دوره 9، شماره 21 - ( پاییز 1397 )                   جلد 9 شماره 21 صفحات 36-45 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

didarkhah M, Dirandeh E. The Effect of Probiotic and Prebiotic Supplements on Performance and Health of Baluchi Growing Lambs . rap. 2018; 9 (21) :36-45
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-881-fa.html
دیدارخواه مسعود، دیرنده عیسی. تأثیر مکمل‌های پرو‌بیوتیکی و پری‌بیوتیکی بر عملکرد و سلامتی بره‌های در حال رشد بلوچی. پژوهشهاي توليدات دامي. 1397; 9 (21) :36-45

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-881-fa.html


دانشگاه بیرجند
چکیده:   (281 مشاهده)
هدف از این آزمایش تعیین اثرات فرآوردهای میکروبی متفاوت بر عملکرد و سلامتی گوسفندان نژاد بلوچی بود. در این تحقیق 40 رأس بره نر بلوچی با میانگین سنی یک سال و وزن اولیه 5/1 ± 30 کیلوگرم به مدت 90 روز در قالب طرح کاملا" تصادفی قرار گرفته شدند. تیمارهای آزمایشی به ترتیب شامل: 1- گروه شاهد (جیره پایه)، 2- گروه پروبیوتیک (جیره پایه + 5/0 گرم پروبیوتیک به ازای هر راس در روز)، 3- گروه پری­بیوتیک ( جیره پایه + 2 گرم پری­بیوتیک به ازای هر راس در روز)، 4- گروه سین بیوتیک (جیره پایه + 5/0 گرم پروبیوتیک + 2گرم پری­بیوتیک به ازای هر راس در روز) بود. مقدار خوراک مصرفی هر گوسفند در کل دوره ثبت شد. وزن­ کشی دام­ ها در ابتدا و انتهای دوره صورت گرفت. نمره ­دهی مدفوع بصورت هفتگی انجام شد. اندازه ­گیریpH  مایع شکمبه بلافاصله پس از گرفتن نمونه و صاف کردن آن، تعیین گردید. تیمار اثر معنی­ داری روی وزن نهایی، افزایش وزن روزانه، مصرف خوراک و بازده غذایی نداشت. همچنین تفاوت معنی­ داری بین تیمارها در شاخص ­های سلامتی، قوام مدفوع و قابلیت هضم مواد مغذی نداشت. نتایج این تحقیق نشان داد که با مصرف پروبیوتیک مقدارpH  مایع شکمبه گوسفندهای آزمایشی افزایش پیدا کرد و با گروه شاهد که فقط جیره پایه را مصرف کرده ­بودند اختلاف معنی­ داری داشت (05/0p<). نتایج مربوط به اسیدهای چرب فرار نشان داد که اختلاف معنی ­داری در سطح 5 درصد بین جیره ­های متفاوت وجود داشت و دام­ هایی که جیره پروبیوتیک مصرف کرده بودند، اسید­های چرب فرار بیشتری تولید کردند (05/0p<). گروه شاهد دارای بیشترین نیتروژن آمونیاکی شکمبه بود و با سایر گروه ­ها اختلاف ­معنی­ داری داشت (05/0p<). به­ طور­کلی نتایج این آزمایش نشان دادن پرو پری بیوتیکی مکمل نتوانست اثر معنی­ داری بر عملکرد و شاخص ­های سلامتی بره های در حال رشد داشته باشد.
 
متن کامل [PDF 984 kb]   (121 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه نشخوارکنندگان
دریافت: ۱۳۹۶/۱۱/۱۵ | ویرایش نهایی: ۱۳۹۷/۹/۱۱ | پذیرش: ۱۳۹۷/۳/۶ | انتشار: ۱۳۹۷/۹/۶

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb