دوره 8، شماره 17 - ( پاییز 1396 )                   جلد 8 شماره 17 صفحات 65-61 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


چکیده:   (3067 مشاهده)
بالا رفتن سن گله مرغ مادر تخم‌گذار، باعث بروز بدفرمی­های ظاهری متعددی در تخم­مرغ­ها می­شود. حجیم و کروی شدن از جمله مواردی است که باعث قرار گرفتن تخم­مرغ­ها به اشتباه در حالت انتهای باریک رو به بالا (SEU)1 در دستگاه جوجه­کشی و تلقیح نامناسب ویروس در زمان کشت در داخل تخم­مرغ می­شود. این مطالعه به بررسی ارتباط موقعیت قرار گرفتن تخم­مرغ­ها با میزان تلفات جنین و حجم مایع آمنیوآلانتوئیک و نیز تکثیر ویروس آنفلوانزای طیور بعد از کشت در آن­ها، می­پردازد. 1200 عدد تخم­مرغ یک روزه حاصل از گله تخم‌گذار با سن 65-60 هفتگی انتخاب شدند. این تخم­مرغ­ها به سه گروه مساوی تقسیم شدند. گروه اول، دوره انکوباسیون قبل و بعد از تلقیح ویروس را به حالت انتهای پهن رو به بالا (LEU)2 سپری کردند. گروه دوم انکوباسیون قبل از تلقیح را به حالت SEU و انکوباسیون بعد از تلقیح را به حالت  LEUطی نمودند. گروه سوم، دوره انکوباسیون قبل و بعد از تلقیح را به حالت SEU سپری کردند. شرایط انکوباسیون قبل از تلقیح شامل دمای C º6/37، رطوبت نسبی 60 % و توالی چرخش 32 بار در شبانه روز و نیز انکوباسیون بعد از تلقیح با همان دما و رطوبت ولی بدون چرخش بود. در نهایت مایع آمنیوآلانتوئیک هر گروه جمع­آوری شده و درصد تلفات جنین­ها در هر گروه مشخص گردید. سپس تیترسنجی به روش آزمایش هماگلوتیناسیون (HA)3 و آزمایش عفونت­زایی در 50 درصد تخم­مرغ­ها (EID50)4 انجام گرفت. تمام آزمایش­های فوق در سه دوره تکرار گردید. نتایج حاصله نشان داد درصد تلفات جنینی در گروه دوم نسبت به گروه اول 3 به 1 و در گروه سوم تلفات 100% بود. میانگین حجم مایع آمنیوآلانتوئیک استحصالی از کل تخم­مرغ­های گروه اول نسبت به گروه دوم تقریبا 8 به 1 و در تمامی فاکتورهای مورد بررسی تفاوت معنی­داری در بین گروه­ها مشاهده شد (05/0< P). نتایج بررسی حاضر بیانگر تاثیر مستقیم موقعیت قرارگیری تخم­مرغ­ها در طول انکوباسیون قبل و بعد از تلقیح ویروس بر میزان تلفات جنینی و حجم و کیفیت مایع آمنیوآلانتوئیک استحصالی از آن­ها است.
متن کامل [PDF 237 kb]   (1926 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1396/10/20 | ویرایش نهایی: 1396/11/24 | پذیرش: 1396/10/20 | انتشار: 1396/10/20

فهرست منابع
1. Elibol, O. and J. Brake. 2004. Identification of critical periods for turning broiler hatching eggs during incubation. British Poultry Science, 45(5): 631-637. [DOI:10.1080/00071660400006271]
2. Elibol, O. and J. Brake, 2006. Effect of egg turning angle and frequency during incubation on hatchability and incidence of unhatched broiler embryos with head in the small end of the egg. Poultry Science, 85(8): 1433-1437. [DOI:10.1093/ps/85.8.1433]
3. Elibol, O. and J. Brake, 2008. Effect of egg position during three and fourteen days of storage and turning frequency during subsequent incubation on hatchability of broiler hatching eggs. Poultry Science, 87(6): 1237-1241. [DOI:10.3382/ps.2007-00469]
4. FAO. Animal production and health paper 89 (by Dr. V. Palya Phylaxia Vet. Biol. Com. Budapest, Hungary). pp: 10-56.
5. Kun-Ming, M., M. Ayako, I. Atsuhi and Y. Norio. 2007. The asymmetry of avian egg-shape: an adaption for reproduction on dry land. Journal of Anatomy, 210(6): 741-748. [DOI:10.1111/j.1469-7580.2007.00737.x]
6. Moraes, T.G.V., J.M. Romao, R.S.C. Teixeira and W.M. Cardoso. 2008. Effects of egg position in artifificial incubation of Japanese quail eggs (Coturnix Japonica). Animal Reproduction, 5(1-2): 50-54.
7. North, M.O. and D.D. Bell, 1990. Commercial chicken production manual, 4th ed. (New York, NY, Van Nostrand Reinhold Press), pp: 42-49.
8. OIE (The World Organisation for Animal Health). 2011. Manual of diagnostic tests and vaccines for terrestrial animals. Chapter 2.3.4. pp: 465-481. In: Avian Influenza, 6th ed. Office International des Epizooties, Paris, France.
9. Pashmi, M. and S. Moradi. 2010. Buildings, facilities and equipment for poultry farming. Agricultural, Research, Education and Extension Organization Press: 219-230 (In Persian).
10. Poorreza, J. and G. Sadeghi, 2008. Poultry management. Arkane Danesh Press: 101-121 (In Persian).
11. Proudfoot, F.G. 1967. Advance note on the hatchability of chicken eggs stored small end up. Canadian Journal of Animal Science, 47: 142-143. [DOI:10.4141/cjas67-022]
12. Reed, L.J. and H. Muench. 1938. A simple method of estimating fifty percent endpoints. American Journal of Hygiene, 27(3): 493-497. [DOI:10.1093/oxfordjournals.aje.a118408]
13. Saki, A.A., M. Haghi and E. Rahmatnejad. 2014. The effect of various levels of dietary protein and methionine on the laying hen's performance and egg characteristics in late laying cycle. Research on Animal Production, 5(10): 13-25.
14. Sally, E.G. 2002. A basic laboratory manual for the small-scale production and testing of I-2 newcastle disease vaccine: 44-49.
15. Soroush, Z., S. Salari, M. Sari, J. Fayazi and S. Tabatabaii. 2015. Effects of different levels of zinc on performance, egg quality traits and some blood parameters of laying hens. Research on Animal Production, 6(11): 19-27.
16. Tiwari, A.K.R. and T. Maeda. 2005. Effects of egg storage position and injection of solutions in stored eggs on hatchability in chikens (Gallus domesticus): research note. The Journal of Poultry Science, 42(4): 356-362. [DOI:10.2141/jpsa.42.356]
17. Wilson, H.R., S.L. Neuman, A.R. Eldred and F.B. Mather. 2003. Embryonic malpositions in broiler chickens and bobwhite quail. The Journal of Applied Poultry Research, 12: 14-23. [DOI:10.1093/japr/12.1.14]

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.