنی در جوجه­های تغذیه شده با تیمار 3 (پروتئین بالا، متیونین بالا، بدون بتائین) کمتر از سایر تیمارها بود. به­طور کلی با توجه به نتایج این آزمایش، بتائین را می‌توان جایگزین بخشی از متیونین خوراک جوجه‌های گوشتی نمود.
متن کامل [PDF 219 kb]   (1901 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1396/12/9 | ویرایش نهایی: 1396/12/12 | پذیرش: 1396/12/9 | انتشار: 1396/12/9

فهرست منابع
1. Andrews, R.P. and N.A. Baldar. 1985. Amino acid analysis of feed constituents. Science Tools, 32: 44-48.
2. Chaiyapoom, B. and K. Natikan. 2006. Effect of methionine hydroxy analog-free acid on growth performance and chemical composition of liver of broiler chicks fed a corn-soybean based diet from 0 to 6 weeks of age. Journal of Animal Science, 77(1): 95-102. [DOI:10.1111/j.1740-0929.2006.00325.x]
3. Esteve-Garcia, E. and S. Mack. 2000. The effect of DL-methionine and betaine on growth performance and carcass characteristics in broilers. Animal Feed Science and Technology, 87(1): 85-93. [DOI:10.1016/S0377-8401(00)00174-7]
4. Fancher B.I. and L.S. Jensen. 1989. Dietary protein level and essential amino acid content: influence upon female broiler performance during the grower period. Poultry Science, 68(7): 897-908. [DOI:10.3382/ps.0680897]
5. Farrell, D.J. 1974. Effects of dietary energy concentration on utilisation of energy by broiler chickens and on body composition determined by carcass analysis and predicted using tritium. British Journal of Poultry Science, 15(1): 25-41. [DOI:10.1080/00071667408416079]
6. Ferguson, N.S., R.S. Gates, J.L. Taraba, A.H. Cantor, A.J. Pescatore, M.L. Straw, M.J. Ford and D.J. Burnham.1998. The effect of dietary protein and phosphorous on ammonia concentration and litter composition in broilers. Poultry Science, 77(8): 1085-1093. [DOI:10.1093/ps/77.8.1085]
7. Garcia Neto, M., G.M. Pesti and R.I. Bakalli. 2000. Influence of dietary protein level on the broiler chickens response to methionine and betaine supplements. Poultry Science, 79(10): 1478-1484. [DOI:10.1093/ps/79.10.1478]
8. Hashemi, R., B. Dastar, S. Hassani and Y. Jafari Ahangari. 2006. Effect of supplementing betaine on the performance of broilers fed different quantities of protein. Journal of Agricultural Sciences and Natural Resources, 13 (Supplement, Special Issue in Animal Science): 81-90 (In Persian).
9. Hashemi, S.R., B. Dastar, S. Hassani and Y. Jafari Ahangari. 2014. Effect of Trimethylglycine and Dietary Protein Levels on Blood Electrolytes and Lipids Concentrations in Broiler Chickens Subjected to Heat Stress. Research on Animal Production, 5(9): 13-24 (In Persian).
10. Ishibashi, T. and C. Yonemochi. 2002. Possibility of amino acid nutrition in broiler. Animal Science Journal, 73(3): 155-165. [DOI:10.1046/j.1344-3941.2002.00023.x]
11. Kidd, M.T., B.Y. Ken and P.W. Waldroup. 1997. Performance and carcass composition of Large White toms as affected by dietary crude protein and threonine supplements. Poultry Science, 76(10): 1392-1397. [DOI:10.1093/ps/76.10.1392]
12. Leeson, S., L.J. Caston and J.D. Summers. 1988. Response of male and female broiler to diet protein. Canadian Journal of Animal Science, 68: 882-998. [DOI:10.4141/cjas88-097]
13. Lemme, A., D. Hoehler, J.J. Brennan and P.F. Mannion. 2002. Relative effectiveness of methionine hydroxyl analog compared to DL-methionine in broiler chickens. Poultry Science, 81(6): 838-845. [DOI:10.1093/ps/81.6.838]
14. Mandal, A.B., A.V. Elangovan and T.S. Johri. 2004. Comparing bio-efficacy of liquid DL-methionine Hydroxy Analogue free acid with DL-methionine in broiler chickens. Asian-Australian Journal of Animal Science, 17(1):102-108. [DOI:10.5713/ajas.2004.102]
15. Modirsanei, M. and S.M.M. Kiaie. 2002. Study the possibility of using betaine in order to spare methionine requirement in broiler chick rations. Journal of Veterinary Research, 57(3): 87-92 (In Persian).
16. Moran, E.T.Jr. 1994. Response of broiler strains differing in body fat to inadequate methionine: live performance and processing yields. Poultry Science, 73(7): 1116-1126. [DOI:10.3382/ps.0731116]
17. Morris, T.R., K. AL-Azzawi, R.M. Gous and L. Simpson. 1987. Effects of protein concentration on responses to dietary lysine by chicks. British Journal of Poultry Science, 28(2): 185-195. [DOI:10.1080/00071668708416952]
18. Morris, T.R., R.M. Gous and S. Abebe. 1992. Effect of dietary protein concentration on the response of growing chickens to methionine. British Journal of Poultry Science, 33(4): 795-903. [DOI:10.1080/00071669208417521]
19. National Research Council. 1994. Nutrient requirements of poultry. 9th ed. Nat. Acad. Press, Washington, DC.
20. Rezaei, M., H. Nassiri Moghaddam, J. Pour Reza and H. Kermanshahi. 2004. The effects of dietary protein and lysine levels on broiler performance, carcass characteristics and N excretion. International Journal of Poultry Science, 3(2): 148-152. [DOI:10.3923/ijps.2004.148.152]
21. Rostagno, H.S. and M. Pack. 1996. Can betaine replace supplemental DL-methionine in broiler diets? Journal of Applied Poultry Research, 5(2): 150-154. [DOI:10.1093/japr/5.2.150]
22. Rostagno, H.S. and W.A. Barbosa. 1995. Biological efficacy and absorption of DL methionine hydroxy analogue free acid compared to DL-methionine in chickens as affected by heat stress. British Journal of Poultry Science, 36(2): 303-312. [DOI:10.1080/00071669508417777]
23. SAS Institute, 1991. SAS User's Guide: Statistics, Version 5. Cary, NO.
24. Si, J., C.A. Fritts, P.W. Waldroup and D.J. Burnham. 2004. Extent to which crude protein may be reduced in corn-soybean meal broiler diets through amino acid supplementation. International Journal of Poultry Science, 3(1): 46-50. [DOI:10.3923/ijps.2004.46.50]
25. Yousefi, S., M. Rezaei and Z. Ansari Pirsaraii. 2013. Effect of density of protein and time of pre-starter feeding on performance, digestive system development, body composition, carcass characteristics and some blood parameters in broiler chicks. Research on Animal Production, 4(8): 12-23 (In Persian).
26. Zhang, S. 2016. Physiological and biochemical aspects of methionine isomers and precursors in broilers. PhD dissertation. Blacksburg, VA. [DOI:10.3382/ps/pew253]

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.