دوره 9، شماره 21 - ( پاییز 1397 )                   جلد 9 شماره 21 صفحات 73-79 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Heydari S, Deldar H, Ansari Pirsaraei Z. Effect of Royal Jelly, Vitamin C and Vitamin E on Genes Expression of Antioxidant Enzymes in in vitro Maturation of Goat Oocytes . rap. 2018; 9 (21) :73-79
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-884-fa.html
حیدری سعید، دلدار حمید، انصاری پیرسرایی زربخت. تأثیر ژله رویال، ویتامین C و ویتامین E بر بیان ژن‌های کد کننده‌ی آنزیم‌های آنتی اکسیدان در بلوغ برون تنی اووسایت بز . پژوهشهاي توليدات دامي. 1397; 9 (21) :73-79

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-884-fa.html


دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده:   (318 مشاهده)
هدف از این پژوهش مقایسه بین توان آنتی ­اکسیدانی ژله رویال، ویتامین E و ویتامین C به صورت افزودنی، بر نرخ تکامل و بیان ژن‌های کدکننده‌ی آنزیم‌های آنتی ­اکسیدان در بلوغ برون تنی اووسایت بز بود. برای تهیه اووسایت‌های بز، تخمدان‌ها بلافاصله بعد از کشتار، از لاشه دام جدا و درون فلاسک حاوی سرم فیزیولوژیک به آزمایشگاه منتقل شدند. کمپلکس اووسایت کومولوس از فولیکول‌های آنترال کوچک (6-2 میلی متر) تخمدان جدا شدند و در محیط بلوغ اووسایت که حاوی غلظت‌های مشخصی از ژله رویال، ویتامینE ، ویتامین C و ویتامین E+ ویتامین C بود، کشت داده شدند. پژوهش در قالب طرح کاملاً تصادفی، با شش تیمار آزمایشی شامل تیمارهای شاهد، ۱۰ میلی‌گرم بر میلی‌لیتر ژله رویال، ۲۰۰ میکرومول ویتامین E، ۱۰۰ میکرومول ویتامین C ،۲۰۰ میکرومول ویتامین E  به همراه ۱۰۰ میکرومول ویتامین C و دی ام اس او (DMSO)1 در ده تکرار انجام شد. یافته‌های حاصل از این پژوهش نشان داد که افزودن ویتامین E و C و ترکیب آنها نسبت به گروه شاهد به طور معنی‌داری نرخ بلوغ برون تنی را افزایش داد ولی افزودن ژله رویال به محیط کشت بلوغ اووسایت‌های بز، تفاوت معنی‌داری را نسبت به تیمار شاهد در افزایش نرخ بلوغ نشان نداد. همچنین با اضافه کردن دو ویتامین به صورت ترکیب، بیان نسبی ژن گلوتاتیون پراکسیداز به طور معنی‌داری افزایش یافت و ژن‌های سوپر اکسید دسموتاز و کاتالاز تحت تأثیر تیمارهای مختلف اختلاف معنی‌داری نشان ندادند. می‌توان نتیجه‌گیری کرد که افزودن ویتامین‌های E به همراه ویتامین C نرخ بلوغ و توان آنتی اکسیدانی اووسایت را نسبت تیمار ژله رویال بیشتر افزایش داد.
 
متن کامل [PDF 568 kb]   (133 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی
دریافت: ۱۳۹۶/۱۱/۲۵ | ویرایش نهایی: ۱۳۹۷/۹/۶ | پذیرش: ۱۳۹۷/۲/۲۶ | انتشار: ۱۳۹۷/۹/۶

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb